Tempomat

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: Tempomat

Poslaťod baffy » Pia 4. Sep 2015, 20:17

Neviem ,ale je celkom možné ,že ti bude stačiť iba založiť páčka a nakonfigurovať to cez diagnostiku.Ak tam máš dvojpolohový spínač ,možno nebude treba nič riešiť a je tam predpríprava a ak nie tak sa potom pozrieme čo tam bude treba :D
Minulosť: Citroen sára 1.6 16V r.v.2001
Obrázok
Súčastnosť: Levík z Levíc
ObrázokObrázok

viteon = 0
Rope = 0
Obrázok užívateľa
baffy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Príspevky: 5074
Registrovaný: Sob 6. Jan 2007, 20:31
Bydlisko: SR - Levice
Vůz: Peugeot 407 SW 2.0HDi 07/2008 VF36ERHRH21756537

Re: Tempomat

Poslaťod Milos17 » Sob 5. Sep 2015, 10:38

praveže od brzdového spínača idú len 2 drôty.
Milos17
Přispěvatel
Přispěvatel
 
Príspevky: 13
Registrovaný: Pia 28. Aug 2015, 21:26
Bydlisko: Bardejov, Slovensko
Vůz: Xsara Break II 2.0HDi 90, 2002

Re: Tempomat

Poslaťod Milos17 » Štv 17. Sep 2015, 9:25

com2000 pod volantom vymenený, za 160,-€, rádio hraje bez pípania, páčka na tempomat založená.

Bol som včera v Citroene na spárovaní rádia s BSI, hotové za 3min., a pri tej príležitosti som sa opýtal, či by sa dal na mojej xsare sprevadzkovať temponmat. Chlapík po zadaní VIN čísla do service boxu a naslednom asi 5min. hľadaní, mi oznámil, že na mojej xsare to nepôjde. Pozrel ešte spínač na brzdovom pedale, že je tam len jednopolohový, dvojdrotový spínač, takže to by sa musel vymeniť aj brzd.spínač a ťahať káble k BSI.

Skončilo to na tom, že môžem sa pokúsiť o to sprevadzkovanie, robota že vraj na 3hodiny, ale nikto mi nezaručí či to bude alebo nebude fungovať.

Moja otázka znie: Mám sa do toho pustiť, je tu nádej na úspech alebo to cele nechať tak? Ak ano, aký mam kúpiť brzdový spínač, a na ktorú pozíciu na BSI pripojiť tie dva vodiče? Má niekto schému na xsaru II s tempomatom?
Ako na to?
Popis a fotky pomôžu.
Vďaka,
Miloš
Milos17
Přispěvatel
Přispěvatel
 
Príspevky: 13
Registrovaný: Pia 28. Aug 2015, 21:26
Bydlisko: Bardejov, Slovensko
Vůz: Xsara Break II 2.0HDi 90, 2002

Re: Tempomat

Poslaťod baffy » Štv 17. Sep 2015, 11:07

Ak na to nezabudnem ,tak ti to večer pozriem

-- přidáno 17 Sep 2015, 23:38 --

Nezabudol som ,ale nestíham. Takže ti tu vložím schému bez popisu .Je to vytiahnuté podla VIN. Ak si nebudeš vedieť s niečím rady tak sa ohlás,urobím ti nejaký popis ,ale ready budem asi až v nedeľu.
Prílohy
tempomat.pdf
(5.07 MiB MiB) 172 krát
Minulosť: Citroen sára 1.6 16V r.v.2001
Obrázok
Súčastnosť: Levík z Levíc
ObrázokObrázok

viteon = 0
Rope = 0
Obrázok užívateľa
baffy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Príspevky: 5074
Registrovaný: Sob 6. Jan 2007, 20:31
Bydlisko: SR - Levice
Vůz: Peugeot 407 SW 2.0HDi 07/2008 VF36ERHRH21756537

Re: Tempomat

Poslaťod Milos17 » Ned 20. Sep 2015, 15:29

Vedel by si mi k tomu dať nejaku legendu, popis čo ktorý "štvorček" znamená, ako mám rozumieť jednotlivým číslom káblov.
skrátka skús mi to opísať jak pre úplneho elektro amatéra.

Kde v service.boxe nájdem nejaké schémy a priradenie poistiek, skrátka elektrické veci?.
Milos17
Přispěvatel
Přispěvatel
 
Príspevky: 13
Registrovaný: Pia 28. Aug 2015, 21:26
Bydlisko: Bardejov, Slovensko
Vůz: Xsara Break II 2.0HDi 90, 2002

Re: Tempomat

Poslaťod baffy » Ned 20. Sep 2015, 15:35

Normálne si to zaplatíš a si tam :D Skúsim ti urobiť nejaký ten popis komponentov aj s drátmi ,ale riešiť to ako s úplným amatérom nemám čas,chodím totiž do práce.To by sme mohli nechať na časy až budem na dôchodku :D :D :D
Minulosť: Citroen sára 1.6 16V r.v.2001
Obrázok
Súčastnosť: Levík z Levíc
ObrázokObrázok

viteon = 0
Rope = 0
Obrázok užívateľa
baffy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Príspevky: 5074
Registrovaný: Sob 6. Jan 2007, 20:31
Bydlisko: SR - Levice
Vůz: Peugeot 407 SW 2.0HDi 07/2008 VF36ERHRH21756537

NEFUNGUJE TEMPOMAT

Poslaťod pepos007 » Ned 27. Dec 2015, 18:24

Zdravim, vymenil jsem benzinove picasso za diesel 1.6HDI rv 2005 ve vybave exclusive a nejde mi zapnout tempomat(original od vyrobce). Dival jsem se do manualu a je tam napsane, ze to jde zapnout jen na 4 a 5 prevodovy stupen od rychlosti 40-60km/h zalezi na motoru. Zkusil jsem na dalnici a nic. Koukal jsem i do navodu na pojistky jestli to tam nenajdu, ale nikde to nevidim. Nejaka rada co by tam mohlo byt zle?? Dekuji predem za kazdou odpoved Petr
pepos007
Přispěvatel
Přispěvatel
 
Príspevky: 20
Registrovaný: Pia 29. Jún 2012, 17:20
Bydlisko: London
Vůz: Citroen Xsara Picasso, 1.6HDI 2005 exclusive

Re: NEFUNGUJE TEMPOMAT

Poslaťod baffy » Ned 27. Dec 2015, 22:46

Chcelo by to diagnostiku ,ale najskôr bude problém s brzdovým spínačom ,je to dosť častá závada ,len neviem či by to nemalo vypisovať nejakú hlášku.
Minulosť: Citroen sára 1.6 16V r.v.2001
Obrázok
Súčastnosť: Levík z Levíc
ObrázokObrázok

viteon = 0
Rope = 0
Obrázok užívateľa
baffy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Príspevky: 5074
Registrovaný: Sob 6. Jan 2007, 20:31
Bydlisko: SR - Levice
Vůz: Peugeot 407 SW 2.0HDi 07/2008 VF36ERHRH21756537

Re: NEFUNGUJE TEMPOMAT

Poslaťod MP » Pon 28. Dec 2015, 7:21

Mě když zlobil brzdovej spínač a kvůli němu pak nešel tempomat tak to nic nevypisovalo , žádnou hlášku . Prostě byl jako "sepnutej" a blokovalo to zapnutí tempomatu .
Na srazu v Trenčíně jsem ho vyndal , za pomocí Ropeho rozebral , kontakty ojel pilníčkem na nehty , složil a zase to už pár let funguje .
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Obrázok
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Obrázok užívateľa
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Príspevky: 4291
Registrovaný: Pon 16. Jan 2006, 14:45
Bydlisko: TŘEBÍČ -> Vysočina - drsnej kraj , tak to jsme my.
Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011 (ex: Xsara 1.9 TD - 1998 , C5 Break 2.0 HDi - 2004 )

Re: NEFUNGUJE TEMPOMAT

Poslaťod pepos007 » Pon 28. Dec 2015, 9:37

A kde ten spinach najdu. Zatim jsem na sel jen relatko na brzdove svetla u pedalu. Diky
pepos007
Přispěvatel
Přispěvatel
 
Príspevky: 20
Registrovaný: Pia 29. Jún 2012, 17:20
Bydlisko: London
Vůz: Citroen Xsara Picasso, 1.6HDI 2005 exclusive

Re: NEFUNGUJE TEMPOMAT

Poslaťod baffy » Pon 28. Dec 2015, 11:30

Povedal by som ,že to neni relátko ,ale práve brzdový spínač,mal by to byť 4 kontakt.
Minulosť: Citroen sára 1.6 16V r.v.2001
Obrázok
Súčastnosť: Levík z Levíc
ObrázokObrázok

viteon = 0
Rope = 0
Obrázok užívateľa
baffy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Príspevky: 5074
Registrovaný: Sob 6. Jan 2007, 20:31
Bydlisko: SR - Levice
Vůz: Peugeot 407 SW 2.0HDi 07/2008 VF36ERHRH21756537

Tempomat

Poslaťod Rihatko » Str 16. Nov 2016, 21:35

Zdravim, mam takovy problem. Nefunguje mi tempomat, na diagnostice bez chyby. Nekde sem se docetl, ze casto byva problem v brzdovem snimaci. Ten sem dnes vymenil a stale nic. Nema s tim nahodou nekdo zkusenost? Motor 2.0hdi 80kw. Dekuji :)
Rihatko
Návštěvník
Návštěvník
 
Príspevky: 2
Registrovaný: Štv 21. Júl 2016, 14:32
Bydlisko: Jihlava
Vůz: Citroen Xsara II 2.0HDI 80 kw r.v. 2004

Re: Tempomat

Poslaťod Kleki » Str 16. Nov 2016, 22:45

A aká diagnostika bola použitá? Ak to nebolo diagnostikované lexiou tak by som sa na výpis chýb moc nespoliehal. Skús ešte skontrolovať spojkový snímač.
Bývalá Xsara break 1.9TD 1999 , Xsara Break Exclusive 2,0HDI 80kW, 2002
Aktuálne Citroen C5 Break Exclusive 2,0HDI 100kW s automatom r.v.2006 + Xsara 1998 1,4i(manželkina)
Obrázok užívateľa
Kleki
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Príspevky: 1229
Registrovaný: Ned 26. Okt 2008, 14:24
Bydlisko: Slovakia , Kováčová
Vůz: Citroen C5 Break 2,0HDI 100kW(EX Xsara break 1.9 TD r.1999, Xsara break 2.0HDI/80kW r.2002)

Re: Tempomat

Poslaťod Rihatko » Str 16. Nov 2016, 23:53

Dobra tedy, kouknu na to .. Zkouselo se pres diagnostiku pripojit i na tempomat, a pri zkousce to jakoby normalne fungovalo .. Ale zkusim ten spojkovy a uvidim no :)
Rihatko
Návštěvník
Návštěvník
 
Príspevky: 2
Registrovaný: Štv 21. Júl 2016, 14:32
Bydlisko: Jihlava
Vůz: Citroen Xsara II 2.0HDI 80 kw r.v. 2004

Re: Tempomat

Poslaťod musa » Štv 22. Jún 2017, 16:03

Ahoj,
je tu někdo odborník s diagnostikou případně servisák na tempomaty? Mám Xsaru Picasso 2003, 2,0 100kw automat a nefunguje mi tempomat.
Páčka tempomatu signál dává, diagnostka nenašla ale tempomat. Plynový snímač s potenciometrem je v pořádku. Při zadání vin kódu to taky napíše tempomat v origo tovární výbavě. V servise, kde dělají citrony a pažouty si s tím neví radu. Kdyby se na to někdo podíval, budu rád a zadarmo to nechci. Hodně jezdím v okolí Brna a občas výlety po vlasti, tak dopravit se někam, není problém.

Děkuji za reakce.
Xsara Picasso, 2,0 16V, 100kW, AUTOMAT, LPG
musa
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel
 
Príspevky: 45
Registrovaný: Ned 9. Apr 2017, 16:20
Bydlisko: Brno
Vůz: Xsara Picasso 2,0 16V 100kw AUTOMAT, LPG

PredchádzajúciĎalší

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia