Porucha motorků světlometů ? - chod při rozsvicení

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Porucha motorků světlometů ? - chod při rozsvicení

Poslaťod vlkous » Str 13. Apr 2011, 16:29

Pánové prosím o radu:

V pátek minulý týden jsem nastartoval a rozsvítil světla a zjistli jsem, že mi v obou světlech jsou zapnuté motorky nastavení výšky.
Zkusil jsem odpojit ovladač 0-3 (kolečko) v interieru, rozsvítil a motorky nejdou, tedy vše o.k.
Říkám si,zřejmě je problém v tom nastavovacím ovladači na palubní desce. Zajel jsem na vrakáč vyzkoušel jiný ovladač a problém je opět.
Tzn. že pokud se připojí vnitřní ovladač a rozsvítí se světla jdou současně motorky v obou světlech.

Prosím, neřešil někdo stejný problém
nebo
nevíte, kde by jsem sehnal na netu schémata zapojení el.instalace xsara 2 1.6, chtěl bych si opravit sám, v servisu mi řekli, že nejspíš jsou oba motorky špatné,ale to se mi nezdá.

Děkuji.
vlkous
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: xsara 1.8 66kw EX, nyní X2 2002 1.6 16v

Re: Porucha motorků světlometů ? - chod při rozsvicení

Poslaťod petr_xs » Štv 14. Apr 2011, 11:15

Tady je popis konektoru světla a schema zapojení motorku (ve skutečnosti jsou hodnoty odporů jiné, ale na tom nezáleží).
Jsou tam i hodnoty napětí při různých polohách ovladače, které jsem naměřil. Nemusí být přesné, stačí přibližné.
Pokud ten vstup regulace motorku připojíš na kostru nebo na plus, musí dojet na jeden nebo druhý konec.
http://www.uloz.to/8653450/svetlo-zip heslo : xsara
X II, 1.6 2003
petr_xs
Profesionál
Profesionál

Vůz: X II 1.6 2003

Poslaťod lalu » Sob 18. Jún 2011, 15:23

Ahoj,
mám podobný problém.Jde mi pořád motorek u levého světla. Jak jsem se tak dočetl, je to spíš na výměnu celého světla.
Ale zaujalo mě, že jsi odpojil jen ovladač naklápění v interiéru. Mohl bys mi napsat jak si to udělal . Díky
lalu
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: xsara II 1,6 16 v ,benzín, X/2002

Poslaťod Tony » Sob 21. Jan 2012, 9:53

Objevil se u mě úplně stejný problém a také u levého světla. Mohl by někdo dát znovu sdílet ten soubor z ulozto? A nebo nějakou radu jak to udělat aniž bych musel měnit světlo?
Citroen Xsara II - 1.6 - 16v - 2001
Tony
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara II - 1.6i - 16v - 80kW - r.v.2001

Poslaťod petr_xs » Pon 23. Jan 2012, 18:17

Tady je to ještě jednou http://www.uloz.to/12784090/svetlo-zip
Napiš, jak se to projevuje konkrétně. Při zapnutí světel motorek vrčí a pohybuje se nebo nepohybuje, vrčí jen chvilku nebo pořád, ovladač je v poloze...
Pokud jsem to nakreslil správně, motorek je zapojený plusem na tlumené světlo, mínus na zem, ovládání samostatně. To ovládací napětí se může lišit, hodně zhruba je to 20%, 40%, 60%, 80% napájecího napětí. Jak jsem ho dostal ze světla ven je trochu tady http://www.xsara.cz/phpbb3/viewtopic.php?f=57&t=5838&p=61800
(je to pravé světlo).
X II, 1.6 2003
petr_xs
Profesionál
Profesionál

Vůz: X II 1.6 2003

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 22 hostia