X2, 1.6 - benzín - nestartuje, netočí, necvakne

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: X2, 1.6 nestartuje, netočí, necvakne

Poslaťod hovi » Str 3. Aug 2011, 14:38

No mě se dnes stala tato věc:
Mám X1 1,6i
Ráno jsem chtěl jet autem a ani ťuk. S kolegou jsme to zkusili přes kabely, taky nic. Na jeho baterku už to bylo v poho, tak jsme jeli pro novou a je to dobré.
Jen mi je divné, že jsem ještě v neděli v pohodě nastartoval a za 2 dny nic. Akumulátor Varta Black 45Ah/400A jsem tam měl 3 a 3/4 roku. Myslel jsem, že by měla vydržet alespoň 5 let...
Nemůže být chyba někde v elektrice?
A pak ještě: po výměmě mi spadla ručička rychloměru "z druhé strany" pod tu tyčku (zarážku). Vím z minula, že musím baterii odpojit a znova zapojit, až se to podaří "ze správné strany". Ale teď mi auto ukazuje o 20 km/h nižší rychlost?!
Jak to napravit?
Díky moc za rady!
Obrázok užívateľa
hovi
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: do února 2015: Xsara Break, 1.6i, stříbrná, na podložkách, vzadu malý červený nápis Brotini

Poslaťod snoopy » Štv 4. Aug 2011, 8:09

změř si napětí na baterce při zvýšených otáčkách. Uvidíš, jestli dobíjí nebo ne. Chyba to neni, skoro 4 roky jsou dobrá výdrž.
Mě takhle baterka umřela taky. Ráno jsem nastartoval na brnknutí klíčkem a odpoledne ani nerozsvítila kontrolky. Po připojení kabelů z druhého auta jsem musel cca půl minuty počkat. Pak auto udělalo "gong" a vše naskočilo. :D
Na baterku jsem ještě potom 3x nastartoval - opět na ťuknutí klíčkem. Prostě Xsarka pro start potřebuje málo a to asi bude problém. Sice jsem to od školy už skoro zapoměl, ale olověné akumulátory mají v závěru životnosti velmi strmý průběh napětí, takže jdou, jdou a najednou nejdou...
Xsara Picasso 1.8v r.v.2003 "Bublina" - RIP
Grand C4 Picasso 1.6HDI r.v.2012 "Blueberry" - GoodBye
Xsara II 1.6i r.v.2003 "Frosty"
VW Touran 1.5TSI r.v. 2023
(jména autům vymýšlí naše děti :-) )
Obrázok užívateľa
snoopy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara II 1.6i r.2003

Poslaťod hovi » Štv 4. Aug 2011, 13:46

hovi píše:No mě se dnes stala tato věc:
Mám X1 1,6i
Ráno jsem chtěl jet autem a ani ťuk. S kolegou jsme to zkusili přes kabely, taky nic. Na jeho baterku už to bylo v poho, tak jsme jeli pro novou a je to dobré.
Jen mi je divné, že jsem ještě v neděli v pohodě nastartoval a za 2 dny nic. Akumulátor Varta Black 45Ah/400A jsem tam měl 3 a 3/4 roku. Myslel jsem, že by měla vydržet alespoň 5 let...
Nemůže být chyba někde v elektrice?
A pak ještě: po výměmě mi spadla ručička rychloměru "z druhé strany" pod tu tyčku (zarážku). Vím z minula, že musím baterii odpojit a znova zapojit, až se to podaří "ze správné strany". Ale teď mi auto ukazuje o 20 km/h nižší rychlost?!
Jak to napravit?
Díky moc za rady!

4.8. - Dopoledne jsem byl v servisu Citroen, napíchli to na diagnostiku. Otáčky v pohodě, alternátor dobíjí. Ale co se stalo s rychloměrem (že o 20 km/h podměřuje) říci nedokázali...?!
Obrázok užívateľa
hovi
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: do února 2015: Xsara Break, 1.6i, stříbrná, na podložkách, vzadu malý červený nápis Brotini

Poslaťod Hrnča » Pia 5. Aug 2011, 8:45

Ten tachometr to je taková bolístka. Někdy stačí jen zastartovat na starou baterku a vrátí se zpět. Někdy musíš rozebrat palubku a naladit ho ručně. Je toho tady o tom dost.
No a ohledně rychlé smrti baterie, kamarád s P306 se setejným motorem jako máš ty jel pro děti do školy, asi dva kilase, a tam už nenastartoval. Kabely z obchodního centra nepomohly. Prý malý průřez a nepřenesly potřebný proud. Až nová baterka byla OK...
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázok
Obrázok užívateľa
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydlisko: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Poslaťod Cvrček » Pia 5. Aug 2011, 18:12

Co se týče toho problému Hoviho rychloměru,tak jsme se včera domluvili,že se v blízké době staví a rozebereme přístrojovku a nastavíme. Víc asi tady rozebrat nebudu,jelikož zde na fóru je o tomto napsáno docela dost. A baterka,to se může stát,že umře. Mě letos v zimě umřela týden stará (nová?) baterka. Večer jsem přijel v pohodě domů a ráno ani nemrkly kontrolky.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Predchádzajúci

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 23 hostia