výměna řídící jednotky motoru

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

výměna řídící jednotky motoru

Poslaťod mourek » Sob 2. Feb 2008, 21:10

aoj vąichni :wink: mám takovej dotázek,krapet se svím autem experimentuju protoľe mě troąku zlobí...a potřeboval bych vyměnit řídící jednotku motoru, mám dvě výbavou uplně stejný Xsaruąky 2,0 vts benzín... myslíte ľe by neměl bejt ľádnej problém??? nebo bych to radąi neměl dělat? dekuju za odpovědi.. :D mějte se hezky
Obrázok užívateľa
mourek
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod řepák » Sob 2. Feb 2008, 22:30

Radąi bych to nedělal .
Tedy jestli máą dost v kasírce , tak jo .
1.8/16V EXCLUSIVní černá a s křííííídlem, to bylo tenkrát ... pak to byl nějakej Japonec, ale žádný zemětřesení .
Za to teď , je to ,,pořádnej kočár,, . To už je od 20.6.19 historie
Š.S 125 AT
Bezpečná jízda především !
Obrázok užívateľa
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Š.S nebo-li koncernovej znetek :-)

Poslaťod Hrnča » Ned 3. Feb 2008, 9:34

Udělat by se to dalo, ale musel bys zajet na diagnostiku, aby tu jednotku sehráli se zbytkem auta. Dle mě....
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázok
Obrázok užívateľa
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydlisko: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Řídící jednotka

Poslaťod celam » Štv 7. Feb 2008, 8:28

Asi jsem zbabělec, ale také bych to nedělal pokud by to nebylo nutné. U těchto aut se poľívalo více variant řídících jednotek od více výrobců a navíc i pokud je jednotka stejná, nevidíą do ní.
Zda je lze vzájemně zaměnit ti asi řekne jen ten kdo se tím ľiví a má vąechny informace. Navíc můľeą mít problémy s imobilizérem, teď ti to jede blbě a pak uľ to ani neąkytne.
Mnohdy se vyměňují řídící jednotky, aby se potom doąlo k poznání, ľe je přelomený některý přívodní drát a ľe jednotkou to nebylo. Kamarád tak vystřídal v R19 tři a nakonec se vyměnila kabeláľ a je klid.
Ale je to na tobě....
celam
celam
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod řepák » Štv 7. Feb 2008, 9:37

Sem kdysi potřeboval po návątěvě jednoho z praľských servisů ,,počítadlo,, ke klima ......
No prostě nic .
Co auto to originál . Leda prej objednat přímo přes C a to by bylo za 8 . Nakonec jsem jel s autem do C a tam zjistily přes ,,plnohodnotný,, počítač ľe je chyba úplně někde jinde . Hledali a naąli přetrľený drátek u inter. snímače teploty ... proto to vůbec nefoukalo - v zimě ...
Takľe bych to zkusil se poptat u C jestli je to moľný .
Já mám dost dobré zkuąenosti s přístupem k potencionálnímu zákazníkovi u C v Plzni na Borech a v Jablonci , ale si nepamatuju co je to za část . je to tam na kopci mezi LB-JN ev. třeba Zyky dělal u C tak jestli by nevěděl on .
1.8/16V EXCLUSIVní černá a s křííííídlem, to bylo tenkrát ... pak to byl nějakej Japonec, ale žádný zemětřesení .
Š.S 125 AT
Obrázok užívateľa
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod mourek » Sob 9. Feb 2008, 10:32

řepák píše:Sem kdysi potřeboval po návątěvě jednoho z praľských servisů ,,počítadlo,, ke klima ......
No prostě nic .
Co auto to originál . Leda prej objednat přímo přes C a to by bylo za 8 . Nakonec jsem jel s autem do C a tam zjistily přes ,,plnohodnotný,, počítač ľe je chyba úplně někde jinde . Hledali a naąli přetrľený drátek u inter. snímače teploty ... proto to vůbec nefoukalo - v zimě ...
Takľe bych to zkusil se poptat u C jestli je to moľný .
Já mám dost dobré zkuąenosti s přístupem k potencionálnímu zákazníkovi u C v Plzni na Borech a v Jablonci , ale si nepamatuju co je to za část . je to tam na kopci mezi LB-JN ev. třeba Zyky dělal u C tak jestli by nevěděl on .
ahoj,moc moc ti děkuju za rady ale bohuľel oba servisy cos napsal sou pro mě moc daleko... ale stejně ti moc děkuju za rady :wink: tak se měj hezky :D
Obrázok užívateľa
mourek
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Re: Řídící jednotka

Poslaťod mourek » Sob 9. Feb 2008, 10:35

celam píše:Asi jsem zbabělec, ale také bych to nedělal pokud by to nebylo nutné. U těchto aut se poľívalo více variant řídících jednotek od více výrobců a navíc i pokud je jednotka stejná, nevidíą do ní.
Zda je lze vzájemně zaměnit ti asi řekne jen ten kdo se tím ľiví a má vąechny informace. Navíc můľeą mít problémy s imobilizérem, teď ti to jede blbě a pak uľ to ani neąkytne.
Mnohdy se vyměňují řídící jednotky, aby se potom doąlo k poznání, ľe je přelomený některý přívodní drát a ľe jednotkou to nebylo. Kamarád tak vystřídal v R19 tři a nakonec se vyměnila kabeláľ a je klid.
Ale je to na tobě....
a hojky, máą pravdu,radąi se na to vykaąlu,abych neudělal jeątě víc problémů neľ teď mám.... tak se měj hezky :wink:
Obrázok užívateľa
mourek
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod řepák » Ned 10. Feb 2008, 15:51

Mourku , teď co seą tady přihláąenej , tak si v ,,NASTAVENÍ,, můľeą doplnit i bydliątě . No nemusíą psát přesnou adr. stačí třeba jen město jako takový a pak by se ti dostávalo odpovědí a rady kde co a jak v tvém okolí .
Š.S 125 AT
Obrázok užívateľa
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod mourek » Pia 15. Feb 2008, 17:08

řepák píše:Mourku , teď co seą tady přihláąenej , tak si v ,,NASTAVENÍ,, můľeą doplnit i bydliątě . No nemusíą psát přesnou adr. stačí třeba jen město jako takový a pak by se ti dostávalo odpovědí a rady kde co a jak v tvém okolí .
ahoj,ok. děkuju za radu , udělam to... :wink:
Obrázok užívateľa
mourek
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod řepák » Pia 15. Feb 2008, 18:47

mourek píše:
řepák píše:Mourku , teď co seą tady přihláąenej , tak si v ,,NASTAVENÍ,, můľeą doplnit i bydliątě . No nemusíą psát přesnou adr. stačí třeba jen město jako takový a pak by se ti dostávalo odpovědí a rady kde co a jak v tvém okolí .
ahoj,ok. děkuju za radu , udělam to... :wink:

Hmmm tak tam to neznám, ale třeba od RK něko tady bude a poradí ...
Š.S 125 AT
Obrázok užívateľa
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

jednotka

Poslaťod K4my » Pon 3. Mar 2008, 12:50

jednotka sama o sobe muze byt libovolna. Je to na tobe, zapalovani lambda katalyzator, vsechno to vede do rima tedy do jednotky :-) Motory jsou VTSKa blokove a vrtanim stejne - musi byt, stejna komprese tudiz te nezajimaji ostatni veci :-) Jen je to prace ponekud pracna :-) a vetsinou toto nechavam uz na servis popr nejakeho sikovneho automechanika

jen pro poznamku 2 tydny jsem jezdil do prace na jednotce z 206ky pazouta :-D
Xsara VTS "černá žabička"
Xsara I SX 1.4i "Sára" rv.2000Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
K4my
V.I.P.
V.I.P.

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia