tak tedy:Zkoušel jsem i jiné telefony,ale nejspolehlivější je skutěčně alcatel one touch easy.Napájení je vyřešeno stabilizátorem napětí,který udělá z 12V požadovaných cca 5V k napájení telefonu.čili baterie je vyndaná a telefon je stále napájený z autobaterie.Dále se musí telefon rozebrat a zapájet místo jakéhokoli tlačítka(například 3)dva drátky,které při spojení vytočí onu trojku.A pod tímto číslem 3 je v paměti telefonu v pevné volbě nastaveno číslo mého mobilu.Tyto dva dráty jsou připojeny na kontakty relé.Vinutí relé je připojeno přez tajný vypínač na kontakty žárovky stropního osvětlení.čili jeli tajný vypínač zapnut a rozsvítíli se stropní světlo(odemčení nebo otevření vozu)kontakty relátka se sepnou a je to jako kdybych podržel tlačítko 3 a telefon začne vytáčet pevnou volbu s mím číslem.Můj telefon začne zvonit.Dám odmítnutí hovoru,vlezu do auta a telefon vypnu tajným vypínačem.Snad jsem to napsal trošku zrozumitelněJufk píše:Tak jsem pročetl celé tohle téma několikrát a už vůbec z toho nejsem moudrej. Nějak se mi to motá co máš za to zabezpečení? Tarif od T-mobile to jsem pochopil, ale kontrolu otevření dveří máš jakou? A zkoušel jsi i jiné telefony než ten Alcatel já mám dojem, že by šly napojit všechny jen musíš zjistit na kterém kontaktu v telefonu dává baterie plus a míus. No apak nějaký ten "měnič" z 12 v na napětí se kterým pracuje telefon to si vyřešil jak? Nechce se mi kupovat kvůli tomu origo adaptér. Asi jsem jouza, že to nechápu tak se omlouvám za hloupé otázky. Tenhle systém se mi docela zamlouvá nechci klasický alarm,protože parkuju často daleko od domu a v ulici pořád něco houká. Různé pagery, lokátory apod. drahé vynálezy se mi k ceně auta zdají zbytečné a to nemluvím o radosti z každé ušetřené koruny.
Díky předem za rady.

. Tenhle systém se mi docela zamlouvá nechci klasický alarm,protože parkuju často daleko od domu a v ulici pořád něco houká. Různé pagery, lokátory apod. drahé vynálezy se mi k ceně auta zdají zbytečné a to nemluvím o radosti z každé ušetřené koruny.