od masor68 » Pon 16. Máj 2011, 21:01
Když jsme u toho tankování - často se dočtu o velkých rozdílech v kvalitě plynu a v té souvislosti bývá často vychválena do nebes firma Flaga coby distributor nejkvalitnějšího LPG. Shodou okolností tento plyn prodává i jedna pumpa v našem městě. Máte s touto záležitostí někdo ať takovou či makovou zkušenost? Já jen vím, že když jsem v r. 97 natankoval plyn ve vesnici Pivka u hranic HR a SLO (mimochodem tehdá to byla jedna ze tří v celé zemi, zařízení měl starej děda na zahradě u silnice a foukal to ze stojanu jako z amerických grotesek snad 10 minut), auto ztratilo reálně tak 20% výkonu. Doufám že to byly pionýrské časy a dnes taková pohroma snad nehrozí.
-- přidáno 17 kvě 2011, 15:57 --
Tak jsem zrovna dorazil z lpg-dílny. Všechno dobrý, auto jede stejně jako na benzín, ale po zastavení se mi rozblikaly varovky a na displeji se rozsvítilo "impact senzor re-arm". Říkám si á jé, asi klepli při montáži do nárazovýho čidla. Jenže mě, blbce, nenapadlo nic lepšího než z onoho čidla servat tu gumovou krytku, načež mi z toho vystřelili jakési kovové pásky a pružinka. Pak mě napadlo kouknout do fóra a pochopil jsem, že čidlo bylo třeba ZAMÁČKNOUT! Chtěl jsem tedy kontakty jen propojit, ale ouha, k čidlu vedou tři dráty! Nicméně pod onou gumou byly kontakty dva a po poradě s autoelektrikářem jsem je překlenul kancelářskou sponkou. Auto sice po sepnutí klíčku stále bliká, ale lze varovky klasicky vypnout a nastartovat. Už jsem se domluvil s Tominob, místním inzerentem ND a ve čtvrtek si jeté čidlo vyzvednu v Bolce. Fakt by mě ale zajímalo, co tam s tím ti troubové dělali...
edit 18.5. 18:17:
Ještě bych měl dva dotazy:
Dnes jsem dotankovával do plné. Stojan zpomaloval až se zastavil, aniž by cvakl ten ochranný ventil, nicméně čítač litrů na stojanu se nehnul cca půlminutu. Tak jsem to nechal vycvaknout a po nastartování zjistil, že mi nesvítí poslední dioda, tedy svítily čtyři z pěti. Je možné že u každé pumpy mají jiný tlak a některá to prostě nenafoukne do plna?
A druhá věc - když se rozsvítí červená, kolik se dá ještě přibližně najet na plyn než to přepne na benzín? Mám přepínač jako Vlasta, tedy diody v mírném diagonálním oblouku a v pravém dolním rohu spínač B/G. Díky.
Picasso 1.8 16V LPG r.v.2000 tmavá šeď