Zadní náprava do áčka,má někdo repas ?

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: Zadní náprava do áčka,má někdo repas ?

Poslaťod pj » Str 31. Aug 2011, 19:36

to sice ano, ale to plati u novejsiho auta. U starsiho je otazka priorit do ceho dat penize.
Spis mne zajima zda jee tam neco kritickeho (napr. kotouce pokud jsou spatne tak hned vymenit, pokud je deravyy vyfuk taak staci zavarit atd.)
pj
Profesionál
Profesionál

Vůz: XI HDI break, r.v.99; C4GP 2.0HDI BMP r.v.09

Poslaťod Cvrček » Štv 1. Sep 2011, 0:32

Pokud budeš na tom tak,že ustojíš šílené vrzání,tak si prodřeš podběh a opačně to odnese i pneumatika. Můžeš jí prodřít z boku a pokud zajdeme do takového toho koncového stavu,tak si rozmysli,co ti může rozdrbaná guma za jízdy provést.
Asi dva roky dozadu jsem jel s kamarádem do Příbramy s jedním P306. Dokud jsme se ráno nesešlitak jsem nevěřil,proč chce doprovod v druhém autě. Auto vypadalo,jako když má tunu v kufru. Kola rozjetá a zadek sednutej dolů. Plastový podběh u pravého kola byl už dávno vyrvaný a kolo bylo zevnitř doslova vyleštěné. Když se auta sedlo tak to vrzalo jako když se otvírají velká vrata a za jízdy to prej dokonce přehlušilo rádio.
Ve finále to nebyl jen repas,ale výměna všeho. Originál zůstali jen ramena a torzky Zbytek nápravy dávali jiné. A tomu pak odpovídala i výsledná cena.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod davados » Štv 1. Sep 2011, 2:16

Vašku a kolik byla ta cena? Testuju co ta zadní náprava na Áčkách vydrží :oops: už téměř 10tis km a pneu se nesjížděj jen to občas zadrhne když mám naloženo,ale to sem teď koukal,že mám nějakej kousek podběhu nezacvaklej a vrzne si občas,ale silentbloky sou téměř mrtvý ( stěhuju se a tak dávám peníze do bydlení,tak snad to ještě měsíc vydrží)
Obrázok užívateľa
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Renault Vel Satis

Poslaťod MP » Štv 1. Sep 2011, 6:02

pj píše:to sice ano, ale to plati u novejsiho auta. U starsiho je otazka priorit do ceho dat penize.

Všechno je otázka priorit , i samotnej život . Ale když si přečteš Vaškův příběh o P306 , tak přehodnotíš priority do ceho dát peníze .
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
Obrázok užívateľa
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Poslaťod Tonicek » Štv 1. Sep 2011, 7:02

Já mám čerstvě po repasi a to kola do A nebyla ale začlo jemné vrzání, sice jsem to měsíc odkládal jelikož jsem na autě závislý (jezdím do práce) ale hned jak byla možnost, sehnal jsem GPS souřadnice, tak mi těch 6500,- nebylo vůbec líto investovat do auta které má ještě více jak rok technickou.
Jezdím klidněji (bez strachu zadření nápravnice), auto lépe sedí. Ano je to otázka priorit.
Navíc pak při prodeji vozu do budoucna máš výhodu jelikož tato investice je velkým přínosem.
    Řiď, ať jedeš líp. Myslel jsem řiď jako řiď, ne řiť jako řiť.
    Projekt J.A.R.V.I.S započal ...
    Obrázok
Tonicek
Profesionál
Profesionál

Vůz: Peugeot 307 1.6 16V 80kW 2001 - J.A.R.V.I.S

Poslaťod pj » Štv 1. Sep 2011, 8:16

Dobře tak ještě jednou, protože odpovědi jsou na něco jiného než jsem se původně ptal. (Cvrčkův příběh je extrém a jediný k tomu dotazu)
Víte o někom kdo by kvůli tomu nedojel (zadřel, něco prasklo), nebo co se ještě může mimo výše zmíněných věcí přihodit s nerepasovanou nápravou?
pj
Profesionál
Profesionál

Vůz: XI HDI break, r.v.99; C4GP 2.0HDI BMP r.v.09

Poslaťod Tonicek » Štv 1. Sep 2011, 8:41

Neznám nikoho kdo by nedojel ale další dotazy zkus obrátit na mistra podvozku mio
    Řiď, ať jedeš líp. Myslel jsem řiď jako řiď, ne řiť jako řiť.
    Projekt J.A.R.V.I.S započal ...
    Obrázok
Tonicek
Profesionál
Profesionál

Vůz: Peugeot 307 1.6 16V 80kW 2001 - J.A.R.V.I.S

Poslaťod mio » Štv 1. Sep 2011, 10:22

Kolega měl nápravu totálně zarezlou , nepružila vůbec jen v ní občas prasklo :D .A taky se nic nestalo, nevím o nikom kdo by nedojel. Pokud nepraskne torzka nebo se nepovolí a nevyjede ,to samé platí i o stabilizační tyči , která jde středem naprávy (roury) , nic by se teoreticky stát nemělo.
Obrázok užívateľa
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Poslaťod SilverGhost » Štv 1. Sep 2011, 12:19

Teoreticky ne, pokud nebudeme opravdu brát větší náklady na repasi, pokud s tím budeš déle jezdit a zlikvidování zadních pneu sjetím vnitřních částí běhounu.
Vzhledem k tomu, že jsem jezdil sám, tak to xsara vydržela 300 000 km bez repase (předchozí majitel ji určitě nedělal), ale v poslední době, když jsem si vzal sebou ještě dva lidi, tak bylo po klidu a ozývali se hrozné zvuky. Nyní už je zase klid.
F*ck fuel Economy, my Ford just used all the gas your Hybrid saved ....
Obrázok
Obrázok užívateľa
SilverGhost
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Seat Leon 2006

Poslaťod robo27 » Pia 2. Sep 2011, 21:34

Tiež zvažujem repas už asi 2 roky.... Keď som auto v bazáry kupoval tak som ukázal predajcovi že je špatná náprava - kola jemne do A - že treba repas a tj 10000 zľava + ďalšie veci... Zo 75 sme sa dostali na 55tisíc.....Hovoril som si že za "ušetrené" dám repasovať nápravu a ešte mi aj zostane.... Lenže ako som začal jazdiť tak mi to prišlo že je to OK a k repasu sme sa nejako nedostali. No a ako čas beží tak som na tú "zľavu" zabudol a už sa mi tých 8t za to moc dať nechce....jazdím väčšinou sám, v piatok plný kufor - nákup na víkend + cca 60kg na zadných sedadlách.... V mojom prípade sa pneu vzadu nijak zvlášť nederú, príde mi že je to stále rovnaké, auto nevrže...ale kola do A sú - je to viditeľné - samo sa to zjavne nespraví ))) Dokonca si z toho robím žarty ak sa má na to pýta nejaký kolega z práce tak mu hovorím že to mám športovú úpravu a špeciálne nastavený negatívny odklon ako F1....

Auto predávať už pravdepodobne nebudem, predsa len malo to cenu 55t pred dvoma rokmi, dnes to má koľko?? a za cca 2-3 roky?? Za tú cenu by som bol blbý ak by som ju predával, mám najazdené od kúpy cca 30tkm a čo si pamätám investícia bola len výmena rozvodov....

Takže v mojom prípade ostávam ako je. ak sa to zhorší až tak že repas nebude možný kúpim druhú nápravu - údajne funkčnú na jednom vrakovisku za cca 4tis. Ak budem mať smolu tak dám repasovať tú a som na cene 8+4. No a ak budem mať šťastie tak to ešte čosi vydrží a pôjde do šrotu aj s nápravou.....
X1 1,9D rv 1998, 170000 km - vlastním od 96tkm (05/2009), myslím taká 100vka stočená, ....
X2 1,9D break rv 2001, 135000 km - nákup 05/2013 115tkm )

-------------
Ex: X1 1,9D rv 2000, 170000 km - vlastním od 138tkm (05/2008) - žiaľ v 12/2012 skončila po mnou nezavinenej havárií na vrakovisku(
robo27
Profesionál
Profesionál

Bydlisko: Kysucké Nové Mesto - Slovenská republika, Valašské Meziríči - Česká republika
Vůz: X1 1,9D DW8 rv 2000, X1 1,9D XUD rv 1998

Poslaťod Honán » Str 14. Sep 2011, 8:21

Ahoj všem, už jsem si o tom tady dost přečetl, ale radši se ještě zeptám. Manželce Xsara při rozjezdu, jízdě atd. vydává zadní náprava brutální zvuky - prostě hrozně vrže a tak. Před 14-ti dny mi na tom známej něco dělal, tak jsem mu o tom říkal a on po kontrole řekl, že se musí vyměnit celá náprava. Tady jsem se dočetl, že se dělá repase. Nemáte náhodou kontakt na někoho ověřeného a "levného" v Praze nebo okolí a případně jestli nevíte, na kolik ta sranda vyjde? Díky moc
Peugeot 308 SW, Citroen Xsara II
Honán
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Peugeot 308 SW, Citroen Xsara II

Poslaťod Cvrček » Str 14. Sep 2011, 16:15

Z Prahy to máš blízko do Příbrami. Mrkni na jejich stránky,je tam i ceník. A dobré reference tady najdeš v tomto vlákně.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod tajlor » Uto 18. Okt 2011, 17:06

Ja uz mam po repasy napravy zhruba 1 rok. Myslel som ze uspesne, no opak je pravdou. Az teraz som zasiel na geometriu, lebo nejako som na to zabudol a .........
... a je to v prd..li. :nasr?
Zadne naprava je v cervenych cislach, ze kolesa sa rozchadzaju a su do A. bol som to reklamovat v servise (Žužic BA). Pozrel na to , ze su zle ramena, no povedal som mu ze geometria predtym bola OK. Tak to vyzera ze mal z Pribramy zlu (ohnutu) napravu. Vymeni to za inu novu a tu da reklamovat. No figel je v tom, ze zase mam zaplatit 70€ za robotu. A nehovoriac o novej geometrii. Dajte si na to pozor.
Prílohy
img08.JPG
img08.JPG (80.08 KiB) Zobrazené 13866 krát
Xsara II. Break, 2.0 HDI, 66kw, 01/2001 Obrázok
Obrázok užívateľa
tajlor
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara II. Break, 2,0HDi, 66kW, 01/2001

Poslaťod davados » Uto 18. Okt 2011, 20:47

Sem objednanej na 3.11 do Pribramy,budou mi repasovat nápravu,měnit oba silentbloky a oba tlumiče.Snad bude trubka v pořádku
Obrázok užívateľa
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Renault Vel Satis

Poslaťod bleriot11 » Str 19. Okt 2011, 21:11

Tak se mi po repasu opět linou ze zadní nápravy přesně ty samé vrzavo-pulavo-praskavé zvuky jako před repasem.Repas byl cca před 10 měsíci,najeto do 20tis.Musím ještě vyloučit tlumiče,ale dle mě je to zvuk z toho ložiska.Tak najít fakturu a jít se tam s nima dohadovat co to je a není.Děláno v Příbrami.
BreakII,2.0Hdi na plecháčích překoná Vaše představy.
Obrázok užívateľa
bleriot11
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: X2-BREAK ,2.0hdi- sloužila mi 10 let-nyní C-Crosser

PredchádzajúciĎalší

Späť na Podvozek

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia