mokrý kufr

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

mokrý kufr

Poslaťod mufikus » Štv 16. Nov 2006, 0:05

Zdravim, jsem asi měsíc ??astným majitelem. Po počátečních drobných problémech s porouchaným centrálem a zámkem kufru (v?e se podařilo sprovoznit) tu mam dal?í problém. Začalo mi téct do kufru. Kdy? otevřu kufr je vidět mokrá těsnící guma v úrovni světel (jen vlevo) a po plastu to teče dovnitř. Původní majitel s tím zřejmě problém neměl, soudě podle toho, ?e kufr zevnitř nejeví sebemen?í známky koroze a ,,kobereček,, vevnitř i molitan pod nim jsou vpořádku (bez plísně atd.) . Měl někdo podobnej problém, co s tim??? Pomů?e vyměnit to gumové těsnění??? (nepřipadá mi poničené) :(
mufikus
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod SilverGhost » Štv 16. Nov 2006, 20:07

Nevím, jak by se ti tam ta voda mohla dostat, zvlá?? kdy? ta guma je v pořádku. Zkontroluj si páté dveře, jestli ti tam neteče tudy.
PS: U Rovera se mi stalo něco podobného, taky jsem tam měl docela dost vody a to ani nekáplo. Nakonec to byla povolená hadička u ostřikovače.
Obrázok užívateľa
SilverGhost
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Seat Leon 2006

Poslaťod MP » Štv 16. Nov 2006, 20:41

Chce to asi vysledovat kudy teče , kdy? jsem hledal kudy mi teklo do Fáčka , tak jsem vzal papírovou lepící pásku , počmáral jí fixama , a olepil v kufru kolem těsnící gumy ... tam kde poteče dovnitř se ti ta fixa rozpije a páska poodlepuje a zkroutí . Tenkrát jsem to na Fáčku vyře?il jen posunutím zámku pátých dveří a těch dorazů , zkrátka se ta guma víc zmáčkla a pak to těsnilo . Nevím jestli to jde u Xsary posunout , to jsem je?tě ne?tudoval .
Jinak ten molitan co je na koberečku v kufru Xsary , ten sakra blbě vysychá .... je to tři tejdny co mi tam vytekl tak litřík nemrznoucí směsi do ostřikovačů (super balení od Sheronu , v takovým jakoby igelitovým pytlu s víčkem ) .... Je?tě teď pod kobereček dávám noviny aby se "nacucali" .
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
Obrázok užívateľa
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Poslaťod drystone » Štv 16. Nov 2006, 22:05

Taky mi teklo do kufru, ale dělala to překlesaná/prasklá hadička ostřikovače. V místě průchodky ze střechy do pátých dveří...
Obrázok užívateľa
drystone
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod mufikus » Pia 17. Nov 2006, 11:29

dík, u? se na tom pracuje, zatim jsem posunul zámek, aby se 5. dveře více dovíraly. Je?tě kouknu na ten ostřikovač, pak se bude bádat dál.
mufikus
Přispěvatel
Přispěvatel

Re: mokrý kufr

Poslaťod falkon » Pia 17. Nov 2006, 18:21

mufikus píše:Zdravim, jsem asi měsíc ??astným majitelem. Po počátečních drobných problémech s porouchaným centrálem a zámkem kufru (v?e se podařilo sprovoznit) tu mam dal?í problém. Začalo mi téct do kufru. Kdy? otevřu kufr je vidět mokrá těsnící guma v úrovni světel (jen vlevo) a po plastu to teče dovnitř. Původní majitel s tím zřejmě problém neměl, soudě podle toho, ?e kufr zevnitř nejeví sebemen?í známky koroze a ,,kobereček,, vevnitř i molitan pod nim jsou vpořádku (bez plísně atd.) . Měl někdo podobnej problém, co s tim??? Pomů?e vyměnit to gumové těsnění??? (nepřipadá mi poničené) :(

Zdar,
tak to máme stejný problém,akorád mně se voda objevuje v pravém rohu kufru pod kobercem.Ze začátku jsem si myslel,?e je to od ?roubu co dr?í rezervu,ale ten je uprostřed.Auto bylo bourané na zadek,jak mi řekli v bazaru,při posuzováním mým automechanikem,to bylo dost dobře udělané,proto?e to vůbec není poznat,ale přikláněl bych se k tomu,?e chybička se mohla vloudit.Těsnění kolem vypadají v pořádku,teď u? bych to tipoval jen na tu hadičku,ikdy? se mi to zdá být na druhou stranu blbost,proto?e voda se tam objevuje jen kdy? více pr?í.Tak občas vyndám koberec a kufr vysu?ím.Je?tě bych to tipoval,?e by to mohlo zatékat kolem světla :(
falkon
Přispěvatel
Přispěvatel

Re: mokrý kufr

Poslaťod falkon » Pia 17. Nov 2006, 18:22

mufikus píše:Zdravim, jsem asi měsíc ??astným majitelem. Po počátečních drobných problémech s porouchaným centrálem a zámkem kufru (v?e se podařilo sprovoznit) tu mam dal?í problém. Začalo mi téct do kufru. Kdy? otevřu kufr je vidět mokrá těsnící guma v úrovni světel (jen vlevo) a po plastu to teče dovnitř. Původní majitel s tím zřejmě problém neměl, soudě podle toho, ?e kufr zevnitř nejeví sebemen?í známky koroze a ,,kobereček,, vevnitř i molitan pod nim jsou vpořádku (bez plísně atd.) . Měl někdo podobnej problém, co s tim??? Pomů?e vyměnit to gumové těsnění??? (nepřipadá mi poničené) :(

Zdar,
tak to máme stejný problém,akorád mně se voda objevuje v pravém rohu kufru pod kobercem.Ze začátku jsem si myslel,?e je to od ?roubu co dr?í rezervu,ale ten je uprostřed.Auto bylo bourané na zadek,jak mi řekli v bazaru,při posuzováním mým automechanikem,to bylo dost dobře udělané,proto?e to vůbec není poznat,ale přikláněl bych se k tomu,?e chybička se mohla vloudit.Těsnění kolem vypadají v pořádku,teď u? bych to tipoval jen na tu hadičku,ikdy? se mi to zdá být na druhou stranu blbost,proto?e voda se tam objevuje jen kdy? více pr?í.Tak občas vyndám koberec a kufr vysu?ím.Je?tě bych to tipoval,?e by to mohlo zatékat kolem světla :(
falkon
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Dave » Pia 17. Nov 2006, 20:46

Zkusil ses podívat na bok jestli ti tam nezapoměli dát gumovou záslepku odvětrávání? Je to na boku pod tapicírunkem
Xsara II 1.9D r.v. 2002 úúúplně obyč přibližovadlo
Obrázok užívateľa
Dave
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Grand Scenic II 2.0 dCi r.v.08

Poslaťod mufikus » Pon 20. Nov 2006, 13:20

to je přesně ono, ta hadička od ostřikovače se mi taky nezdá, proto?e je tam mokro, jen jak pí?e?, při velkym slejváku. Vypadá to někde kolem těch světel, asi tam nalepim tu pásku popsanou fixem a budu koukat, kde se to rozpije
mufikus
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Sbohem vąem » Pon 20. Nov 2006, 19:43

Pokud má? mo?nost někde na zahradě nebo jinde vytáhnout hadici,tak ji vem,pus? vodu,řekni někomu a? ti pomů?e,ty si vlez do auta a on či ona a? ti to polívá vodou celé do okola,pak bys měl vysledovat kudy to teče,taky jsem to ře?il na felicii.
Sbohem vąem

Poslaťod mufikus » Pon 20. Nov 2006, 19:59

to by mohlo jít :) je to nějaký divný, dneska tu pr?elo ale v autě bylo sucho :?: já na to ale přijdu
mufikus
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Hosť » Uto 21. Nov 2006, 0:06

Měl jsem stejný problém. Vzal jsem hadici, dcera stříkala na auto, já byl uvnitř a koukal kudy teče voda. Byla to fu?ka, ale nakonec se dílo podařilo. Teklo spojem nahoře. Jak jsou spojené plechy nahoře karoserie, kdy? jsou otevřené pátý dveře. Plechy lehce nedoléhaly. Pou?il jsem tmel na opravu střech, který se dá pou?ít i za de?tě. Od té doby mám pokoj.
Hosť

Poslaťod Rudolf » Uto 21. Nov 2006, 10:55

To jsem byl já, zapoměl jsem se přihlásit.
Rudolf
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod s@gi » Pia 23. Feb 2007, 22:36

mufikus píše:to by mohlo jít :) je to nějaký divný, dneska tu pr?elo ale v autě bylo sucho :?: já na to ale přijdu

Tak to asi bude ten ostřikovač(hadička). :shock:
Obrázok užívateľa
s@gi
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod levis501 » Sob 24. Feb 2007, 12:26

SilverGhost píše:U Rovera se mi stalo něco podobného, taky jsem tam měl docela dost vody a to ani nekáplo. Nakonec to byla povolená hadička u ostřikovače.

Přesně to samý napadlo mě... To těsnění, pokud není někde zrovna utržený, funguje dobře.

Asi bych šel po obvodu těsnění a hladal někde natržení, nebo jiný opotřebení.
Xsara II Coupe 1,4i
levis501
V.I.P.
V.I.P.

Ďalší

Späť na Exterier & Interiér

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia