sportovní filtr (kit saní)

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: sportovní filtr (kit saní)

Poslaťod morteros » Sob 3. Júl 2010, 13:26

mam dotaz....mam xsaru 1.4 r.1999....dodil jsem si tam sportovni filtr,jen jsem mem problem s vyřešenim te sondy,rozebral jsem tedy skrin s filtrem,filtr vevnitr vyndal a primo na něj napojil ten sportovni....muzu to tak nechat nebo je lepsi celou tu bedinku dat do pryc a nejak poresit zapojeni te sondy??...na co tam ta sonda vlastne je co kdyz tam nebudwe?
morteros
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: xsara 1.4i V8

Poslaťod Sleemak » Sob 3. Júl 2010, 20:39

Já mám teda sice jiný motor, ale nevím, že bych někde v kitu sání (konkrétně v plastových rourách) měl nějakou sondu. Možná to ale bude tím jiným motorem. Jediné co tam mám napojedné je odvětrávání. Z toho jak popisuješ trochu nechápu jak to myslíš s tím zapojením. Záleží jtaky jaký máš filtr. Jestli máš otevřený kuželový tvar, nebo přímo originál vložku do origo boxu.
1.8i 66kW Break rv.98 červená s bílou nálepkou "FR" (freeride.cz) na zadku a bílýma zástěrkama

Obrázok
vysněný stroj Specialized SX Trail II
Obrázok užívateľa
Sleemak
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara 1.8i 66kW Break 98

Poslaťod urpin » Sob 3. Júl 2010, 21:40

Pochopil jsem, že dal kuželový mimo box a teď neví, co s boxem :wink: Já bych to napojil napřímo a box vyndal. Měl jsem 1,4ku a KN filtr v boxu, ale že by tam byla sonda??
současnost - Toyota C-HR 1.2
bejvalka - C4 3dv 1.6ka okřídlené VTR
bejvalka - Xsara 3dvířková 1.4ka
Obrázok užívateľa
urpin
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Toyota C-HR

Poslaťod ColinMcRay » Ned 4. Júl 2010, 11:26

určitě myslí odvětrávání od kliky... pokud máš kvalitní systém sání tak tam je už otvor pro tu hadičku. Krabici na filtr tam nech ale nic na ní nezapojuj. Jestli to máš otevřený kuželový jak si myslím tak to napoj přímo na rozdělovač.
ObrázokObrázok
ObrázokObrázok
Obrázok užívateľa
ColinMcRay
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: ŠKODA Auto... Simply Rebel

Poslaťod morteros » Ned 4. Júl 2010, 14:30

jo mate pravdu sonda to neni nakone jsem to tam ani nenapojoval a hodim na to samostatny filtrik...
Prílohy
DSC03292.JPG
DSC03292.JPG (49.97 KiB) Zobrazené 12300 krát
morteros
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Sleemak » Ned 4. Júl 2010, 18:40

Hezky takový punkáč...ružová jako prase...dobře ty...jinak asi bych to odvětrání napojil i na ten sport kit...já to tak teda mám udělané, když to je napojené i na origo tak to nejspíš nějakou funkci plní...a ten přívod vzduchu ještě trošku usměrni ať ti to jde přímo na ten filtr jinak to neplní ten správný účel když ti studený vzduch fučí bokem a teplo z chladiče ti jde na filtr...
1.8i 66kW Break rv.98 červená s bílou nálepkou "FR" (freeride.cz) na zadku a bílýma zástěrkama

Obrázok
vysněný stroj Specialized SX Trail II
Obrázok užívateľa
Sleemak
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara 1.8i 66kW Break 98

Poslaťod morteros » Ned 4. Júl 2010, 18:44

jj mam to v planu,jinak je fakt ze na te fotce je to hodne do ruzova ve skutecnosti to vypada spis do cervena....jinak tu hadicku tam primo davat nebudu,videl jsem taky fajny mini filtr tak to tam hodim,...logicky mi pride ze by melo byt jedno jestli je to tam zapojene nebo ne,navic kdyz je to tak na primo:)
morteros
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod viteon » Ned 4. Júl 2010, 18:56

pokud to odvětrání nezapojíš tam kam patří tak se ti to celé "rozladí", dokonce můžou začít kolísat otáčky, zblbneš řj.
Obrázok užívateľa
viteon
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: (A-C4 1,6ka) + (V-C-HR 1,2ka)

Poslaťod snoopy » Štv 8. Júl 2010, 11:35

minifiltr je tam nanic. zrovna touhle hadičkou totiž proudí vzduch obráceně, než si myslíš - nesaje, ale má být odsáván, proto vede do sání vzduchu až za filtrem...
Xsara Picasso 1.8v r.v.2003 "Bublina" - RIP
Grand C4 Picasso 1.6HDI r.v.2012 "Blueberry" - GoodBye
Xsara II 1.6i r.v.2003 "Frosty"
VW Touran 1.5TSI r.v. 2023
(jména autům vymýšlí naše děti :-) )
Obrázok užívateľa
snoopy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara II 1.6i r.2003

Poslaťod brano ba » Štv 8. Júl 2010, 12:29

Kludne daj na tu hadicku co ti ide z klukovej skrine ten maly filter, nic sa nestane. Ten filter tam je na to , aby nevychadzal z tej hadice bordel (olejovy vzduch).
Mal so takto zapojene na starom aute a v pohode. Na zavodnych autach sa tato hadica zapaja do zbernej nadoby, ktorej vyustenie ide cez filter. Da sa povedat, ze motor by mohol ist lepsie, ked je spominana hadica odpojena od sania, nakolko nesaje prehriaty olejovy vzduch z motora.

PS: Treba si kazdopadne uvedomit, ze ak ma uprava priniest nejaky uzitok, tak treba motoru pomoct nie len na vstupe, ale aj na vystupe. Darmo mu doprajem viac vzduchu, ked motor bude stale brzdeny seriovymi komponentami vyfukovej casti. Co sa tyka navyseniu vykonu takymito upravami, je to zanedbatelne navysenie. Plusom uprav je to, ze motor bude otvorenejsi a lahsie sa bude dostavat do vyssich otacok, tym sa rychlejsie dostane k maximalnemu vykonu, ktory dosahuje vo vyssich otackach.
brano ba
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: CITROEN XSARA 1,4i - 2004

Poslaťod morteros » Štv 8. Júl 2010, 15:02

pesne tak nejak jsem si myslel ze to je:)..diky
morteros
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod viteon » Štv 8. Júl 2010, 15:48

není to tak, i když to vypadá, že to je tak jak sis myslel.... změní se ti tlaky a podtlaky na sání, taky jsem podobně experimentoval a poznala to i diagnostika.
Obrázok užívateľa
viteon
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod brano ba » Štv 8. Júl 2010, 21:13

Diagnostika to moze poznat, ale na chode motora vo vyssich ako volnobeznych otackach by sa to nemalo prejavit. Navyse RJ motora su dost inteligentne a s takymto niecim by sa mali vediet vyrovnat, mas tam predsa vahu vzduchu, ktora ti to snima. Navyse, ked tu hadicu nezapojis, tak ti do motora pojde cistejsi a chladnejsi vzduch, co mu len a len pomoze. A ak sme uz pri tlakoch, motor je predsa atmosfericky nepreplnovany, cize pracuje s beznym tlakom vzduchu, ktory je zavysli od nadmorskej vysky. A niesom si isty, ale zda sa mi ze cidla na vzduch su tusim az za sacou klapkou a spominana hadica je pred nou, a to su 2 odlisne veci. Cize zmeny pred sacou klapkou by ti nemali rozladit RJ ako si pisal. Ale mozno sa mylim.

Zapojenie hadice odvetrania klukovej skrine do sania vidim cisto len na to, aby sa do ovzdusia nedostaval bordel (olejovy vzduch), cize cisto koli ekologii.

PS: Ako si este pocitil negativne stranky nezapojenia tej hadice okrem toho ze to snimala diagnostika a ze sa ti mozno trocha rozhodil volnobeh??

Citace odstraněna. Odpovídáme-li na poslední příspěvek, necitujeme jej / urpin
brano ba
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: CITROEN XSARA 1,4i - 2004

Poslaťod viteon » Pia 9. Júl 2010, 12:14

na volnoběhu se to projevilo určitě, ostatní nedokážu posoudit. A to mi stačilo - mám rád když se auto chová jak má nebo lépe :D
Obrázok užívateľa
viteon
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod ColinMcRay » Pia 9. Júl 2010, 20:09

nerad se tady zapojuju protože tomu asi nerozumím tak odborně jak se to tady vede, ale mám originální (profi) Kit přímého sání od Greenu přímo na můj motor. A mám tam vyvedenou tu hadičku do víka ventilů skoro na stejné místo jako bylo původně a motor jde líp do nízkých otáček nahoru... takže se příkláním k názoru Viteona... asi to nějaký význam má :driv:
ObrázokObrázok
ObrázokObrázok
Obrázok užívateľa
ColinMcRay
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: ŠKODA Auto... Simply Rebel

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tuning & Styling

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia