Stránka 1 z 3

Přehřívání motoru

PoslaťNapísal: Pon 1. Jún 2009, 11:41
od MarekX
Ahoj, prosim o radu. Xsara I, 1,6i bez klimy. Při popojíždění ve městě ve velkem vedru mi ručička teploty vyleze klidně až na 110 stupnu. Mam vypozorovane, že ventilator(sahara) se nesepne.(nesepne se ani kdyz dojedu, zastavin a rucicka ukazuje cca tech 100st). Na chladiči je cosi co vypada jako cidlo, vedou k tomu dva draty. Ty kdyz proklemuji( spojím kancelařskou sponkou) tak se ventilator okamžitě rozjede( i s vypnutym motorem). V čem je tedy problém? Je problém v tom čidle? Stačí vyměnit? Nebo tam muže byt zrada ještě v něčem jiném? Už se to tady probíralo, ale přesto prosím o radu. Díky moc.

Re: Přehřívání motoru

PoslaťNapísal: Pon 1. Jún 2009, 16:47
od Hrnča
Podle toho co píšeš by měl být problém v tom čidle. Já jsem ho jednou kvůli takové závadě měnil na fávu. Pak byl klid...

Re: Přehřívání motoru

PoslaťNapísal: Pon 1. Jún 2009, 20:01
od Rope
Není to čidlo, je to obyčejný termospínač, vyměnit a bude klid. :D

Re: Přehřívání motoru

PoslaťNapísal: Uto 2. Jún 2009, 6:15
od dapata
tak tak,potvrzuji, měl jsem ten problém také, pomohla výměna.

Re: Přehřívání motoru

PoslaťNapísal: Uto 2. Jún 2009, 6:34
od MarekX
Takže myslíte termospínač ventilátoru? Je to ten našroubovaný nahoře v chladiči, že? Na Kelly stojí cca 500,- to de. Ještě se zeptám co by se mohlo stát motoru, když se párkrát dostal kousek před červené pole na ukazately.Díky za rady

Re: Přehřívání motoru

PoslaťNapísal: Uto 2. Jún 2009, 7:03
od Hrnča
Vyvařila se voda? Pokud ne, tak je vše v poho. Mě se toho favorita povedlo uvařit a jezdí tuším dodnes. Buď v klidu...

Re: Přehřívání motoru

PoslaťNapísal: Uto 9. Jún 2009, 10:49
od MarekX
takže vyměněno. Byl to ten termospínač v chladiči. Výměna na 5 minut. Vyteklo zopár deci kapaliny, ale neva. Díky

Re: Přehřívání motoru

PoslaťNapísal: Ned 14. Jún 2009, 10:58
od Dawe.007
mám podobný problém jen že stím rozdílem že mě se sepne sahara asi jen na první stupen.točí se pomalu.mam 2,0.16v vts.s klimou kde tam najdu to čidlo nebo ten termospínač?

Re: Přehřívání motoru

PoslaťNapísal: Pon 15. Jún 2009, 6:33
od MarekX
Na těle chladiče, vedou do toho dva nebo tři dráty.Je to tuším na 27čku klíč. Odpoj konektor proklemuj kontakty a budeš vidět jak se točí. Tou klemou vlastně simuluješ spínání čidla.

Re: Přehřívání motoru

PoslaťNapísal: Sob 21. Júl 2012, 23:11
od zozo
ja mam podobny problem menil jsem chladic za novy a pri starem se mi sahary tocili a fungovaly jak maji ale dal jsem novy a sahary nejdou.kde na chladici najdu nejaky spinac?na starem zadny nebyl a fungovaly diky za rady

Re: Přehřívání motoru

PoslaťNapísal: Sob 28. Júl 2012, 17:39
od Aedd.Gynvael
Zdar, mám podobný problém, sahara se mi sice spouští, ale až těsně před červenou. Je to tak, že nad devadesáti se spustí pouze jeden větrák a před červenou se pak přidá i druhej? Když pustím klimu, rozběhnou se okamžitě oba. A ještě jeden problém, zřejmě mám vysypané ložisko u jednoho z těch větráků, točí se pomalu, je v něm celkem velká vůle a když běží, klepe se jak stará bába. :) Jde nějak vyměnit jen to ložisko nějak, nebo musím celý větrák, nebo úplně celou saharu?

Díky za radu. :))

Re: Přehřívání motoru

PoslaťNapísal: Sob 28. Júl 2012, 18:57
od baffy
Prvý vetrák zapína pri 96 a druhý pri 101 stupňoch.Takže normál.

Re: Přehřívání motoru

PoslaťNapísal: Ned 3. Mar 2013, 20:44
od splatters
Ahojte,
som nútený písať aj do tejto sekcie, bohužiaľ. Vedeli by ste mi poradiť aký oem kód má to čidlo, ktoré je priamo v tele chladiča?- Z predného pohľadu je na ľavej strane dole- je tmavej farby- je to ten teplotný spínač ventilátora alebo ?
Ďaakujem

Re: Přehřívání motoru

PoslaťNapísal: Ned 3. Mar 2013, 22:01
od baffy
Priamo v telese chladiča? mám pocit že tam nič neni ,Ak sa budeme baviť o riadení ventilátora tak ano, nachádza sa tam nejaké relé a odpory.Ak som správne tak snád to nájdeš v prílohe a ak nie tak to upresni
Ventilátor.pdf
(76.29 KiB KiB) 485 krát

Re: Přehřívání motoru

PoslaťNapísal: Pon 4. Mar 2013, 18:03
od splatters
P3040009.jpg
P3040009.jpg (52.09 KiB) Zobrazené 8183 krát
Tak upresňujem, prikladám foto...
Ešte by som chcel dodať, že som bol na diagnostike a nič neukázalo. No sahara sa zapne až keĎ svieti stopka :evil: