Predne koleso klepanie

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Predne koleso klepanie

Poslaťod yanci12 » Ned 28. Okt 2007, 16:29

PRi jazde po nerovnostiach cosi klepe u predneho laveho kolesa.
Pri mensich nerovnostiach to je pocut viac ako pri väcsich jamach...
najskor to bude tlmic asi...ale nemam cas sa nato pozerat...takze ak ste mali nikto s tym skusenost tak poradte..dik
Obrázok užívateľa
yanci12
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara1, 1.9D, r.v. 98

Poslaťod Martinez » Ned 28. Okt 2007, 16:31

zaujimavy udaj by bol kolko to ma nabehane. Ale najskor to bude len tycka stabilizatora
MOTOROVÉ OLEJE, predajňa Bratislava http://www.eoil.sk
Obrázok užívateľa
Martinez
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara

Poslaťod MP » Ned 28. Okt 2007, 16:40

Tyčka stabilizátoru , tzv. kost , cena od 500 Kč , doba výměny cca 20 minut .... nebo jeden z čepů , buď čep řízení ( po výměně nutno zkontrolovat geometrii , ale pokud to budeą dělat jak já tak ji ani nerozhodíą ) , nebo ten spodní čep ....
Zvedni auto , nejlíp někde v servisu a a» se ti na to kouknou , s tím zahejbou a uvidíą kde je vůle ... Ale myslím ľe kdyľ si chceą dělat repasi zadní nápravy sám tak i toto odhalíą sám . Vybavení zřejmě máą .
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
Obrázok užívateľa
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Poslaťod yanci12 » Ned 28. Okt 2007, 16:46

Martinez píše:zaujimavy udaj by bol kolko to ma nabehane. Ale najskor to bude len tycka stabilizatora

keby to bola ona neklepalo by to na oboch stranach???Si myslim ze to asi bude ten vrchny alebo spodny cap...
Obrázok užívateľa
yanci12
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod yanci12 » Ned 28. Okt 2007, 17:38

MP píše:Tyčka stabilizátoru , tzv. kost , cena od 500 Kč , doba výměny cca 20 minut .... nebo jeden z čepů , buď čep řízení ( po výměně nutno zkontrolovat geometrii , ale pokud to budeą dělat jak já tak ji ani nerozhodíą ) , nebo ten spodní čep ....
Zvedni auto , nejlíp někde v servisu a a» se ti na to kouknou , s tím zahejbou a uvidíą kde je vůle ... Ale myslím ľe kdyľ si chceą dělat repasi zadní nápravy sám tak i toto odhalíą sám . Vybavení zřejmě máą .

ja len vravim ze ked viem co je zle tak si to s troskou pomoci dokazem opravit sice s citzroenom nemam ziadne skusenosti ale pri skodovke som si dokazal vymenit spojku a opravit rozne druhy chyb len za pomoci knihy
Obrázok užívateľa
yanci12
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod RadimK » Ned 28. Okt 2007, 18:43

Mne taky drazdilo klepani, byl jsem v servisu a pak i na STK - nikdo nic nezjistil...
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: XI Break, r. 98, 1.8i

Poslaťod MP » Pon 29. Okt 2007, 8:29

yanci12 píše:ja len vravim ze ked viem co je zle tak si to s troskou pomoci dokazem opravit sice s citzroenom nemam ziadne skusenosti ale pri skodovke som si dokazal vymenit spojku a opravit rozne druhy chyb len za pomoci knihy

vąak ti vravim :wink: , zvedni auto , vraľ tam nějakou ąprajcpáku a zakvedlej s ní tak abys zahejbal s ramenem a hejbalo se to v čepech .... nejlíp kdyľ někdo bude kvedlat a ty si to oąaháą - oba čepy a tyčky stabilizátorů , a to by bylo aby jsi nepoznal kde je vůle ....
A klidně to můľe bejt tyčka stabilizátoru , ta je na kaľdé straně .... spojuje stabilizátor s tlumičem .
Klidně tu tyčku můľeą vyndat , projet přes nerovnosti a pokud to bude klepat , tak to tyčkou nebylo a vrátíą ji , pokud to klepat nebude tak koupíą novou a dáą tam novou .
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Obrázok užívateľa
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod yanci12 » Pon 29. Okt 2007, 14:18

RadimK píše:Mne taky drazdilo klepani, byl jsem v servisu a pak i na STK - nikdo nic nezjistil...

tak to je presne moj pripad
cez tk to preslo bez problemov a teraz mi top zacalo akosi klepat
no skusim sa na to pozret :shock:
Obrázok užívateľa
yanci12
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod MP » Uto 30. Okt 2007, 21:16

Daląí moľnost klepání je po dneąním zjiątění uloľení stabilizátoru . Ten je uloľenej ve dvou takových gumových pouzdrech ( to jsou ty ve kterých mi to vrzalo , kdyľ se v nich stabilizační tyč "kroutí" ) . No a ty pouzdra jsou gumový , guma časem ztvrdne , vyľvejká se a pak to klepe .
Něco mi tam občas taky kleplo , ale protoľe mám vąe vyměněný - vąechny čepy , tyčky stabilizátorů , vąechny silentbloky ramen - tak jsem jel za borcem do servisu , ten to zvedl , a hned to odhalil ...
V Meteoru jedno to pouzdro stojí 170 Kč , zejtra je budu mít , ve čtvrtek vyměním . Stačí zhodit kolo , odpojit "kosti" a jde to celkem dobře vyměnit . Před montáľí je to dobrý promazat , aby to po čase nezačalo vrzat jak se v té gumě kroutí stabilizátor . Pozor na průměr stabilizátoru ... je jich víc , já mám průměr 19 mm .
Obrázok užívateľa
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod MP » Štv 1. Nov 2007, 17:32

Tak vyměněno ... a opravdu to bylo tím . Jel jsem to trochu projet a na tankodromu kde to dřív sem tam kleplo , teď nic .
Ale zas tak dobře to vyměnit neąlo ... hodinka a čtvrt práce . Hlavně kdyľ jsem to dával na pravé straně tak jsem byl solidně vzteklej . Vede tam jeątě hadice od serva , trubičky k brzdám , zkrátka na ho... přístup . Levá strana relativně v pohodě .
... a takhle to nějak vypadá:
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod yanci12 » Pia 2. Nov 2007, 17:05

ono teraz sa mi zda ze to uz robia obe kolesa alebo je to cosi medzi kolesami lebo sa to ozyva aj ked prejdem pravym kolesom ani nie po jame ale skor po vymoloch
Obrázok užívateľa
yanci12
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod MP » Pia 2. Nov 2007, 18:00

To by moľná odpovídalo tomu co to dělalo teď mě . Jak jsem jel po nějakým "tankodromu" ...
Obrázok užívateľa
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod yanci12 » Pon 5. Nov 2007, 15:39

MP píše:
vąak ti vravim :wink: , zvedni auto , vraľ tam nějakou ąprajcpáku a zakvedlej s ní tak abys zahejbal s ramenem a hejbalo se to v čepech .... nejlíp kdyľ někdo bude kvedlat a ty si to oąaháą - oba čepy a tyčky stabilizátorů , a to by bylo aby jsi nepoznal kde je vůle ....
A klidně to můľe bejt tyčka stabilizátoru , ta je na kaľdé straně .... spojuje stabilizátor s tlumičem .
Klidně tu tyčku můľeą vyndat , projet přes nerovnosti a pokud to bude klepat , tak to tyčkou nebylo a vrátíą ji , pokud to klepat nebude tak koupíą novou a dáą tam novou .

no akosi si to newem predstravit kde by sa to malo nachadzat mohol by si mi to cvaknut dakym digitalom???
Obrázok užívateľa
yanci12
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Hrnča » Pon 5. Nov 2007, 19:02

Stabilizátor na spodku najdeą lehce. Začíná na konci kostí. No a pak uľ jen půjdeą po něm a zaručeně na to narazíą...
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázok
Obrázok užívateľa
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydlisko: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Poslaťod Kaslikov » Pon 5. Nov 2007, 21:12

Koukam ze tohle resil uz asi kazdy majitel xsary pres 120tis
Xsara break 1.9 D
Obrázok užívateľa
Kaslikov
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Ďalší

Späť na Podvozek

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia