el.zapojení ventilátoru kabiny

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

el.zapojení ventilátoru kabiny

Poslaťod takycit » Str 8. Sep 2010, 1:38

Prosím o radu...neví zde někdo, jestli je zapojen vnitřní ventilátor na jednom okruhu s vyhříváním zadního okna? některé citroeny to snad mají , a ještě bych se zeptal jak se dostanu na to kolečko ( vypínač ) ventilátoru,dneska mi začal zlobit ventilátor a jednou mi taky přestal jít po tom,co jsem ho tím vypínačem vypnul a už nešel zpustit, ještě doplním , že mam poloautomatickou klimatizaci ,Xsara 1.8 66kw 97r. děkuji za pomoc.
takycit
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara 1.8 8V r.v 1997

Re: el.zapojení

Poslaťod petr_xs » Str 8. Sep 2010, 6:16

X II, 1.6 2003
petr_xs
Profesionál
Profesionál

Vůz: X II 1.6 2003

Re: el.zapojení ventilátoru kabiny

Poslaťod Cvrček » Str 8. Sep 2010, 18:24

Relé ventilátoru při sepnutí zapne ventilátor a zároveň spíná relé výhřevu zadního okna. Zjednodušeně řečeno.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod takycit » Str 8. Sep 2010, 18:49

chlapi díky, takže jestli tomu rozumím dobře,jetliže mi nejde ventilátor a vyhřívání zadního okna ano,tak nebude chyba ve zde zmiňované spínací skříňce? ventilátor je nový tak by to mohlo být v tom vypínači na palubce? a jestli že nejde ventilátor ani vyhřívání,bude to pravděpodobně v té spínačce,díky a hezký večer.
takycit
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Cvrček » Str 8. Sep 2010, 19:01

Tak tady už to zjednodušení nejde. Teď koukám,že máš poloautomatickou klimu. Tam to jde celé přes řídící jednotku klimy. Takže relé nespíná samotné motor,ale jde to přes tu jednotku a před tou jednotkou je ještě ta odbočka k výhřevu okna.
Takže spíše bych šel po tom relé.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod takycit » Štv 9. Sep 2010, 9:21

prosímtě nevíš které to relé to je? dneska ráno mi opět ventilátor nešel,tak jsem zkusil to vyhřívání a to makalo,takže spínačka by měla být v pohodě,ty relé jsou myšleny ty co jsou dole pod volantem? myslím , že jsou tam 3 nebo 4, nevěděl by někdo které je na co a ještě,kdepak najdu tu řídící jednotku klimi? díky moc, k elektrikáři se dostanu až někdy příští týden,tak jestli by to byla jen nějaká blbost...tak bych to třeba opravil sám??
takycit
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Cvrček » Štv 9. Sep 2010, 15:59

relé je pod palubkou. A má černou patici. Řídící jednotka klimy je schovaná za kastlikem před spolujezdcem.
Ale jak píšeš,že jednou nefunguje ani jedno,pak něco funguje. Nebylo by lepší to nechat na toho elektrikáře? To by chtělo celé prolést.
Co se týče těch relé,tak pod palubkou jsou ještě relé výhřevu zadního okna (oranžová) a pak dvě od stahování oken (zadní zelená a přední teď z hlavy nevím). A pak ještě relé stěračů.
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod jaspys » Pia 1. Okt 2010, 8:39

Jak to tady čtu, myslím že mám podobný problém. Větrák mi občas točí a občas ne a není to závislé na tom jestli je puštěná klima. Ve ventiláru byly přepálený tranzistory (made in Malaysia) a jelikož nejsou k sehnání tak byli vyměněny za Teslácký (bohuel né mnou). Ty mají menší ztrátový výkon a tak se rychlejc přehřívají. Dělalo mi to občas v létě, když jsem měl auto třeba na sluníčku a pak tranzistory ofouknul horkej vzduch a vyply. Nebo teď když mám teplotu na max a ventilátor točí na hodně otáček tak vypne dokud neschladne.
Budu to řešit silnějšíma tranzistorama, ale jestli to je na 100% ono to nevím, ale všechno k tomu ukazuje...
Citroën Xsara II 2.0HDi, 2002, klimatronic
jaspys
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Citroën Xsara II 2.0HDi, 2002, climatronic

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 30 hostia