Palubní PC - kdo to zná blíž (víc do detajlu) :-)

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Palubní PC - kdo to zná blíž (víc do detajlu) :-)

Poslaťod Ondra » Pia 7. Aug 2009, 16:37

Ahoj, doufám že najdu někoho kdo se v okruhu autodiagnostiky pohybuje a bude vědět o čem je řeč. Takže po dlouhém studování BSI jednotky a vybavení kabeláže mojí Xsary jsem se rozhodl že si udělám radost a dovybavím si Xsaru Palubním PC a tempomatem ( tempomat se legálně nedá nakodovat do varianty výbavy v BSI - centrala citroen to zakázala, ale známej končil na Kladně v servisu tak co by pro kámoše neudělal ) Sehnal jsem si Palubák 500Kč z bouračky, sehnal jsem i páčky 700Kč s modulem tempomatu 200Kč ( vyndavací páčka v levo pod páčkou blinkrů ) Vše chodí tak jak má ale neukazuje mi venkovní teplota. Tak jsem si vzal auto do práce a hodil si ho na diagnostiku BOSCH KTS 540 - výsledek je, že v paměti závad je statická závada snímač venkovní teploty - nevěrohodný sihgnál. Tak nejsem zas tak žádnej amatér abych si neporadil tak že to "opíchám" proměřím a uvidíme... ale bez schématu se dá měřit tak akorát pendrek. Nelenil jsem a znárodnil jsem originál databázi citroen SEDRE ( schémata ) po několikadenním zápasení s instalací ( blázniví rusaci to někde čórli francouzum ) jsem se konečně dostal na kýžené schéma a doměřil že :

1) vedení BSI - konektor zrcátka je OK - odpor vedení zanedbatelný 0.1 Ohm
2) odpor snímače v zrcátku spolujezdce - teplota 25°C -- > tomu odpovídá cca 2.2kOhm u běžného NTC čidla
3) naměřený odpor přímro na konektoru BSI cca 2.22kOhm

a světe div se teplota stále neukazuje a neukazuje.

Ještě mě napadlo že by mohla situace vypadat takhle:
BSI jednotka neviděla odpor čidla teploty protože tam bylo obyč zrcátko jen el. štělovatelný a bez vyhřívání, proto by si mohla myslet že čidlo nadále není a napíše do paměti závad že nevidí teplotu, ale to by zase bylo protichůdné tomu že ŘJ si pravidelně kontroluji čidla a pokuď závada ( chybějicí čidlo ) se zázrakem objeví ( vykazuje dobrý odpor ) tak ŘJ vyhodnotí závadu jako sporadickou a po 50 jízdních cyklech ( kontrole čidla ) už o závadě neví. Jelikož jsem si dělal i druhé elektrické a vyhřívané zrcátko tak jsem obě dal nové tudíž čidlo jsem doplnil. Dokonce jsem zkoušel vyměnit celé zrcátko a nebo jen čidlo ale pořád nic.
Už mě došli nápady tak kdyby tu byl někdo kdo by věděl co s tím tak ať se ozve.

P.S.: jinak že by to byla LITE verze BSI možné není protože by neměla ani kabeláž pro palubní PC a nebylo by natažené ani to čidlo. Jinak přerušeneé vedení nebo špatný konektor jsem vyloučil protože by v případě přerušení zapsala závadu: přerušení - zkrat na plus a v případě prodření vedení na kostru: přerušení - zkrat na kostru.

A nechce se mě věřit že by BSI byla odpálená když 99% funkci fungu bezchybně.

Tak a teď raďte, jen doufám že to někdo nepřesune aktivne k diskuzi s palubním PC protože je to téma které je zvlášť podivné a k řešení

Díky Ondra
Červená Dračice v 3dv. rok 12/2002 - motor 1.6 16V 80kW/110HP výbava Chrono VTR (Přidány Xenony H7 6000K - fakt luxus)/ 60% mám podsvícený interier modře, na zbytek nenbyl čas... už jen budíky a ovl. topení
Obrázok užívateľa
Ondra
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara Coupé 1.6i 16V 80kW/110HP / barva Lucifer / Chrono paket VTR / podsvícení interieru do modra

Re: Palubní PC - kdo to zná blíž (víc do detajlu) :-)

Poslaťod Rope » Ned 9. Aug 2009, 16:14

A ten odpor při 25stupních si měřil u zrcátka a nebo přímo u BSI? Je možné že díky proměnnému odporu by to nemuselo vyhodit chybu přerušení vedení.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod Ondra » Str 12. Aug 2009, 14:25

Ahoj,
měřil jsem jak čidlo samotné tak i na konektoru u BSI. Ale příjemná novinka je to že tohle čido využívá i manuální klimatizace a dle Citroënu C-CAR Svoboda Kralupy nad Vltavou by mohla být špatně nakonfigurovaná BSI a proto čidlo přehlíží. Víc se uvidí 21.8. to pojedu do C-CARu a uvidíme co Proxia 4 ukáže a co zjistí měřením samotný Citroën.
Červená Dračice v 3dv. rok 12/2002 - motor 1.6 16V 80kW/110HP výbava Chrono VTR (Přidány Xenony H7 6000K - fakt luxus)/ 60% mám podsvícený interier modře, na zbytek nenbyl čas... už jen budíky a ovl. topení
Obrázok užívateľa
Ondra
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara Coupé 1.6i 16V 80kW/110HP / barva Lucifer / Chrono paket VTR / podsvícení interieru do modra

Poslaťod dodo61 » Pia 21. Aug 2009, 12:46

Ahoj pises zde ze jsi vyhral nad instalaci SEDRE.Nemohl by jsi prosim popsat jak jsi nad tim vyzral.Diky.
dodo61
Návštěvník
Návštěvník

Poslaťod rastinko29 » Pon 12. Okt 2009, 14:55

Asi ma hned odpalkujes ale mozno by sa oplatilo vyskusat inu BSI... :idea:
Xsara II 2,0HDi 2001
Obrázok užívateľa
rastinko29
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod dokturek » Pon 12. Okt 2009, 19:05

na internetu je nova verze programu jako je tady viewtopic.php?f=6&t=5191&start=30
a je tam i program SEDRE i s vykresy elektriky .bohužel to nemam nastalovane vše mi fungovalo kromě obrazku v manualech na opravu .jak se dostanu k druhemu pc tak nahodim odkaz na ty stranky.
tak ještě přihodim odkaz na stranky kde je o tom nějake info
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 2008+sedre
xsara ll 1,6/16v čvrtek 23.8.2001 celkem slušna kara :)
Obrázok
Obrázok užívateľa
dokturek
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: xsara ll 1,6/16v 8/2001 motor-TU5JP4

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 16 hostia