Vyhřívání zadního okna

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Vyhřívání zadního okna

Poslaťod riggo » Štv 24. Sep 2009, 7:38

Zdravim, stala se mi takova neprijemnost, prestalo mi jit vyhrivani zadniho okna, po prohlidce znamych bolavych mist(pruchody, kabely a pod.) jsem zjistil, ze mi odpadl konkakt primo na skle, celej ten plisekse proste uvolnil od okna. Koukal jsem na to, vypada to jako pajeny cinem, ale cin to asi nebude,resp.zatim jsem to pajet nezkousel(aby mi z lokalniho prehrati snad neprasklo cely okno).Nemate s tim nekdo zkusenost, jak by se to dalo nejak prirouboval zpatky??dik za info
"....a takhle my tady žijem!" :-)
Obrázok užívateľa
riggo
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara I 1,9D 50kW, r.v.98,po 300tis.km se mnou minulost, ted Seat Toledo III, r.v.2006,1,9TDi 77kW

Re: Vyhřívání zadního okna

Poslaťod Cvrček » Štv 24. Sep 2009, 9:26

Tohle mám taky od jara. Zajeď do Autosklo Novotný ve Vratislavicích,tak mi na dotaz řekli,že stačí přijet a na počkání to přilepí. Mají na to nějaký vodivý lepidlo. A cena do stovky. Taky tam konečně budu tam taky muset konečně zajet,než začne zima...
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod Hrnča » Štv 24. Sep 2009, 9:52

A připájet to taky jde. Mě to bylo pájeno, ale je fakt, že to nevydrželo dlouho. Prý protože se k tomu nedá pořádně dostat a kvůli malému prohřátí.
Co ale vím, hledal jsem tu tu kdysi, tak se to taky řešilo. Někdo uváděl řešení výměnu okna. Že prý jinak nic nepomáhalo...
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázok
Obrázok užívateľa
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydlisko: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Poslaťod jan452 » Štv 24. Sep 2009, 21:12

Mal som ten istý problém. Po odpadnutí toho pliešku mi na skle ostali nejaké zbytky cínu (alebo čo to vlastne je), ktorým to bolo pripájkované. Po márnych pokusoch pripájkovať naspäť pôvodný pliešok so zaťatými zubami čakajúc, kedy sklo praskne od prehriatia, som nakoniec použil iné riešenie.
K tomu pôvodnému miestu so zvyškami cínu som prispájkoval len cca 10 cm dlhý káblik (pri pájkovaní ho netreba tak prehrievať ako plech) a druhý koniec toho kábliku som ešte predtým ukončil klasickým autokonektorom a na ten som potom pripojil pôvodný drát vyhrievania okna.
Robil som to už pred rokom a zatiaľ (musím poklepať) to drží a dúfam, že ešte aj dlho bude držať.
P.S.: Je ale pravda, že prístup k miestu pájkovania je naozaj úžasný :roll:
Xsara Break 1,8i Exclusive - 98
Obrázok užívateľa
jan452
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara I Break, 1998, 1,8i 8v Exclusive

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia