jak vylestit sklo

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Poslaťod viteon » Štv 22. Mar 2007, 22:30

http://auto-skla.cz/oprava-prasklin.html sem chodím já - pokud možno ne moc často, ale paní domácí tam sklo měnili
Obrázok užívateľa
viteon
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: (A-C4 1,6ka) + (V-C-HR 1,2ka)

Poslaťod igor1894 » Štv 22. Mar 2007, 22:34

to bude najmúdrejšie, pozeral som tie ceny a trafil som sa od 7 hore takže to by si musel mať riadne poškrábané, alebo treba spraviť poistnú udalosť a máš krásne nové :lol:
Xsara II, 1.4i Coupe
Obrázok užívateľa
igor1894
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod lobello » Štv 22. Mar 2007, 22:39

to nie je teraz nutne. budem cakat kedy ma trafi nejaky kamienok a bude tam nejaka prasklina. :P
Obrázok užívateľa
lobello
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara 1.4 SX

Poslaťod jan452 » Štv 22. Mar 2007, 22:47

Asi Ťa nepoteším. Presne na toto som sa bol pýtať u sklenárov, ktorí sú naozaj fachmani. Tí mi potvrdili, že vyleštiť poškrabané sklo je skoro nemožné bez dôsledkov. Na leštenie skla potrebuješ predovšetkým kvalitné kotúče s presne na to určeným nejakým prachom ktorý sa pridáva ako brusivo (už som zabudol aký mi to presne hovorili). Potom potrebuješ zbrúsiť a preleštiť sklo na celej ploche, lebo keď to skúsiš len v mieste škrabanca (ak by sa Ti to vôbec podarilo) tak vytvoríš na skle priehlbinu, ktorá sa bude správať ako rozptylová šošovka a ty uvidíš cez sklo poriadne bludy.
A čo sa týka ceny skla - tak v Autoskle som sa na to pýtal. Záleží aj od druhu (či je s antireflexnou vrstvou, so zeleným pruhom, solárne, so senzorom a pod.) tak počítaj so sumou cca 10-12 tisíc aj s výmenou.
Xsara Break 1,8i Exclusive - 98
Obrázok užívateľa
jan452
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara I Break, 1998, 1,8i 8v Exclusive

Poslaťod lobello » Štv 22. Mar 2007, 23:19

tak za taku cenu budem naozaj jazdit so starym sklom. je to smutne ale musim si nato zvyknut. iba tak vyhodit 12000 sk je pre mna dost
Obrázok užívateľa
lobello
Profesionál
Profesionál

Poslaťod jan452 » Štv 22. Mar 2007, 23:29

Nič si z toho nerob. Ja mám tiež na prednom skle malinké ťukance (do 1mm priemer) asi od skaliek. A čo je najhoršie, ten somár čo to mal predo mnou si asi myslel že je to nejaká špina, tak sa to snažil niečím zoškrabať a pritom poškrabal sklo. Sú to škrabance, ktoré vypadajú ako keby si to potiahol šmirglom.
Preto som zisťoval, či sa to dá preleštiť. A navyše aj tie opravy poškodeného skla sa podľa odborníkov v Autoskle robia len pri väčších poškodeniach, lebo to zalievajú nejakou živicou a tá by v takých malých priehlbinách ani nedržala. Takže tiež len výmena - ale to musím najskôr predýchať a rozhodnúť sa či sa mi to oplatí investovať do 10-ročného voza.
Obrázok užívateľa
jan452
Profesionál
Profesionál

Poslaťod lobello » Štv 22. Mar 2007, 23:35

ina moznost je vymena skla z nejakej havarovanej xsary ( samozrejme len ak bude pokope). v podstate mas pravdu. sklo menit na 10 rocnom aute je stratova investicia. to si radsej odlozis koruny a neskor aj za ne kupis C4 :D
Obrázok užívateľa
lobello
Profesionál
Profesionál

Poslaťod jan452 » Štv 22. Mar 2007, 23:53

Myslím že v prípade havarovanej Xsary by si musel mať veľké šťastie. Pretože ak niekto havaruje menej, tak dá auto opraviť a ty nemáš žiadne sklo. No a ak niekto havaruje tak, že sa mu už neoplatí auto opravovať, tak je obyčajne v ťahu aj predné sklo. Minimálne je tak poškodené, že by si ho nechcel na výmenu.
Obrázok užívateľa
jan452
Profesionál
Profesionál

Poslaťod klient » Pia 23. Mar 2007, 16:53

Ty nemáš připojištěný čelní sklo ? Myslím, že je to v dnešní době nutnost !!! Když Ti někdo rozbije kamínkem čelní sklo, ještě to neznamená, že to půjde z jeho pojistky. Řekne, že to on nebyl a máš smůlu. Když to totiž nahlásí, tak přijde o bonusy. A v tom je zakopanej pes. Takže nejlepší řešení je připojištění čelního skla (na mojí Xsaru to stojí 800,- Kč ročně a mám to dohromady i s havarijním a určitě se to vyplatí).
Xsara 1.4i Rouge Lucifer 2002
klient
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod MrKrok » Pia 23. Mar 2007, 17:09

Neviem či sa predáva niečo na lepené bezpečnostné sklá ale niekde v conrade som videl niečo na opravu škrabancov na skíčkach hodiniek tak možno by to fungovalo aj tu. Ale neviem nič bližšie
xsara 1,4i 1999
Obrázok užívateľa
MrKrok
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: xsara 1.4i, benzin,r.v.1999 este bez pocitacu

Poslaťod řepák » Pia 23. Mar 2007, 17:29

MrKrok píše:Neviem či sa predáva niečo na lepené bezpečnostné sklá ale niekde v conrade som videl niečo na opravu škrabancov na skíčkach hodiniek tak možno by to fungovalo aj tu. Ale neviem nič bližšie

Ač se to zdá neuvěřitelné , ale moje hodinky jsou schopni mi opravit pouze v Brně ..... :D
Ještě že je tam posílám tak 1x za 2 roky , asi tak průměrně .
1.8/16V EXCLUSIVní černá a s křííííídlem, to bylo tenkrát ... pak to byl nějakej Japonec, ale žádný zemětřesení .
Za to teď , je to ,,pořádnej kočár,, . To už je od 20.6.19 historie
Š.S 125 AT
Bezpečná jízda především !
Obrázok užívateľa
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Š.S nebo-li koncernovej znetek :-)

Poslaťod CHiP » Pia 23. Mar 2007, 17:48

klient píše:Ty nemáš připojištěný čelní sklo ? Myslím, že je to v dnešní době nutnost !!! Když Ti někdo rozbije kamínkem čelní sklo, ještě to neznamená, že to půjde z jeho pojistky. Řekne, že to on nebyl a máš smůlu. Když to totiž nahlásí, tak přijde o bonusy. A v tom je zakopanej pes. Takže nejlepší řešení je připojištění čelního skla (na mojí Xsaru to stojí 800,- Kč ročně a mám to dohromady i s havarijním a určitě se to vyplatí).

Když už tohle jde na pojišťovnu, tak v 99% případů se jedná o pojistný podvod :roll:
Myslím v případě, kdy se to plní z PR.
Obrázok užívateľa
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod lobello » Pia 23. Mar 2007, 18:02

najprv skusim nejaku lestiacu brusnu pastu. vyskusam ci to aspon trocha odlesti. vysledok dam vediet
Obrázok užívateľa
lobello
Profesionál
Profesionál

Poslaťod SilverGhost » Pia 23. Mar 2007, 19:47

CHiP píše:Kdy? u? tohle jde na poji??ovnu, tak v 99% případů se jedná o pojistný podvod :roll:

Přesně tak to je a protoľe uľ zase dělám u pojią»ovny, tak bych tu nerad viděl nějaké nabádání k podvodu. Ale odlétnutý kámen je běľná záleľitost, která ti umoľní dát sklo nové. Jen pozor na to, ľe poąkrábané sklo je v podstatě uľ tak dost poničené a likvidátor na to můľe při likvidaci příhlédnout a dát ti amortizaci klidně i 80 %.
Proto bych si to sklo nechal připojistit, tam se větąinou s amortizací nepočítá.
Obrázok užívateľa
SilverGhost
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Seat Leon 2006

Poslaťod klient » Ned 25. Mar 2007, 17:30

CHiP píše:
klient píše:Ty nemá? připoji?těný čelní sklo ? Myslím, ?e je to v dne?ní době nutnost !!! Kdy? Ti někdo rozbije kamínkem čelní sklo, je?tě to neznamená, ?e to půjde z jeho pojistky. Řekne, ?e to on nebyl a má? smůlu. Kdy? to toti? nahlásí, tak přijde o bonusy. A v tom je zakopanej pes. Tak?e nejlep?í ře?ení je připoji?tění čelního skla (na mojí Xsaru to stojí 800,- Kč ročně a mám to dohromady i s havarijním a určitě se to vyplatí).

Kdy? u? tohle jde na poji??ovnu, tak v 99% případů se jedná o pojistný podvod :roll:

Tak to si nemyslím, ľe 99% je pojistný podvod. Určitě se najdou filutové, kteří to zneuľívaj (jako ve vąem u nás v Čechách), ale větąina normálních lidí to má pojiątěný jen pro klid duąe.
Xsara 1.4i Rouge Lucifer 2002
klient
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

PredchádzajúciĎalší

Späť na Exterier & Interiér

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia