Xsara X1 - vymena svetiel H4 za H7

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Xsara X1 - vymena svetiel H4 za H7

Poslaťod tono2204 » Str 8. Jan 2025, 20:15

Zdravím, mám xsaru prvý model, úzke svetla kde sú H4. Kúpil som nové ale H7 + H7. Ešte som sa k tomu nedostal či sedí konektor alebo nie, v tom by som problém nevidel. Otázka znie: Svietia pri diaľkových obe žiarovky H7, aj stretávacie aj diaľkové ? Ak áno, kde je potrebne urobiť zmenu zapojenia, keďže pri H4 sa vlákna žiarovky striedajú a svieti buď stretávacie alebo diaľkové. Mám origo schematické knihy a tam som nenašiel rozdiel v zapojení, a vyzerá že svieti vždy iba jedna, či už H4 alebo H7.

Ďakujem
tono2204
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Xsara 1.4i 1998

Re: Xsara X1 - vymena svetiel H4 za H7

Poslaťod empík » Štv 9. Jan 2025, 13:08

Pokiaľ si mal H4 tak tam môže svietiť len jedno vlákno. Pri H7 už svietia obidve súčasne.(myslím, že pri X2 je to H7 a H1) Pritom každá H7 musí mať aj svoju vlastnú optiku na rozdiel od H4 kde je optika spoločná. Nie je mi celkom jasné ako môže byť svietidlo so spoločnou optikou nahradené svietidlom so separátnymi optikami. To je však môj problém. :shock: Ak by si chcel zapínať pri diaľkových obidva svetlá asi najjednoduchšie je pripojiť na cievku relé stretávacích svetiel diódu od diaľkových svetiel. :driv:

Edit
Ešte ma napadlo či tá druhá optika nie je pre hmlovky.
Som rád, že ste radi, že som rád...
Obrázok užívateľa
empík
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroen Xsara Break 2.0 HDI - 80kW r.2001

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia