Vnutorne patne zrkadlo - problem

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Vnutorne patne zrkadlo - problem

Poslaťod alchstuip » Uto 25. Nov 2008, 16:28

Ahojte, dalsi problem - odpadlo mi vnutorne zrkadlo. Ale neodlepilo sa od skla, odpadlo v prvom klbe, Cize diel s "gulickou" drzi na skle, zrkadlo s nozickou nosim uz mesiac v priehradke pred spolujazdcom, nedokazem to tam nijako nasunut spat, nepomaha mazanie ani hruba sila ani vulgarne vyrazy (hruba sila bola fakt hruba, ja som sedel na celnom skle a bracho sa snazil nasunut zdkadlo na tu gulicku... ale nic)

Najvacsi problem je v tom, ze ta gulicka je priblizne o 2mm vacsia ako puzdro v nozicke.... Nepozna niekto nejaku fintu, ako to tam dat?

Predpokladam, ze vo vyrobe to tam nejako lisovali za tepla a potom ako komplet lepili na sklo...

Prosim neradte mi pouzit este hrubsiu silu, nerad by som skoncil s prasknutym celnym sklom (s dazdovym senzorom asi vyjde dost draho...)
alchstuip
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara II, 1.4 Benzin, 2002

Re: Vnutorne patne zrkadlo - problem

Poslaťod Rope » Uto 25. Nov 2008, 20:25

Dneska jsem podobný problém řešil u nassana, já to vyřešil tak že jsem sundal ramínko, které je nasunuté a pak pod velkým uhlem nasadil, na okně to taky nešlo. Hlavně musíš být opetrný aby ti sklo neprdlo, i to už jsem viděl. Ta kulička je trošičkujakoby sploštělá, tím že to zrcátko uplně naklopíš jde úplně lehoučko, hlavní je v tomto případě klid a jemnost.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod alchstuip » Uto 25. Nov 2008, 21:09

Rope píše:Dneska jsem podobný problém řešil u nassana, já to vyřešil tak že jsem sundal ramínko, které je nasunuté a pak pod velkým uhlem nasadil, na okně to taky nešlo. Hlavně musíš být opetrný aby ti sklo neprdlo, i to už jsem viděl. Ta kulička je trošičkujakoby sploštělá, tím že to zrcátko uplně naklopíš jde úplně lehoučko, hlavní je v tomto případě klid a jemnost.

Vdaka, skusim na to este raz mrknut, popremyslat, pripadne skusim nahriat tu plastovu cast teplovzduskou.... Ale ak mam povedat pravdu, to zrkadlo mi nejako moc nechyba, moc ho nepouzivam, (zvyk z dodavky, kde nebolo zadne sklo :-)) len to bez neho blbo vyzera...
alchstuip
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Dave » Str 26. Nov 2008, 21:43

zahřívání se mi osvědčilo u dveřních kloubů..

využij té sloty venku, nech auto vymrznout a pak zahřej to pouzdro. hodně stěstí
Xsara II 1.9D r.v. 2002 úúúplně obyč přibližovadlo
Obrázok užívateľa
Dave
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Grand Scenic II 2.0 dCi r.v.08

Poslaťod Mates-K1 » Štv 27. Nov 2008, 9:00

Když jsem koupil tu svou, zrcátko jsem našel v kastlíku u spolujezdce. Předchozí majitel se ho pokoušel násilím dávat zpět a roztáhl ten konec válečku co příjde ke sklu, takže zrcátko nedrželo. Pomohlo už jen hrubé násilí v podobě kleští kombinovaných. :D Avšak nefunguje sklápění (prostě to nejde) a zrcátko se při jízdě trochu klepe. :(
Xsara II 2.0i 16V Exclusive (28. 5. 2001) se samolepkou a na podložkách
Kia Ceed SW 1.4 MPi (2017)
Obrázok užívateľa
Mates-K1
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara II 2.0i 16V Exclusive 2001

Poslaťod pacaveli » Pia 26. Dec 2008, 21:55

Nevím jestli je to ještě aktuální, ale kdyby jo, tak tohle jsem si taky užil. Měl jsem to i celý rozebraný, vevnitř je dost silná pružina, která ten kloub tlačí zpátky. Jediný řešení je opravdu dost hrubá síla, ten díl co drží na skle jde celkem bez problému sundat, musí se tlačit dolů k palubce, vodorovně se sklem, je to tam jenom nasunutý. Potom už se to v pohodě upne doma do svěráku a natlačí zpět.
Xsara II Break, 1.6 16V, 2001
Obrázok užívateľa
pacaveli
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod alchstuip » Pon 29. Dec 2008, 11:56

Vdaka za rady, vcera som skusal aplikovat teplotny rozdiel - auto vymrznute na -5, zrkadlo zahriate asi na +40 ale nepomohlo, teplotna roztaznost materialov bola precenena....

Najblizsie vyskusam dat dole tu vec zo skla a uvidime, co to da..... mozno dneska vecer.... ked sa budem snazit vymenit parkovacku, tak spetatko bude pori tom len prijemny relax :D
alchstuip
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod alchstuip » Sob 3. Jan 2009, 18:01

Takze dalsi neuspech, drziak zrkadla sa mi nedari dat dole zo skla. Ak som spravne pochopil navod, mal by som tu zakladnu, na ktorej drzi stopka zrkadla tahat/tlacit v smere cervenej sipky... nieje to nahodou nejako poistene pod krytom dazdoveho senzora? Ako sa dava dole ten kryt? je tam nejako nacvaknuty a ked ho jemne zapacim za miesto oznacene zelenym obdlznikom, tak by mal ist dole?

DSC00263.JPG
DSC00263.JPG (95.88 KiB) Zobrazené 14579 krát
alchstuip
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod alchstuip » Štv 22. Jan 2009, 16:27

poradi niekto? mal to niekto rozobrate?
alchstuip
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod davados » Štv 22. Jan 2009, 17:04

Mam to v poradku,ale koukal sem ted na to a asi je to vopruz,tak mne napadlo co zkusit umelce z citroenu?kolik si za to tak muzou vzit?3kyla?do toho bych asi sel nez se s tim vztekat.....
Obrázok užívateľa
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Renault Vel Satis

Poslaťod davados » Štv 22. Jan 2009, 17:30

Tak sem se byl schvalne zeptat v citroenu domansky ve stodulkach a jsou to vymnenovači :-( prej se pokusej,ale zadna casova/cenova norma na to neni a kdyz jim to praskne je to stejne "tvoje"chyba,jelikoz si jim dal uz rozbitej dil.Takze ti pak vnutej komplet novy zrcatko ktery jeste musej tak tejden objednat a stoji kolem 2500,-.chjooo
Obrázok užívateľa
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod davados » Štv 22. Jan 2009, 17:32

Tak sem se byl schvalne zeptat v citroenu domansky ve stodulkach a jsou to vymnenovači :-( prej se pokusej,ale zadna casova/cenova norma na to neni a kdyz jim to praskne je to stejne "tvoje"chyba,jelikoz si jim dal uz rozbitej dil.Takze ti pak vnutej komplet novy zrcatko ktery jeste musej tak tejden objednat a stoji kolem 2500,-.chjooo,ale prej se jim to obcas silou podarilo.Zadnej figl neporadily
Obrázok užívateľa
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod alchstuip » Pia 23. Jan 2009, 8:27

Predpokladam, ze vymienacov najdem v ktoromkolvek servise, hlavne v autorizovanom... ale malokde clovek najde seriaozneho opravara
alchstuip
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod SilverGhost » Pia 23. Jan 2009, 10:46

Spíše bych šel do autoskla, tam zrcátko musej sundávat s každou výměnou skla a mají s tím rozhodně více zkušeností, než v citroenu.
F*ck fuel Economy, my Ford just used all the gas your Hybrid saved ....
Obrázok
Obrázok užívateľa
SilverGhost
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Seat Leon 2006

Poslaťod davados » Pia 23. Jan 2009, 13:30

Snazil sem se ti prohledat googlem a seznamem net,ale na nic krom tehle rad sem nenarazil.Jak psal SilverGhost zkus to autosklo,prinejlepsim ti ho sundaj a az nebude na skle laboruj,anebo ho porid na vrakarne.Pokud bude cely komplet uz by se oddelit jen tak nemelo a bude o dost levnejsi nez novy v citroenu P.S az bude dole treba prijdes na trik jak ho dat dohromady jako ja prisel trik pri vymene dilu na aretaci hlavovy operky
Obrázok užívateľa
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Ďalší

Späť na Exterier & Interiér

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia