:: Hučící servo

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: :: Hučící servo

Poslaťod Jufk » Str 11. Mar 2009, 15:28

Tak já se taky připojím. Vyměnil jsem si kapalinu pouze v nádržce a od té doby mi posilovač dělá zvuky jako by byly v kapalině bublinky, vždy po rozjezdu, ale po pár metrech a zatočeních ten zvuk zmizí. Nemyslím si, že při odsátí kapaliny z nádržky by mohlo dojít k zavzdušnění systému, protože z hadiček jsem nic neodsával a taky by snad po tak dlouhé době co mi to dělá bublinky už musely systémem dávno prolézt. Nevím co si o tom mám myslet před výměnou to nedělalo, všechno funguje dobře, kapalina se neztrácí. Jen ten pocit, že by se něco mohlo podělat mně drtí. Někdo tady už popisoval jak vyměnit kapalinu celou, ale po pravdě se mi do toho moc nechce a když jsem se ptal v servisu na interval výměny řekli mi, že není potřeba měnit pouze, když je viditelně špinavá a plná větších nečistot. Ten servis byl pan Patera ( já už mu moc nevěřím ). Taky mám neblahou zkušenost, že při podobných výměnách většinou začnou téct těsnění, které jako by byly zvyklé na starou kapalinu. To je další důvod proč se mi do celkové výměny nechce. Co si myslíte vy můžou tam být bublinky?
Stříbrná Break 1,4 ,X1 ,s modrou kapotou
Jufk
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara break, 1,4 benzin, r.v. 1999 ,stříbrná s modrou kapotou.

Poslaťod mio » Str 11. Mar 2009, 15:45

Jaký olej jsi doplnil??
Obrázok užívateľa
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Poslaťod Jufk » Str 11. Mar 2009, 15:46

Kupoval jsem origo u Citroena takže Total
mio píše:Jaký olej jsi doplnil??
Jufk
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod mio » Str 11. Mar 2009, 16:12

Jufk píše:Kupoval jsem origo u Citroena takže Total
mio píše:Jaký olej jsi doplnil??
Jestli jsi smísil nový a starý olej tak možná v tom bude problém.Vždy když měnim olej v posilovači řízení , jen celou náplň ( cca do 2 litrů), nikdy žádný problém nebyl . Ale třeba ten zvuk má na svědomí volný řemen.
Obrázok užívateľa
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Poslaťod Jufk » Str 11. Mar 2009, 16:43

Jelikož to dělá opravdu jen chviličku po rozjezdu, cca 30 vteřin a zejména v zimě, tak bych to asi spíš viděl na ten řemen zkusím se na něj kouknou až bude čas. Pokud by byl na závadu smíšený olej tak by se to asi projevovalo stále a nejspíš by mi už něco odešlo. Ale třeba se to teprve chystá na odchod. Vím, že mísení olejů není zrovna nejlepší a pokud nepomůže ten řemen tak asi budu muset vyměnit celou náplň.Jako by nebylo dost jinejch věcí co je potřeba vyměnit nebo opravit ,áchjooo.
Jufk
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod cweko » Str 11. Mar 2009, 17:14

zdravim vas,ked je tu rozprava o serve.chcel som sa opytat?vzdy ked mam studensi motor vzdy mi tam nieco tak cvrlika, a tocim volantom.intenzita je rovnakaaj ked som na doraze.pri teplom motore to nerobi.ma s tym niekto nejaku skusenost.vopred dakujem
cweko
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: citroen xsara 1,9 td.rv.1999 VTS

Poslaťod Jufk » Str 11. Mar 2009, 18:05

cweko píše:zdravim vas,ked je tu rozprava o serve.chcel som sa opytat?vzdy ked mam studensi motor vzdy mi tam nieco tak cvrlika, a tocim volantom.intenzita je rovnakaaj ked som na doraze.pri teplom motore to nerobi.ma s tym niekto nejaku skusenost.vopred dakujem

Pokud se intenzita toho cvrlikání nemění s otáčkama volantu tak to asi nebude servo, protože servo tlačí olej jakmile pohneš volantem a stačí jen přestat točit a změní se zvuk serva, které už nemusí tlačit olej a když se dostaneš na doraz a podržíš volant jako, když chceš ještě zatočit tak servo hučí dost nahlas. Nebo jak jsi poznal,že ten zvuk dělá servo?
Jufk
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod cweko » Štv 12. Mar 2009, 13:32

intenzita sa nemeni.zacalo to robit ked som tocil volantom,tak preto si myslim ze servo.a ide ten zvuk iba odtial niekde.napr.:ale ked mam vytocene,tak asi po cca 1min mi to prestane,ale ak tocim zas,cvrlikanie sa obnovi.a ked zohrejem motor nic nepocut.nemoze to byt aj servo kvapalinou?
cweko
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Jufk » Pia 13. Mar 2009, 15:14

cweko píše:intenzita sa nemeni.zacalo to robit ked som tocil volantom,tak preto si myslim ze servo.a ide ten zvuk iba odtial niekde.napr.:ale ked mam vytocene,tak asi po cca 1min mi to prestane,ale ak tocim zas,cvrlikanie sa obnovi.a ked zohrejem motor nic nepocut.nemoze to byt aj servo kvapalinou?

Taky záleží na tom co je pro tebe cvrlikání. Mně to dělá zvuk jako kdyby byly v kapalině bublinky a nemění se podle otáček volantu je stále stejný. Začalo to dělat potom co jsem smíchal starou a novou kapalinu. Ten zvuk taky zmizí po zahrátí motoru nebo spíš serva, protože zmizí opravdu během 30 vteřin. Možná, že i tvůj problém bude kapalina ona totiž není nesmrtelná a časem taky potřebuje vyměnit říká se, že její životnost je cca 120 000 km. Návod na výměnu jsem tady už někde našel tak stačí trochu pátrat. Pokud máš najeto víc jak 100 000 km tak jí zkus vyměnit nic tím nezkazíš.
Jufk
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod cweko » Pia 13. Mar 2009, 15:41

mas pravdu,dnes mi vymenil v servise kvapalinu a prestalo to.ale diki moc za radu
cweko
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod stenly » Str 25. Mar 2009, 20:35

Čau chlapi jeto určitě servo muže tobyt čerpadlo serva protože jak mile daš plny rejd v čerpadle jsou přepouštěci kanalky ktere přepouštěji hydraulicky tlak pak je klepani při plnem rejdu normalni repas čerpadlo serva na xsaru 1.9 td 4600kč nove 8000 9000 kč. repasovano v německu vy měnym spusobem kus za kus , prodejna vše pro auto ostrava rudna vedle auto tichy peugeot .
stenly
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: citroen xsara 1.9 nafta 1998

Predchádzajúci

Späť na Cokoliv se nikam nevešlo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia