Osvětlení tlačítka ,,stahovačky,, X1.

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Osvětlení tlačítka ,,stahovačky,, X1.

Poslaťod řepák » Pon 13. Okt 2008, 16:47

Osvětlení tlačítka stahovačky - vedle hodin/teploměru .
Tak mi dneska ráno prdla i ta 2. poslední žárovička - u spolujezdce .
Teď to budu dělat pohmatu .
Předpokládám že jste ji už taky někdo měnil .
1. Odpáčit celej ten panel s displayem :?:
2. Vytáhnout konektor :?:
3. Zkrátit kontakty a naletovat diodu od Viteona :?:
4. ..... :shock: :?:
1.8/16V EXCLUSIVní černá a s křííííídlem, to bylo tenkrát ... pak to byl nějakej Japonec, ale žádný zemětřesení .
Za to teď , je to ,,pořádnej kočár,, . To už je od 20.6.19 historie
Š.S 125 AT
Bezpečná jízda především !
Obrázok užívateľa
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Š.S nebo-li koncernovej znetek :-)

Re: Osvětlení tlačítka ,,stahovačky,, X1.

Poslaťod pj » Uto 14. Okt 2008, 12:30

jo delal jsem to letos, nic se tam nepaji, jen vycvakava/nacvakava. Teda pokud jsem dobre pochopil o co Ti jde.
Netezsi bylo sehnat zarovky.
viz. viewtopic.php?f=8&t=2604&st=0&sk=t&sd=a&start=15 nebo nize.
od pj v pát bře 28, 2008 1:53 pm
Ahoj, netusite jake parametry by mely mit zarovky pro podsviceni tlacitek na stahovani oken?
Sem ji sice vyndal, ale nic na nich neni napsano. Druhou dobrou na promereni take nemam.
Co jsme nasel tak rozmerove se hodi:
14V 80mA - http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=510-038 - tu bohuzel nemaji
12V 20mA; 12V 40mA; 6V 40mA - http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&cur=C ... inc=browse

Chystam se zacit s 12V 40mA.pj
tak jsme tam dal 12V 40mA - bohuzel nepoznam, zda to sviti min nebo vic nez predtim. Podle mne je to OK i kdyz by to mohlo svitit jasneji - v tom pripade bych rekl ze volba 14V 80mA by mohla byt lepsi, ale nemam vyzkouseno - proto jsem psal ohledne tech parametru co tam jako maj byt. Ale jinac z meho pohledu uz vyreseno, menit to budu az opet neco praskne. Je to prece jen malickost.
pj
Profesionál
Profesionál

Vůz: XI HDI break, r.v.99; C4GP 2.0HDI BMP r.v.09

Poslaťod Kvido » Uto 14. Okt 2008, 15:32

Tak pájet bude muset,minimálně to řidičovo,je na tišťáku a mám dojem ,že Řepák myslel tlačítka stahování oken předních.
Díval jsem se PJ na to jak si rozdělal ty ovladače,se dívám,že máš nějakou jinou verzi,já tam má tišťák jak blázen skoro přes celé a pouze 3 žárovičky,ale je to asi tím,že nemáš poloautomatickou klimu si myslím,já tam mám všechny kolečka na poťácích,kromě nastavení klapek,tam musíš sundat vzadu lanka a vytáhnout tu bílou aretaci na kolíku.Pak mi jde teprve vytáhnou tišťák,ale je fakt,že pokud jen měníš žárovičky,tišťák ven jít nemusí.
Řepáku to řidičovo jen tak nepůjde,budeš muset odpájet z tišťáku původní a napájet nový,pokud máš řidičovo automatické (je na něm Ačko) tak je tam tišťák.
Prílohy
25092008124.jpg
25092008124.jpg (15.05 KiB) Zobrazené 8807 krát
Hyundai i30 combi 1.4 T-GDI 2019
Obrázok užívateľa
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Vůz: Hyundai i30 combi, 1.4 T-GDi,2019

Poslaťod pj » Uto 14. Okt 2008, 16:10

Kvido píše:Tak pájet bude muset,minimálně to řidičovo,je na tišťáku a mám dojem ,že Řepák myslel tlačítka stahování oken předních.
Díval jsem se PJ na to jak si rozdělal ty ovladače,se dívám,že máš nějakou jinou verzi,já tam má tišťák jak blázen skoro přes celé a pouze 3 žárovičky,ale je to asi tím,že nemáš poloautomatickou klimu si myslím,já tam mám všechny kolečka na poťácích,kromě nastavení klapek,tam musíš sundat vzadu lanka a vytáhnout tu bílou aretaci na kolíku.Pak mi jde teprve vytáhnou tišťák,ale je fakt,že pokud jen měníš žárovičky,tišťák ven jít nemusí.
Řepáku to řidičovo jen tak nepůjde,budeš muset odpájet z tišťáku původní a napájet nový,pokud máš řidičovo automatické (je na něm Ačko) tak je tam tišťák.

tak to se omlouvam, v mem pripade je to hodne jednoduche - mam tam jen jednu zarovku na kazde tlacitko stahovani oken jak jsme uvedl v predchozim prispevku - jsou tam nejake patky kam se omota drat z te zarovky a tlacitko se zasunulo zpet. (cely postup pokud si pamatuji tak je: vyloupnou ramecek vysounout tlacitko, zavest zarovku, zasunout tlacitko a zaklapnout ramecek - prace do 5ti minut). Jinac mam X1 rv. 99, manulani klima s Auto. regulaci teploty, stahovani oken kolebkovy prepinac - drzim jede dolu drzim jede nahoru, pustim zastavi. Nemam Exclusive :-)
pj
Profesionál
Profesionál

Vůz: XI HDI break, r.v.99; C4GP 2.0HDI BMP r.v.09

Poslaťod řepák » Str 15. Okt 2008, 18:38

Kvido píše:Tak pájet bude muset,minimálně to řidičovo,je na tišťáku a mám dojem ,že Řepák myslel tlačítka stahování oken předních.

Myslel sem řidičovo i to spolu . Mám tam A jen u sebe . Už sme to tady někde probírali ... dát i ke spolu. taky A , tedy alespoň na stahování .
Vzadu i dole u fofr klacku to svítí . Vždyď mám Exclusiva :D
Leda bych nalepil dozadu na tapecírung ty kefemlejnky :D
1.8/16V EXCLUSIVní černá a s křííííídlem, to bylo tenkrát ... pak to byl nějakej Japonec, ale žádný zemětřesení .
Š.S 125 AT
Obrázok užívateľa
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod řepák » Ned 19. Okt 2008, 14:43

Tak sem se to pokusil vyndat ...
Dostal sem se k tomu že sem ty červeně označené vruty vytočil , ale pak sem se bál pořádně vzít za ty ovl. oken .
Co tedy dál ... ?
Š.S 125 AT
Obrázok užívateľa
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod jan452 » Ned 19. Okt 2008, 22:32

Pozri si "návod na demontáž palubovky" v sekcii návody. Osobne Ti odporúčam demontovať mriežky ventilácie nad rádiom, sú to len tuším dve skrutky ale získaš perfektný prístup k tlačítkam ovládania okien zozadu, Potom ich stačí len pekne vytlačiť smerom dopredu a odpojiť konektory.
Apropo - niekde tu na fóre bolo spomínané, že k spolujazdcovi sa nemá dávať tlačítko s automatikou, lebo vraj to spôsobuje zvýšenú záťaž mechanizmu sťahovania okna vo dverách a na tú je prispôsobený len mechanizmus vo dverách vodiča ale nie u spolujazdca. Fungovať Ti to však bude, ja som to skúšal prehodiť. Otázka je len, ako dlho.
Xsara Break 1,8i Exclusive - 98
Obrázok užívateľa
jan452
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara I Break, 1998, 1,8i 8v Exclusive

Poslaťod Cvrček » Pon 20. Okt 2008, 0:21

No ono stačí vyšroubit ty dva horní torxi a vysadit ventilační mřížku. Pak se pohodlně dostaneš k tomu,aby jsi vycvaknul tlačítka. Jestli si dobře pamatuju,tak packy jsou nahoře a dole. Stačí jenom zatlačit prstama na ně.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod Kvido » Pon 20. Okt 2008, 8:26

No a pokud nechceč moc toho rozebírat,tak já jsem strčil malý plochý šrouubovák pod tlačítko lehce ho nadzvednul vystrčil jednu stranu a pak šlo ven,ale mám dojem,že jsem to dělal jen poprvé,teď za něj chytnu a normálně ho rukou vysunu,jak tu bylo napsáno,packy jsou nahoře a dole,pokud chceš i ten display tak tam jsou myslím packy po stranách,ale já ho chytnu a rukou vysunu.Pokud ti to nepůjde sundej tu ventilační mřížku,opatrně šroubováčkem,třeba i přes kus hadru,ten středový jde docela dobře ven,ty krajní jsou horší.
Malá rada,jestli to děláš před domem a je teď chladno,ikdyž v Praze asi tolik ne,je lepší auto pořádně vytopit,pusť teplý vzduch na okno a středovým průduchem a vyhřej to,ty plasty změknou a zmenšíš tím riziko prasknutí.pokud to děláš ve vyhřívané garáži je to jiné.
Hyundai i30 combi 1.4 T-GDI 2019
Obrázok užívateľa
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Vůz: Hyundai i30 combi, 1.4 T-GDi,2019

Poslaťod řepák » Pon 20. Okt 2008, 16:41

Díky .
Dělal sem to před barákem v ne. odpol. tady bylo krásně . Pokus č.2 se odehraje pravděpodobně ve středu dopol. v práci .
Š.S 125 AT
Obrázok užívateľa
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Späť na Exterier & Interiér

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia