ventilátor topení

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

ventilátor topení

Poslaťod xsara 2 » Sob 18. Júl 2009, 1:04

Přestala mi jít regulace ventilátoru topení,a ventilátor topení šel pouze naplno,na čtvrtý poslední stupen.Demontoval jsem ventilátor topení,ale na nic jsem nepřišel,pak jsem se kouknul před pylový filtr a uviděl jsem konektor uprostřed plastového kolečka o průměru asi 8cm,odjistil jsem plastovou packu a po částečném otočení jsem plastové kolečko vysunul,odpojil jsem konektor a vyndal jsem regulaci otáček ventilátoru topení.Spirály odporových drátů byly v pořádku,ale drátek s tepelnou ochranou byl přerušený,nevodil proud.Vystřihl jsem ho a nahradil obyč. drátem o průměru 1mm,který jsem na koncích přicínoval.Vše jsem vrátil nazpátek a regulace ventilátoru opět funguje.Mam xsaru 2,break,rv.2002,2.0Hdi.
xsara 2
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: xsara break,2.0Hdi,system siemens,66kw,r.v.2002

Re: ventilátor topení

Poslaťod Marek » Sob 18. Júl 2009, 20:41

Vyřadit tepelnou pojistku není dobrý nápad, koleduješ si v lepším případě o poškození motorku ventilátoru, ale spíš o požár auta. Zde: viewtopic.php?f=8&t=2169url se řešilo vše kolem těchto závad, pro Tebe je důležitá poznámka, že pojistka neodchází sama od sebe. V diskuzi píšou i o parametrech pojistky, která se dá za pár korun koupit a celý odporový regulátor stojí cv Citroenu kolem 400Kč, takže pokud si netroufáš na opravu pojistky, není tak drahý, aby stálo za to riskovat požár zaprášeného prostoru pod palubovkou. Navíc pokud je regulátor chlazený proudícím vzduchem, je největší nebezpečí požáru po vypnutí ventilátoru, tedy když od auta odejdeš.
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1 Break, 1.8 8V LPG,r.v.1999

Re: ventilátor topení

Poslaťod jojos » Sob 18. Júl 2009, 21:57

Ta poistka nevyhori len tak bez priciny a ked sa ti to stalo,tak je velmi nerozvazne vyriesit to drotikom.
Š Rapid Spaceback 1.0TSI,81kW
ex:tmavomodrý break X2,2.0HDI,66kW,vyrobený 27.11.2002,na podložkách www.xsara.cz
Obrázok užívateľa
jojos
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Š Rapid Spaceback 1.0TSI

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 27 hostia