Elektroinstalace 5 dveří

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Elektroinstalace 5 dveří

Poslaťod Rafan » Str 2. Apr 2008, 10:18

Při cestě do práce jsem zjistil, ľe mám v háji el. instalaci u 5 dveří a to zřejmě v tom gumovém kloubu ( při brzdění odskočí dveře ap.). Aby toho nebylo málo, tak při zpáteční cestě jsem na tento problém zapomněl a pustil si zadní stěrač. Někde ve předu to luplo jako kdyľ praskne pojistka. Teď uľ mi nejdou ani otevřít dveře, nejde zadní stěrač a ani nesepne vyhřívání. Nevím zda toto vąe má na starosti pouze jedna pojistka. Nevíte někdo, která pojistka by to mohla být? V manuálu jsem nic nenaąel, akorát vlevo dole jsou dvě, které nejsou v manuálu popsané a jsou ok.
Xsara II break, 1.6 16V, 2002, tmavomodrá metla
Rafan
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod rosta » Str 2. Apr 2008, 13:52

Jestli to má něco společnýho s pojistkama to nevím to by ti měl poradit někdo zkuąenějąí :lol: Nerozumím tomu,ľe při brzdění ti odskočí dveře.To jako,ľe se ti otevřou?Zkus se podívat na pruchodku do pátých dveří.Bývají tam přelámaný dráty a tam by mohl být zakopaný pes.Měl sem je tam taky přetrľený a dveře mi zase neąli zamknout a nesvítilo třetí brzdový světlo.
http://xsara.cz/web/dokumenty/OPRAVA5EL.pdf
Download/View
rosta

Poslaťod Rafan » Štv 3. Apr 2008, 17:45

Instalaci vyřeąil autoelektrikář. Kabely seąkvařené aľ k zadní sedačce. Vąe začalo od el. instalace třetího brzdové světla, kdy se překlesaly kabely v gumové průchodce dveří. Je pravda, ľe jsem jiľ před tím měnil pojistku na brzdových světlech, ale ta nová neshořela, ale téměř se roztavila. Kvůli pojistce za 5,- Kč by mi shořelo celé auto. Vąem kdo zjistí nějaké problémy s el. instalací 5 dveří, po této zkuąenosti radím neotálet s opravou.
Rafan
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod jakub_k » Štv 3. Apr 2008, 19:27

a nedal jsi tam silnejsi pojistku nez tam ma opravdu byt ?
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Rope » Štv 3. Apr 2008, 19:32

Asi jo, kdyľ ta stará vyletěla, jeątě ľe tam nejdou dávat tak jako kdysi pětikoruny :lol:
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod Cvrček » Štv 3. Apr 2008, 19:37

Mohl dát tu správnou. Mě se stalo něco podobného s pojistkou,na který je připojený vyhřívání zadního okna. Dráty se jako na potvoru rozloupli a spojili a pojistka se doslova zapekla. A byla to správná hodnota.

No jeątě,ľe tam nejdou narvat hřebiky. Jako to někteří dokáľou u domovních rozvodů...
Naposledy upravil Cvrček dňa Štv 3. Apr 2008, 19:40, celkovo upravené 1
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod jakub_k » Štv 3. Apr 2008, 19:38

Rope píše:Asi jo, kdyľ ta stará vyletěla, jeątě ľe tam nejdou dávat tak jako kdysi pětikoruny :lol:

nj to je chyba davat silnejsi pojistky, spis se divim, ze to necitil kdyz se mu seskvarily ty draty :) me kvuli tomu shorel takovy ten regulator na intenzitu podsviceni... silnejsi pojistku jsem tam nedal ja, ale bohuzel nekdo prede mnou a ja si toho nevsiml :( takze uz svitim jenom naplno a nereguluju :) casem to mozna zkusim nekde sehnat na vrakaci, ale ted je mi to jedno, stejne jsem to mel vzdy na plno
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod jakub_k » Štv 3. Apr 2008, 19:44

Cvrček píše:Mohl dát tu správnou. Mě se stalo něco podobného s pojistkou,na který je připojený vyhřívání zadního okna. Dráty se jako na potvoru rozloupli a spojili a pojistka se doslova zapekla. A byla to správná hodnota.

No jeątě,ľe tam nejdou narvat hřebiky. Jako to někteří dokáľou u domovních rozvodů...

jojo na vyhrivani zadniho skla uz je 30A pojistka, to uz ji dokaze pekne utavit :) to si pamatuju jak se mi tavila 30A pojistka na topeni u felicie :)
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Rafan » Sob 5. Apr 2008, 18:43

Pojistka tam byla co má být (červená 10A). Kabely byly cítit jen lehce a to za cestu 100 km jen jednou, zato teď po opravě čuchám jak honící pes :lol: , jenľe v té době jsem netuąil, ľe to můľe být aľ tak váľný. ©koda, ľe jsem ji vyhodil udělal bych foto.
Rafan
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 27 hostia