od Bobes » Pon 24. Feb 2014, 14:03
Zdravím.
Vím, že se o tomto problemu již psalo už v roce 2010 a poslední příspěvky jsou z ledna 2013 a promiňte mi, že se opakuju.
Avšak prosím o pomoc - radu, protože mám stejný problém. Předem píši, že auto brzdí normálně - velmi dobře. Při sešlápnutí pedálu vše funguje - pedál je pružný a auto brzdí dobře - při silnějším sešlápnutí brzdí progresivně. ALE jakmile pedál povolím, tak se ozve syčení, které trvá chvilku (5-10 vteřin) a jakmile lehce ťuknu na pedál, tak syčení zmízí. Četl jsem rady od "peter1131" a tak jsem těsnící kroužek, kterým prochází tyčka pedálu, nastříkal WD-40. Dost silně !! Syčení přestalo - již je to vice než 10 dnů. Ale byl jsem se radit s odborníkama v servisu Citroen v Praze a samozřejmě mi řekli, že to je posilovač a s brzdama si nelze hrát. Nechci si s tím hrát a tak jsem jim popsal akci a výsledek je, že Bůh ví, co to je. Zatím nechci psát, který je to servis, protože tam jezdím dlouho a vždy byli dobří a slušní. ALE může mi - prosím - nekdo vysvětlit, co to je a zda ten WD-40 to skutečně zachranil ?? Nechci si někde rozbít hubu.
Moc dík a zdravím Bobeš
P.S. Jsem registrován v roce 2008 a často web prohlížím a čtu a studuju a vždy mi pomohly všechny rady.