Rafičky na budících, osvětlení SPZ, zadní stěrač,...

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Rafičky na budících, osvětlení SPZ, zadní stěrač,...

Poslaťod Bejcak » Štv 6. Jan 2011, 15:09

Nazdar chlapi, mám několik drobných problémů se svojí Xsarou, 1.9.TD, r.v.1998, kombi-break. Problémy se týkají elektriky. Nastartuju a ručičky otáčkoměru a rychloměru se otočí dokola až po zarážku na nule, tudíž potom nefungují. Nastartuju podruhé a ručičky se otočí zpět tak, jak mají být a normálně fungují a takhle pořád dokola. Další problém-osvětlení palubní desky, osvětlení zadní SPZ a zadní stěrač-nefungují, pak projedu výmolem na silnici a zase fungují. Nebo jen zavřu dveře od kufru, kontakty se pomelou a stěrač i osvětlení SPZ fungují. A taky se mi občas nezamknou pravé zadní dveře a pak zase nějaký čas zamykat jdou a pak zas ne. A aby toho nebylo málo, přestalo mi fungovat zadní levé obrysové světlo, tak jsem vyměňoval žárovky, ale i tak to nefungovalo. Máte-li někdo s těmito problémy zkušenosti, budu rád, když mi pomůžete s jejich vyřešením. Předem díky.
Bejcak
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Citroen Xsara, 1.9 TD, r.v.1998

Re: Rafičky na budících, osvětlení SPZ, zadní stěrač,...

Poslaťod viteon » Štv 6. Jan 2011, 15:34

viewtopic.php?f=58&t=5833&hilit=p%C5%99eto%C4%8Den%C3%A9
problémy ve dveřích (SPZ, stěrač, centrál,...) - je jedno kterých - hledej v průchodce = zlomené dráty

chce to chvilku času, hledat a postupně řešit, nejsi první komu se zlomil drát nebo odešla baterka :D
Obrázok užívateľa
viteon
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: (A-C4 1,6ka) + (V-C-HR 1,2ka)

Poslaťod Cvrček » Štv 6. Jan 2011, 19:59

S těma rafičkama ti Viteon napověděl.
A co se týče těch dalších,tak nefunkční osvětlení SPZ a nefunkční zadní stěrač podle toho,jak to popisuješ,tak jsou to jednoznačně přelámané dráty v průchodce do pátých dveří. O tom toho tady je více témat. A k tomu stěrači ještě jedna možnost. Máš r.v.1998,takže pokud po té,co busdeš mít průchodku v pořádku,tak se podívej na relé,které se nachází přímo u samotného motorku a na to musíš sundat tapec dveří. To relé je naležato a uklepávají se tam kontakty z tišťáku.
Ty zadní dveře budeš mít opravdu taky totéž. Zlomený drát v průchodce do dveří.

A s tím zadním světlem? Vyndej světlo,podívej se na kontakt té žárovky jestli není zoxidovaný a totéž zkus u konektoru kabeláže u světla. Pokud toto bude v pořádku,tak jedině zkoušečku a jít po drátech.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod Hrnča » Sob 8. Jan 2011, 8:39

K tomu zadnímu světlu- pojistky jsou OK? Vím o jednom nesvítícím levým koncovým co nesvítilo kvůli pojistce. Po výměně samo OK...
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázok
Obrázok užívateľa
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydlisko: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 21 hostia