Větrací mřížka

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Větrací mřížka

Poslaťod Cvrček » Štv 11. Jún 2009, 9:40

Prasklo mi jedno žebro ve větrací mřížce,která je na straně u řidiče. Ale nevím,kde jsou zácvaky a mřížka drží docela fest,tak to nechci rozlámat. Měl to někdo z vás už vyndaný? V kterých místech jsou ty zácvaky? Drží to pevně,že to nejde poznat. A kdyby byla fotka té mřížky z vnitřní strany,tak to bylo nejlepší. Obrázek řekne víc,než spousta slov. :wink:
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Re: Větrací mřížka

Poslaťod Šedivka » Štv 11. Jún 2009, 11:40

Tak jsem vstal od compu a šel jsem to rozkuchat, tak snad neni pozdě a nerozdělal si to už sám :D :
ObrázokObrázokObrázokObrázokObrázok

Pozn.: Je to z dvojky, ale asi to bude stejný.
...jo a foceno mobilem, takže kvalita je taková jaká je :?
Obrázok užívateľa
Šedivka
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroën Xsara 1.4i (55kW) Break 2002

Poslaťod Hubi » Štv 11. Jún 2009, 14:29

No, moje poznámka sice neni k tématu, ale patří sem. Petře, kdyby jsi nenapsal, že je to focené mobilem, nikdo by si ani nevšiml, ta kvalita je naprosto v pohodě. Jinak, když to tak vidim, už jsi měl palubku asi celkem slušně odstrojenou, tak to jsem rád, když budu něco sám potřebovat montovat.
Obrázok
Citroën Xsara II break, 1.6 16V EXCLUZIVE, r.v. 2001
Peugeot 807, 2.0 HDI 100kW, EXCLUZIVE, r.v. 2007

Citroën Xsara II liftback, 1.6 16V CHRONO, r.v. 2003 - stále u našeho domu, pane říká tatíkovi
Obrázok užívateľa
Hubi
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara II break, 1.6 16V EXCLUZIVE, rv. 2001

Poslaťod Cvrček » Štv 11. Jún 2009, 22:09

Móc děkuji! :klik:
To je přesně to co jsem potřeboval. Zkoušel jsem to včera,ale měl jsem strach zabrat,abych to nedomršil a nemusel shánět novou. V sobotu odpoledne to vyndám a opravím. A takhle rychlou a perfektní odpověď jsem nečekal.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod Verdom » Pia 12. Jún 2009, 10:36

Jinak to žebro sem si spravoval taky. (3 mi urorazil kolenem kamarád s 2,05 cm výšky) Uletěl čep co to za něj drží. Už sem to někam tu na foru psal. Navrtal jsem tam dírku a zalepil vteřiňákem kovovou tyčku. (pasoval kus hřebíčku). Drží to druhý rok. Nic nepoznáš.
.Obrázok
Obrázok užívateľa
Verdom
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara I 1.4 break, Peugeot 308SW Vti

Poslaťod Cvrček » Pia 12. Jún 2009, 18:16

Tak u mě ten čep drží. Ale zato uložení toho čepu se jaksi vyštíplo. Takže to musím dobastlit. Vteřiňák a kousek plastu a bude opraveno. :twisted:
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod Marek » Pia 12. Jún 2009, 19:55

Možná nebudeš nic lepit. Mřížka je udělaná tak, že při tlaku na ovládací prvek vyskočí čep z uložení. Taky se mi to stalo, ale rozlomily se mi při demontáži zámky, které drží mřížku na tělese koncovky vzduchového kanálu. Spravila to tavná pistole.
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1 Break, 1.8 8V LPG,r.v.1999

Poslaťod Cvrček » Pia 12. Jún 2009, 23:31

Nene. Bohužel se mi opravdu vylomil kousek plastu,který tvoří pouzdro,ve kterém se otáčí čep žebra. Díky Šedivkovým fotkám,jsem zabral na správných místech a ofuk vyndal a doma rozebral. Tědlech plastovej hovadin se nebojím. V mojí předešlé práci jsem za ty léta přičuchnul i k interiérovým dílům a tak vím,jak se tohle dělá a jaký tam bývá fígl. Stačí najít jeden zácvak,který je delší. To je ten,kterým se začíná skládání a ten protější je ten,kterým se začíná demontáž. Přední mřížku jsem opravil a celý ofuk vyčistil. Za těch jedenáct let byl plnej pěknýho sajrajtu. Zároveň jsem si vzal domů i prostřední ofuk,protože jsem zjistil,že mi to fouká víc pod palubku,než do interieru. Problém byl ten,že těsnící molitanovej pásek už vypověděl službu. Takže ofuk jsem taky rozebral,vyčistil a vyrobil nové utěsnění.
Z profesionálního hlediska můžu říct,že už se nedivím,proč v Xsarce občas něco někde vrže. Ta kvalita,jakým je dosaženo jenom samotné vyrovnání ofuku vůči palubce... Tak to by Citroeňáci měli po svých dodavatelích víc dupat. Protože tohle by automobilky z VW vrátili a ještě pěkně omlátili o hlavu dodavateli.
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Späť na Exterier & Interiér

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia