Nelze otevřít auto klíčkem přes zámek

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Nelze otevřít auto klíčkem přes zámek

Poslaťod Tony » Štv 11. Dec 2008, 7:32

Mám Xsaru r.v.01 auto vždy otvírám na dálku centrálem. Klíčkem do zámku bylo otevřeno jednou a to při koupi auta. Ale nedávno jsem to chtěl zkusit znova a ani jedny dveře neotevřu klíček tam s menším odporem strčím, ale neotočím. Chápu, že je to po těch 7 letech asi zatuhlé, ale nevíte někdo co stím dělat. Jelikož pokud mi selže centrál na dálku, tak jsem ztracenej. Zkoušel jsem to promazávat a prošplíchnout různýma sprejama na to určenýma, ale nic nepomohlo. Jediný řešení co mě ted napadá je nechat zámek rozdělat a zkusit ho rozchodit. Jedinej uspěch byl ten, že u řidiče tam ten klíč nešel ani strčit až po namazaní se dá zasunout.
Citroen Xsara II - 1.6 - 16v - 2001
Tony
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara II - 1.6i - 16v - 80kW - r.v.2001

Re: Nelze otevřít auto klíčkem přes zámek

Poslaťod Kvido » Štv 11. Dec 2008, 9:52

Já to před každou zimou prostříkávám.Ale pokud to nepomůže ikdyž to budeš dělat teď pravidelně,tak asi jen rozebrat.Perfektní uvolňovač zatuhlých mechanismů je nafta,ale asi bych si ji do dveří nestříkal,po času dokáže nafta uvolnit i zdánlivě nerozchoditelné.
Nejčastější uvolňovač je WDéčko,ale kdyby jsi měl někde možnost koupit nebo si jen půjčit Megaolej možná by mohl dřív.
Ale bude tam dost zri,prachu možná bych zkusit dát do sříkačky i líh a propláchout to.
Ale možná tu budou i lepší osvědčenější rady.
Hyundai i30 combi 1.4 T-GDI 2019
Obrázok užívateľa
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Vůz: Hyundai i30 combi, 1.4 T-GDi,2019

Späť na Exterier & Interiér

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia