Zmatená el. při startu

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: Zmatená el. při startu

Poslaťod Pocket » Štv 22. Dec 2011, 9:27

No na BSI jsem nekoukal. Můžete mi poradit, kde ji najít a co pak s ní udělat?
Dík
Pocket
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara Picasso 2.0 HDI r.v. 2003

Poslaťod viteon » Štv 22. Dec 2011, 11:23

vpravo nahoře je hledání
Obrázok užívateľa
viteon
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: (A-C4 1,6ka) + (V-C-HR 1,2ka)

Poslaťod Pocket » Štv 22. Dec 2011, 11:38

to ano, ale chtěl jsem poradit co s ní mám dělat? Předpokládám, že řídící jednotku tak nějak pohým okem nezkontroluju, nebo se pletu?
Pocket
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod viteon » Štv 22. Dec 2011, 12:04

ptal ses kde ji najít. a v nalezeném tématu jistě najdeš více info. Proto jsem Ti doporučil hledání :D
Obrázok užívateľa
viteon
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: (A-C4 1,6ka) + (V-C-HR 1,2ka)

Poslaťod empík » Štv 22. Dec 2011, 12:17

BSI je nad poistkami v kabine, teda pri vodičových nohách. Bez diagnostiky tam asi neskontroluješ nič, maximálne konektory ale tie sú tam dosť dobre istené.
Som rád, že ste radi, že som rád...
Obrázok užívateľa
empík
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroen Xsara Break 2.0 HDI - 80kW r.2001

Poslaťod pittpet » Štv 22. Dec 2011, 15:50

Pocket píše:Není mi jasné, jak by se do BSI dostala vhkost, kde je přímo uložená a kde se nachází řídící jednotka pro klimu?

dík všem

Už jsi se na to ptal a odpověď dostal hned pod tím. :?:
pittpet
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Auto

Poslaťod Pocket » Štv 22. Dec 2011, 16:03

Jasně díky, vím kde se teď nachází, moje otázka ale tehdy směřovala na to, kde se nachází řídící jednotka pro klimu, nikoliv BSI.
Ptal jsem se na BSI proto, že mi přijde divné, pokud je uložena uvnitř vozu, že by se v ní srážela vlhkost. Dočetl jsemse tu, že může kondenzovat vlhkost pokud bych třeba parkoval v garáži, ale to neparkuju. Udělá mi to třeba jednou za měsíc, nebo dva. Nevím ale, jestli s tím práve nemůže souviset můj dlouhodobý problem s topením, (po půl hodině jízdy přestane regulovat teplotu a topí naplno) který jsem tu kdysi dával a nic jsem se bohužel nedozvěděl.
Zkusím se podívat, ale obávám se, že bez nějakého proměření nebo diagnostiky stejně asi nic nezjistím.
Každopádně děkuji všem
Pocket
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod vena garážmistr » Štv 22. Dec 2011, 19:11

No už zkraje Ti Cvrček radil nechat celé auto ošáhnout diagnostikou, co se týče toho jak by se do BSI mohla dostat vlhkost když je v kabině na relativně suchém místě jedna z možností by mohlo býti čelní okno pokud ho někdo měnil a přiskřípnul gumu nebo ho pořádně nepřilepil tak tam v určitý moment může zatíkat okolo okna. Neříkám že při každém dešti ale auto stojí třeba nahnuté na levou stranu a když jen mrholí tak ja voda stéká po okně tak se drží v levém spodní rohu a odtud prosakuje do kabiny a máš to rovnou nad BSI . Je to jen moje doměnka ale možná by stála za prověření.
jezdím : Peugeot 807 2.0 Hdi 100 kw šestifofr, FAP OFF , automatický bufík, xenonové světlomety, denní LED, oranžové LED strobo ,grafický couvací asistent, HF Parrot, DVD přehrávač, sedmi sedačka

Obrázok
jezdil jsem :Berlingo 2.0 Hdi (Sir Tá-Burák)
Obrázok užívateľa
vena garážmistr
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 Hdi 100 kw.

Poslaťod Cvrček » Štv 22. Dec 2011, 22:02

No tak kde začít...
Asi tou BSI. Kde jí najdeš,co a jak je zač jsem ti dával odkaz již v pátém příspěvku tohoto vlákna. Ale to nevadí,nikdo nejsme neomylní. Dle mě bude v domácích podmínkách ideální,když ti to zase začne blbnout,tak sundat plasty okolo volantu,vyndat dvířka pojistek a oddělat celý ten panel,co to kryje. Pak vyndat ten jeden šroub co drží BSI na místě,vyklopit ho dolů a mrknout na něj,jestli není vlhké,či nenese nějaké stopy po vodě. Pokud si na to troufneš,tak odpoj baterku a zkus poodpojovat konektory,jestli se nějaká vlkost nedostala do nich a nějaké piny v nich nejsou zoxidované. To je vše,co můžeš v domácích podmínkách udělat,aniž by jsi něčemu ublížil. Myslím,že tohle ti i může pomoci. S tím,jak se k němu může dostat voda,tak docela pěkně popsal Véna předemnou. Nemá cenu opakovat.

Co se týče tvého problému s klimou,přesněji s topením. Jak jsem již dříve psal,nevím,kde je její řídící jednotka. Dokážu jen popsat její umístění u klasické Xsary. Dokonce jsem jí u své bývalé měl i venku. Ale to je zde mimo,u Picassa je toto jinak stavěné. Ale,co jsem si teď projel témata s tvými příspěvky,tak ti něco porazeno bylo. Zkusil jsi ty věci zkontrolovat? A hlavně,co diagnostika? Máš digitální klimu,bez diagnostiky se těžko hneš z místa.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod Pocket » Pia 23. Dec 2011, 8:59

Díky chlapi, tohle mi dáva smysl. Auto jsem samozřejmě nový nekupoval, takže mi přijde možné, že nějaka netěsnost tam bude. Tohle je moc dobrý tip a já ho vyzkouším.
Jinak na diagnostice jsem byl před půl rokem a nic. Je pravda, že to bylo před létem a v té době bylo vše ok.

Jinak co se týče klimy, tak to už pomalu vzdávám.
- Co jsem zkontroloval bylo čidlo teploty v kabině, mělo by být ok, protože jsem ho měnil, jenže ne za nový.
- Kontrola funkce klimatizace a dopnění, vše ok bez úniku.
- Když to v létě přestalo regulovat, kontroloval jsem funčnost sahary, taky OK.

Zajímavé je, že to opravdu přestane jít po chvílí, jako by až po zahřátí. Po vychladnutí motoru to zase chvíli jde.
Moje tipy jsou v tomto pořadí
1 zase špatné čidlo teploty v kabině
2 chyba v relátku, nebo motůrku ovládaní klapek teplý/studený
3 chyba řídící jednotky klimatizace
4 chyba BSI

ale to už by se týkalo jiného vlákna.
Ještě jednou díky všem, zkontroluji co jste mi poradili a pokud na nic nepřijdu, odvezu to do servisu na proměření. Pak napíšu, čím to bylo.
Hezké Vánoce
Pavel
Pocket
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Pojtas » Ned 29. Jan 2012, 9:44

Zdravím přátelé, rád bych vám popsal můj problém s Xsaruškou. Začla mě zlobit přístrojovka a to tím způsobem, že po nastartování se rozsvítí žlutá kontrolka checkengine, všechny budíky, krom paliva lehnou a během jízdy neukazujou, kontrolka vyhřejvání zadního okna nesvítí, ale vyhřejvání funguje, kontrolky blinkrů nesvítěj, necvakaj ale blinkry blikají, no a nakonec když to chcípnu, tak zůstanou svítit budíky i po zhasnutí světel, svítí nápis STOP a přerušovaně to píská. Po minutě se vše vypne a dobry. pak zase někdy nastartuju a je to v pohodě, ale poslední dobou (asi týden) už to zlobí skoro pokaždé.... Jestli se to někomu z vás přihodilo, uvíám každou radu.
Obrázok užívateľa
Pojtas
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara 2.0 hDi, 66kW, r.v. 2OOO (mezimodel)

Poslaťod Rope » Ned 29. Jan 2012, 10:23

Vítej na foru, jako první si přečti pravidla fora!!! Tam se píše že pokud chceš přispívat v technické sekci, musíš mít vyplněné iniciály auta, tedy, typ, motor a rok výroby. Jinak se těžko někomu něco radí když nevíme jaké máš auto (asi xsaru).
Doplň to.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod vena garážmistr » Ned 29. Jan 2012, 16:57

to Pojstas: jednoznačně diagnostika a kontrola kompletního vozu diagnistikou může to bejt blbost volnej kenktor kostry nebo tak něco ale sázím že tam bude problém v BSI a to bez diagnostiky nenajdeš.
jezdím : Peugeot 807 2.0 Hdi 100 kw šestifofr, FAP OFF , automatický bufík, xenonové světlomety, denní LED, oranžové LED strobo ,grafický couvací asistent, HF Parrot, DVD přehrávač, sedmi sedačka

Obrázok
jezdil jsem :Berlingo 2.0 Hdi (Sir Tá-Burák)
Obrázok užívateľa
vena garážmistr
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 Hdi 100 kw.

Poslaťod Pojtas » Ned 29. Jan 2012, 19:00

to vena : Takže se diagnostice asi nevyhnu koukam:-( Myslel jsem, že kdyby to autoelektrikář proměřil, tak by zradu našel, ale vidim, že asi ne:-/ A jen pro mou informaci...co že to má být to BSI?

VPRAVO NAHOŘE JE HLEDÁNÍ
Obrázok užívateľa
Pojtas
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara 2.0 hDi, 66kW, r.v. 2OOO (mezimodel)

Predchádzajúci

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 26 hostia