Problém s kontrolkou..

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Problém s kontrolkou..

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Pon 31. Mar 2008, 14:15

Ahoj vąem,
potřebuji poradit. Mám Xsaru Break 1.4i rv 1999 a od soboty mi zůstává svítit kontrolka otevřených dveří (+vnitřní osvětlení, pokud je nastaveno na otevřené dveře) a neustále mi svítí osvětlení v kufru.

Chvilku jsem zde hledal na fóru a vyzkouąel přitlačit vąechny dveře co to ąlo, ale kontrolka svítila stále. Jak rozpoznám které dveře mi zlobí??? Případně, jaká chyba by to mohla být?? Jeątě chci dodat, ľe kdyľ pouľiji centrál, tak se bezproblémů zamknou vąechny dveře i páté.

Poraďte mi prosím..

Díky
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Kvido » Pon 31. Mar 2008, 14:26

Viděl bych to na nějaký spínač dveří a nebo nedobrý kontakt,či nějaké upadlé drátky,budeą muset počkat na odborníka ROPEho aľ se tu dostaví,mám v tom větąí zkuąenosti.
Hyundai i30 combi 1.4 T-GDI 2019
Obrázok užívateľa
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Vůz: Hyundai i30 combi, 1.4 T-GDi,2019

díky..

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Pon 31. Mar 2008, 14:29

Díky za snahu..kdybych alespoň nějak přiąel na to, jaký to jsou dveře..nevíą třeba, kdyľ se odpojí konektor od dveří, tak to asi taky nezhasne ľe??
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Rope » Pon 31. Mar 2008, 15:52

Tak jak jsi napsal, pokud odpojíą konektory ve dveřích tak by to mělo zhasnout, ale jedna věc je divná, a to ľe ti svítí kontrolka a světlo v kufru, já bych se přikláněl k tomu ľe to má a nebo mělo alarm. Někdy "odborníci" na alarmy zapijí k sobě dveře, kufr a kapotu, zkus se podívat jestli není na kapotě nějaký spínač, který je zlomený nebo nefunkční. Postup: odpoj jednotlivé dveře a koukni pod kapotu, pokud ani to nepomůľe tak se koukni do průchodky na kufr.
Dej vědět jak to dopadlo.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

konektory

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Pon 31. Mar 2008, 15:56

Tak dveře jsem zkouąel odpojit uľ v sobotu, a svítila mi pořád, takľe buďto kufr, nebo nějaký čudl pod kapotou?? Tam sem se nedíval..ale u kufru, přeruąený drát by to udělal??
------------------------------------------
ToFra, Xsara Break 1.4i rv 1999
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Rope » Pon 31. Mar 2008, 16:01

Přeruąený a spojený na druhý, kaľdopádně by nesvítila kontrolka otevřených dveří. Pořád mě to vede k nějakému alarmu.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Kapota ne..

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Pon 31. Mar 2008, 16:23

Tak jsem koukal pod kaputy a nikde jsem ľádný kontakt nenaąel...kdyľ odpojím vąechny dveře (mimo 5dveří) tak kontrolka stále svítí...a alarm v ní od výrobce nebyl, a podle interiéru bych to tipoval ľe ani dodělávaný tam nebyl...pľe nikde není vidět, nějaká případná dírka po červené blikající ledce...
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod MrKrok » Pon 31. Mar 2008, 20:19

A preco si odpojil vsetky dvere okrem kufru? Uz si mohol skusit odpojit aj ten kufor aby si vedel na com si. Ved si pisal ze ti svieti svetlo v kufri a to mas ovladane spinacom na piatych dverach
xsara 1,4i 1999
Obrázok užívateľa
MrKrok
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: xsara 1.4i, benzin,r.v.1999 este bez pocitacu

Poslaťod Rope » Pon 31. Mar 2008, 20:38

Tak to nám poraď jak se to dělá, ppokud vím tak není konektor v půchodce, vím ľe je za tapecirunkem v kufru, ale tam se zase tak rychle nedostaneą.
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod MrKrok » Pon 31. Mar 2008, 20:44

ja netvrdim ze sa tam dostanes lahko ale uz ked si dal tu namahu a pozrel vsetky dvere tak stoji za to sa s tym pohrat
xsara 1,4i 1999
Obrázok užívateľa
MrKrok
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: xsara 1.4i, benzin,r.v.1999 este bez pocitacu

problém.

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Uto 1. Apr 2008, 5:24

Jenľe já mám Xsaru teprve 14 dní a opravdu jsem neměl tu moľnost sehnat tak malé torxe na odąroubování tapucírunku, takľe zde se ani podívat nemohu. A světlo v kufru se mi rozsvicelo i u otevření předních dveří (kdyľ bylo jeątě vąe v pořádku), takľe to o kufru neznačí vůbec nic. :roll:
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Re: problém.

Poslaťod urpin » Uto 1. Apr 2008, 15:14

ToFra_XsaraBreak píše:(kdyľ bylo jeątě vąe v pořádku)

tak to asi v pořádku nebylo, protoľe mně se v kufru rozsvítí aľ kdyľ ho otevřu :wink:
současnost - Toyota C-HR 1.2
bejvalka - C4 3dv 1.6ka okřídlené VTR
bejvalka - Xsara 3dvířková 1.4ka
Obrázok užívateľa
urpin
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Toyota C-HR

Break

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Uto 1. Apr 2008, 15:20

Jop, jenľe break má spojenej prostor s kufrem narozdíl od normálního typu..nevím jak to má fungovat, mě se to od začátku rozsvěcelo společně s dveřmi, chtělo by to názor nějakého breakaře..
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod jakub_k » Uto 1. Apr 2008, 17:11

ja mam break a taky staci otevrit jakekoliv dvere, aby se mi rozsvitilo to svetlo v kufru.

staci jen dalkacem odemknout auto, a rozsviti se to uvnitr v aute i v kufru.
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

daląí testy

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Str 2. Apr 2008, 5:20

To jakub: Díky za názor, jeątě se tě zeptám na jednu věc, kdyľ otevřeą zadní víko, rozsvítí se ti kontrolka otevřených dveří??

To rope: Provedl jsem daląí časově náročný test..po několika minutách (asi 10min) kontrolka sama zhasne, nejspíą nějaká ochana proti prasknutí ľárovky. Po této době jsem zkouąel otevřít vąechny dveře a koukal jsem, které opět kontrolku rozsvítí. Kontrolka se znovu nerozsvítila u 5tých dveří a u zadních dveří na straně spolujezdce...takľe problém by měl být nejspíą zde, pokud to dobře chápu?? Jeątě k tomu ale taková malá připomínka, kdyľ jsem oddělal el. řípojku od těch chybujícíh dveří, tak kontrolka nezhasla, coľ znamená problémů víc, ľe??

MrKrok: Ta jsem sii půjčil torxe od bráchy z práce, sundal jsem čalounění pátých dveří a moc kabelů k odpojení jsem zde nenaąel..pouze elektriku do motorku centrálu 5tých dveří, elektriku do motorku zadního stěrače, potom osvětlení spz a nakonec elktriku vedoucí do 3tího světla. Tak mi teď řekni co mám kde odpojit..
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Ďalší

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 27 hostia