Ovládání předního okna

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Ovládání předního okna

Poslaťod Misak » Štv 8. Mar 2007, 11:18

Mám Xsaru II. Již nějakou dobu jsem měl problémy s oknem u řidiče. Nedojíždělo až nahoru. Teď přestalo fungovat úplně. Měl někdo podobný problém? Proměřil jsem kabeláž až k motorku a proud tam jde. Myslíte že to je motorkem a nebo je to jen nějaká ptákovinka (jako přischlé věci uvnitř motorku)? Dá se to nějak odstranit než půjdu kupovat novej? Děkuji
Misak
Návštěvník
Návštěvník

Poslaťod Luky » Štv 8. Mar 2007, 15:20

Viděl bych to na uhlíky uvnitř, určitě by je nekdo vyměnil.
BLACK PEARL
Obrázok užívateľa
Luky
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroen Xsara 1.6 16V, r.v. 2002, černá

Poslaťod levis501 » Štv 8. Mar 2007, 20:22

Mám podobný problém. U mě se zase strašně zpomaluje otevírání oken. Nejdříve to jde docela rychle a pak jako by to zacalo nekde drhnout to zpomaluje. A Nahoru to jde opačně. Nejdřív hodně ztuha a pak se to zrychlí. Je možné, že by ten mechanizmus byl nějaký zatuhlý?
Xsara II Coupe 1,4i
levis501
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod lobello » Štv 8. Mar 2007, 22:44

ja som mal podobny problem. inac okno u spolujazdca mi ide od vyroby pomaly ale nejako to neriesim. inac tato chyba o ktorej sa tu pise mi pominula behom tyzdna. ako rychlo prisla tak rychlo aj odisla :D
Obrázok užívateľa
lobello
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara 1.4 SX

Ovládání předního okna

Poslaťod celam » Pon 12. Mar 2007, 9:09

Mám sice Xsaru I, ale mé zkušenosti jsou ze ZX. Je tam motorek a soustava dvou lanek. Jak se to začne s.... tak je to o nervy. Měl jsem to 3 x rozdělané, zjistil jsem, že se deformovalo jedno lanko, pak jsem zjistil, že se posunul bowden v držáku. který praskl a na závěr se rozlomila kostka, která chodí po liště. U těchto patentů většiou neodejde motorek, ale odejde lankový mechanismus. Po mých zkušenostech bych se raději na vrakáči poohlédl po jiném - pochopitelně funkčním. Nový od Citroena stojí pěknou pálku.
Pokud se to někomu z Vás spraví samo od sebe jako kolegovi, dejte na modlení.... :oops: :oops:
možná, že někdo má lepší zkušenost, ale já tuto.... :oops:
:cry:
celam
celam
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Verdom » Uto 3. Apr 2007, 20:46

Mě to fachá ale pokud tam nechám na zimu deflektory (takový ten plexi stínící aparát. ) Je průąvih. Jede to jede ale před dovřením to zpomalí a má tendnci se zastavit. Vyndám deflektory a je klid. Ale dělá mi to jen při niľąích teplotách. kdyľ jsou i okenní gumy ztuhlý :? Jukni jestli ti to někde nedře. A ty lanovody neníą patný čas od času něčim máznout.
.Obrázok
Obrázok užívateľa
Verdom
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara I 1.4 break, Peugeot 308SW Vti

Poslaťod igor1894 » Uto 3. Apr 2007, 21:34

Misak : uľ si nepamatám či sa dá motorček rozobra» alebo je zaliaty, ale jedno viem iste. Ak ti odiąiel motorček tak jedine na vrakovisku, lebo nový sa origo kúpi» nedá jedine celý kit aj z liątami, lankom atď a na Slovensku okolo 8000Sk. Ak by to bol mechanizmus ta pozor nepasuje z Coupe a naopak a nie som si istý či pasuje aj z "1" Prehodi» motorčeky iba samostatne je tieľ riadna fuąka, mne osobne sa to nepodarilo. Nechaj si to premera» u elektrikára a ak bude motorček OK tak to je ten lepąí prípad, lebo moľno sa ti poą»astí spojazdni» mechanizmus ak ovąem nemáą pomotané lanko ako som mal ja :cry: .
Daj vedie» ako si dopadol a dúfam, ľe to neskončí tak katastroficky ako u mňa i keď nakoniec ma to nestálo ani korunu to ale musí ma» človek známosti :wink:
Xsara II, 1.4i Coupe
Obrázok užívateľa
igor1894
V.I.P.
V.I.P.

Okno

Poslaťod Joľo » Ned 8. Apr 2007, 22:27

Ja so mal ten isty problem s oknom a ked o domna chceli v ®iline 12 000 Sk tak som sa na to dal sam. Motorček sa da pekne rozobra» a pri nom je ploąny spoj v ktorom som mal problem . Ja som ho rieąil tak ľe som prepojil dratikmi plosak a teras mi to ide ale nemam automaticky dojazd čo mi nevadi. Na automaticky dojazd sa da kupi» kocka za 600 Sk a bolo by aj to porieąené ale mne to stačí.
Joľo

Poslaťod igor1894 » Ned 8. Apr 2007, 23:05

Joľo : tak to si eąte dobre porieąil, lebo ako píąeą a obidvaja vieme je to riadna pálka peňazí :cry:
Xsara II, 1.4i Coupe
Obrázok užívateľa
igor1894
V.I.P.
V.I.P.

Re: Okno

Poslaťod alchstuip » Uto 25. Nov 2008, 16:13

Joľo píše:Ja so mal ten isty problem s oknom a ked o domna chceli v ®iline 12 000 Sk tak som sa na to dal sam. Motorček sa da pekne rozobra» a pri nom je ploąny spoj v ktorom som mal problem . Ja som ho rieąil tak ľe som prepojil dratikmi plosak a teras mi to ide ale nemam automaticky dojazd čo mi nevadi. Na automaticky dojazd sa da kupi» kocka za 600 Sk a bolo by aj to porieąené ale mne to stačí.

Nemozes prosim napisat konkretnejsie, co si prepojil.... mozno to pomoze aj u mna. Dakujem.
alchstuip
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara II, 1.4 Benzin, 2002

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 33 hostia