od ToFra_XsaraBreak » Ned 6. Apr 2008, 21:00
Tak po dvou hodinách tu mám závěr z testování proudů vedoucích k zadnímu stěrači.
Pokud jsem to dobře pochopil, tak dozadu vedou dráty: stálé +, stálé -, stěrač +, stěrač+ostřik +...
stěrač a stěrač+ostřik jsou při vyplé páčce jako mínus (zkouąeno amatérskou zkouąečko (ľárovka).
Takľe pokud to dobře chápu, tak se stěrač spouątí přivedením + na relé, které vąe přepustí do motorku..a kostra je stálá a neměnná..(například u ąkodovky to bylo, ľe se stěrač pouątěl ukostřením..).
Pokud to co jsem výąe napsal je pravda, tak mi při přepnutí páčky na ouhé stírání nejde proud +...
Co jsem zkouąel dál, tak při sepnutí s ostřikem se mi oběví + na jednom kontaktu. Daląí test byl, zda je chyba v kabelu či spínači, pľe pokud není zaplý spínač, tak je na kabelu -, tudíľ by se při napojení stálého + a měnného stěrače (při vypnutí -) měla ľárovka rozsvítit...ale není tomu tak, coľ mi naznačuje, ľe je někde ľvejklý drát...kde jsou nejčastějąí místa?? Kudy vedou dráty od přepínače směrem dozadu a kudy vedou 5tými dveřmi u breaka??
------------------------------------------
ToFra, Xsara Break 1.4i rv 1999