Chybný zápis v riadiacej jednotke?

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Chybný zápis v riadiacej jednotke?

Poslaťod GaST » Ned 10. Aug 2008, 14:06

Moj povodny problem bol niekedy koncom minuleho roka popisany vo fore a bol nasledovny: Vlastnim Xsaru 2.0HDi/Break rocnik 2000. Pri poslednej ceste za nakupmi mi nenastartovala, nerozsvietila sa kontrolka zhavenia, starter tocil dookola no nenastartovala... po telef.porade som odpojil akumlator=akoze reset elektroniky, skontroloval tok paliva, nic...odtiahli ma domov. O par dni na to odtiahli auto do servisu k sukromnikovi, PC diagnoza znela:nie palivovy filter, ako sme si povodne mysleli /a zbytocne nakupili novy filter/ ale PREBUDENE RELATKO ktore riadi napajanie palivoveho cerpadla. Servizak mi to dalej nechcel vysvetlovat, udajne relatko len precistil a mozem jazdit dalej. Nevedel /nechcel?/ zdovodnit podstatu preco doslo k tejto poruchy.
CO SA DIALO DALEJ=KONTIŇUE PO 7 MESIACOCH: po zrelej uvahe a po urcitom case bez problemov /zaroven par dni pored odjazdom na dovolenku/ som vymenil toto relatko za nove, s povzdychom "nech neľeriem"...750,-SK original relatko, nech rodinny milacik ma co potrebuje! ... a hla: pri najblizsej jazde sa situacia opakovala, uz s novym relatkom- zase nestartuje, starter toci, kontrolka zhavenia nesvieti, ani kontrolka cerpadla, nechrci cerpadlo pri otoceni klucikom atd. vid popis hore.
Tak ma napadlo: i povodne minuly rok sa mi problem s nena/startovanim udial, ked som nenechal prejst predstartovnu diagnostiku, to znamena nasadol som do auta, otocil klucikom a chcel vyrazit... proste nenechal som bliknut pristrojovku, akoby zachrčat cerpadlom /zrejme natiahnut palivo?/ a potom motor nenaskocil.
MOZE TO MAT VPLYV NA STARTOVANIE, MALI STE UZ TAKYTO PROBLEM???
Ironiou osudu /alebo skor chvalaBohu/ sa mi porucha stala 6 hodin pred odjazdom na rodinnu dovolenku do zahranicia, este sa mi podarilo vybavit zapozicku auta od otca, no nexcem ani pomysliet na pripadny vypadok na horucich chorvatskych dialniciach a eventualny odtah vozidla....Brrrr, apage satanas! Skutocnou ironiou osudu je fakt, ze po navrate som auto nastartoval na prvy krat, bez zasahu do hocicoho na motore /iba akumlator bol odpojeny a znovu napojeny opakovane viackrat/

TAK PROSIM VASE NAZORY NA VEC: riadiaciaca jednotka? ozaj chybne startovanie? svorkovnica na spodku vozidla? elektricke vedenie k cerpadlu nafty? nedajBoh samotne cerpadlo nafty???
KUDY DÁL, KOLEGOVE???
GaST
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Xsara Break 2.0 HDi r.v. 2000

Poslaťod Hrnča » Pon 11. Aug 2008, 19:09

Měl jsem něco podobného jen jsem neměl odpojenou baterku. Známej elektrikář mi předělal to dvojrelé na dvě a byl pokoj. Asi před dvěma měsíci to musel znovu předělat. Prý pokud by se to jeątě jednou opakovalo, tak předělá elektriku u relátek celou. Píąu jen co mi řekl. A moc toho nebylo...
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázok
Obrázok užívateľa
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydlisko: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Poslaťod GaST » Pon 11. Aug 2008, 20:49

Takto odstupom pár dní a po zrelej úvahe prichádzam na rieąenie: buď je to vadné čerpadlo (apage Satanas= veµa-veµa peňazí..."), alebo elektrické vedenie od čerpadla (menej peňazí no aj tak matoserie)...
GaST
Návštěvník
Návštěvník

Poslaťod Hrnča » Pia 26. Sep 2008, 9:16

To čerpadlo se tu uľ řeąilo a bylo by moľné, ľe je to v tom vedení. Někde na podvozku je údajně nějaká svorkovnice, která se pak proletuje na tvrdo. Taky podle mě by bylo moľný, ľe je čerpadlo načatý. Bere moc proudu a kvůli tomu odcházej relátka. Je ale s podivem, ľe pojistky jsou OK....
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázok
Obrázok užívateľa
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydlisko: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Re: Chybný zápis v riadiacej jednotke?

Poslaťod GaST » Pia 26. Sep 2008, 9:19

Takže /snáď/ konečným riešením tohto problému je výmena palivového čerpadla v nádrži.
9250,- Sk bubáčikov zmenilo majiteľa a mne ostala na ne len bolestiva spomienka...a konečne pojazdná "Lolitka".
GaST
Návštěvník
Návštěvník

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 33 hostia