BI-XENONY

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

BI-XENONY

Poslaťod sedljiri » Str 25. Nov 2009, 22:32

Zdravím Vás, měl bych dotaz. Na foru je toho sice spousta, ale nic konkrétního. Chci si dát na pikaču HID sadu Xenonů.. takže by mě zajímalo, jestli to už někdo z majtelů má, jak je s tím spokojenej, co k tomu všechno potřeboval.. (Zátěžový moduly) apod. a třeba i hodil odkaz právě na ty jeho.. na netu je toho plná ( ! ), ale chtěl bych už něco odzkoušenýho..... díky moc
Jirka Sedláček
Obrázok užívateľa
sedljiri
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara Picasso 2.0 HDI,66 kw, r.v. 2001

Re: BI-XENONY

Poslaťod snoopy » Str 25. Nov 2009, 23:59

nehomologováno... Xsara Picasso snad ani neexistuje ve verzi s ostřikovači světel, což je podmínka xenonových světel. Až to tam dáš, tak bych tě nechtěl potkat na silnici. Picasso má světla dost vysoko a s timhle budeš akorát oslňovat.
Xsara Picasso 1.8v r.v.2003 "Bublina" - RIP
Grand C4 Picasso 1.6HDI r.v.2012 "Blueberry" - GoodBye
Xsara II 1.6i r.v.2003 "Frosty"
VW Touran 1.5TSI r.v. 2023
(jména autům vymýšlí naše děti :-) )
Obrázok užívateľa
snoopy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara II 1.6i r.2003

Poslaťod Kvido » Štv 26. Nov 2009, 8:22

Není podmínkou jen ostřikovače světel ,ale i automatické vyvažování. Celý tento set se dá koupit,dělá ho tuším Osram,ale vyjde na nějakých 30 litrů.
Nejhorší co na silnicích můžu potkat jsou auta se starými parabolami bez čiré optiky a narvané v tom xenony,to je děs a svítí to všude možně. Bez čiré optiky a čočky bych to tam ani nedával. Jinak nevidím problém v tom ,že Pikaču je vysoké,i tam světla musí být správně seřízeny ,aby příliš neoslňovaly,jezdí spousta Tuaregů a dalších větších krabic co mají Xenony nebo Bi-xenony. Jen počítej ,že je to magnet na policii,sám jsem toho svědkem,nikdy mě nestavěli jako teď,ale kupodivu ani jedna hlídka neměla nějaké velké výhrady,až na jednu svědomitou policistku,které se to moc nezdálo,ale prošlo to bez ztráty.
Montáž je určitě možná i do Picassa (ač nevím co na to BSi ) ,nevím zda jsis vyzkoušel jízdu s Xenony ,ale není to jak s halogenem,mě trvalo dost dlouho než jsem si zvyknul a připadalo mi,že s Xenony nic nevidím,je to prostě před autem ukrojené a nic víc dál nevidíš a jízda v noci s rychlostí kolem 100 km/h :?
Bi-Xenon by byl lepší,ale to už by řádně oslňovalo. Pokud má Pikaču světloměty 2XH7 nebo 2xH1 není to problém,horší to je pokud máš jak u některých Xsar I jen H4 ,také to jde zapojit,jen když přepneš na dálkové Xenony zhasnoua když přepínáš zpátky Xenonům trvá než se rozsvítí a chvíli nevidíš skoro vůbec nic. Muselo by se to předělat.
Sám ti neřeknu jak to je u Picassa ,jelikož jsem zatím Picasso s Xenony nepotkal.

Jinak vyvažování světel mám ruční, motorky si seřizuji naklápění Xenonů,jen to mám opačně než sériovky,já nesklápím světla dolů,ale nahoru,protože se správnými xenony nic nevidíš a je to tak na jízdu krokem,takže mimo město si Xenony přizvednu o 2 dílky a to je potom blíkání na mě a do města to opět sklopím do země jak to má být. Tohle by asi právě vyřešil Bi-Xenon.
Hyundai i30 combi 1.4 T-GDI 2019
Obrázok užívateľa
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Vůz: Hyundai i30 combi, 1.4 T-GDi,2019

Poslaťod snoopy » Pia 27. Nov 2009, 9:54

jojo, myslel jsem, že je Picasso vysoké ve spojení s nehomogolovanými xenony v původních světlech...

Jo, a moje Picasso 2003 má H4 světlomety. Myslím, že i novější ročníky to budou mít stejné...
Obrázok užívateľa
snoopy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod snoopy » Pia 27. Nov 2009, 10:00

na Picassu to asi tak jednoduše nepůjde, ale na oktávce (1999) byly světlomety rozebírací, takže jsem problém špatné svítivosti vyřešil tak, že jsem je rozebral a vyčistil, vyleštil paraboly, vymetl z nich bílý prach, skla umyl i zevnitř a dal kvalitní žárovky. Rozdíl byl znatelný a vše podle pravidel... :)
Obrázok užívateľa
snoopy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod Maliba » Pon 7. Dec 2009, 18:54

Zdravím, mám Picasso 01 HDi a xenony jsem řešil dlouho až sem to vyřešil.Puvodně jsem měl přestavbovou sadu HID H4(tlumeny-xenon a dalkový-halogen)ale bylsem nespokojen.Xenony svítily dobře ale oslňovali(nešlo to nijak seřídit) a na dálkový sem nic neviděl,protože tak je jen 35W halogenka.Tak sem se naštval,koupil ty nejlevnější svetla a předělal je na Bi-xenony(rozebral,vpasoval do nich lupy z Bi-xenonu a zaďál) s denim svícenim a konecne sem nadmíru spokojen.A cenově me to vyšlo asi na 5000,-(3000,-světla, 1600,-HID xenony a 400,-lupy). :lol:
Obrázok užívateľa
Maliba
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsara Picasso 2.0HDi 2001

Poslaťod Rope » Pon 7. Dec 2009, 19:08

Nemohl bys nahodit pro představu fotku? My jsme hodně zvědaví, třeba jak vypadají a co jsou to ty lupy.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod Indian86 » Uto 15. Dec 2009, 15:54

Zdravim vsechny picassaky. K Vasemu foru bych chtel dotat nekolik vyhrad koupil jsem si HID 5000k H4 sadu bi-xenon teleskopic tzn ze mam jak potkavaci tak dalkove zadny ostrikovace nemam jako nema zadny picasso. Chtel jsem pres oficialniho dovozce citroenu nejakym zpusobem xenony v picassu legalizovat distributor mi napsal ze nis takoviho neudela protoze by byl v rozporu se zakonem tzn svetlomety H4 nejsou homologovany, chyby zarizeni pro cisteni svetlometu tj. tlakove ostrikovace popripade nizkotlake doplnene steraci svetlometu, a zarizeni pro automatickou regulaci sklonu svetel. Tot asi vse ze zakona. A ted k jednomu prispevku co tu padnul ze serizuje sklon smerem nahoru to bych na tebe neblikal ale rovnou ti rozbil hubu (osobne mam svetla serizena s STK jeste pod uroven a vidim NADHERNE ba naopak kdyz se blizim k horizontu tak svetla sklapim a kdyz rosvitim dalkovi nic me nezhasina pouze se teleskopicky rozsvicena vybojka posune smerem vzad tim zmeni ohnoskovou polohu na polohu dalkova svetla) jak tu jeste nekdo rikal ze to sviti ale je to usekli nesouhlasim nic neni usekli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! proste too sviti do stejnych mist jako s obycejnou zarovkou stim rozdilem ze to sviti daleko vic. V jedinym co se mi moc nelibi je to ze za deste nebo mlhy je toho moc malo videt za deste se bile svetlo odrazi a za mlhy se Vam ta mlha rozsviti a je videt opravdu hovno co pomaha je sklopit svetla na max dolu ale na druhou stranu kdyz je snich nebo jasno tak mam krasne nasviceny krajnice vozovku.
Takze ti co tu pisou ze xenony do picassa jsou na hovno protoze je tam nikdy nemeli jestli je tu jeden clovek co ma 5000K bi-xenony tak mi to kurna musi potvrdit.
Dal ktery vybrat ktery jsou vozkouseny v tom je tezko radit vsechny jsou cinsky takze si vyber ty ktery chces za rozumnou cenu ja mel tu zkusenost ze jsem dostal spatnou vybojku poslal jsem mu ji zpatky a obratem me prisla nova jo jeste jedna vec dost podstatna kdyz si koupis H4 coz se nevyraby tak je to vybojka ktera ma na sobe redukci te H4 patice v kazdym cipu patice jsou tri jsou udelany zavity do ktery nasroubujes sroubky a tim jeste vylepsis ohnoskovou polohu vybojky u nekterych na to nemusis sahat ale u jiny to udelat musis jinak ti to bude svitit na hovno.
Indian86
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: citroen xsara picasso

Poslaťod Rope » Uto 15. Dec 2009, 18:28

Tak a teď napiš "jaké máš výhrady k našemu foru". To co píšeš je tvůj subjektivní názor a nikdo ti ho nebere. Ja jen dodám: dej si do podpisu bydliště, je to v pravidlech.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod Kvido » Str 16. Dec 2009, 16:30

Hmmm,taky jsem se nedozvěděl výhrady k fóru. První příspěvek a hned takový útok a chytré poučování. Když si zvědnu světla,mám je taky seřízené jak mají být,ale když letíš po tmě vyžší rychlostí tak toho moc nevidíš a dálkovýma nebo mlhovkama prát nehodlám. Pro mne je to malá pomoc a jsem víc ohleduplný než si myslíš,světla si přizvednu jen když nic nejede,nic nedělám úmyslně. A byla to rada ze serisu ,kde mi Xenony seřizovali.
Souhlasím jen stím deštěm a mlhou,ta viditelnost je mnohem horší. Možná máš lepší Xenony než já,ale zatím které jsem viděl já,byly na silnici useklé,prostě je to tak čisté a silné světlo. Halogen má ještě malý rozptyl dál a lehce v dáli osvítí patníky či značky u xenonů jsem si toho nevšimnul.
Každopádně máš to nelegální a sazba je až 5000 kč pokuty,pak si to možná rozmyslíš. Pár chycených už tady na Xenony bylo a to nedávno.

Rozbíjet huby někomu kdo sám porušuje zákon a svítí nelegalně a při každém horizontu napereš Xenony každému kdo proti tobě jede,jakobys to měl zvednuté,jelikož se ti to nevyvažuje mi příjde jako nesmysl,není nad to ,když proti mě jede velká krabice,který má světla v úrovni mých očí a oslňuje mnohdy víc než já. (není to mířeno proti Picassu,to bych urazil xsamarády)

Každopádně Indian86 vítej na fóru a pokud máš nějaké výhrady k fóru nebo řešeným tématům ,tak se snámi o ně poděl.
Hyundai i30 combi 1.4 T-GDI 2019
Obrázok užívateľa
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Vůz: Hyundai i30 combi, 1.4 T-GDi,2019

Poslaťod Cvrček » Štv 17. Dec 2009, 2:01

Mno tak jaké jsou ty výhrady by určitě zajímalo více lidí. Můj příspěvek je Off Topik,ale nemůžu nereagovat. Kvido radil ze svého zkušeného pohledu člověka,který má Xsaru 1 s AE a v nich Xenony. Ve svém příspěvku napsal své zkušenosti a i psal,že Bi-xenony by asi byli lepší (viz zhasínání při přepínání tlumené/dálkové). A k tomu zvedání/sklápění a dávání po papule. Když si porovnám v jaké výšce jsou světla u X1 a u Pikaču,tak se nedivím,že Indian86 nepotřebuje dávat světla víš. Když už ty jsou o dost výše než u klasické Sáry. A potkat někoho s Xenonem na horizontu, No tak to je pro ostatní s klasickejma světlama lahůdka.
Jo a ještě jedna věc,do dneška tady nikdo nenapsal A ani na srazech neřek,že by měl xenon zlegalizován.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod snoopy » Štv 17. Dec 2009, 16:28

Picasso zase o tolik výš světla nemá :)

tedy trochu jo, ale zase svítí víc "dolů" - kužel je víc naklopený.
Obrázok užívateľa
snoopy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod chipoliny1 » Str 13. Jan 2010, 18:03

Sorry kluci ale aky je rozdiel medzi xenony a bi-xenony?
Dakujem
chipoliny1
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: xsara break 2,0 HDI 66 kw, 2003

Poslaťod viteon » Str 13. Jan 2010, 18:13

jako mezi jedno a dvou vláknovou žárovkou nebo mezi monogamistou a bigamistou :D
Obrázok užívateľa
viteon
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: (A-C4 1,6ka) + (V-C-HR 1,2ka)

Poslaťod Kleki » Str 13. Jan 2010, 18:29

Bi xenon nahrádza dvojvláknovú žiarovku H4 a xenon jednovláknovú H1 alebo H7.
Bývalá Xsara break 1.9TD 1999 , Xsara Break Exclusive 2,0HDI 80kW, 2002
Aktuálne Citroen C5 Break Exclusive 2,0HDI 100kW s automatom r.v.2006 + Xsara 1998 1,4i(manželkina)
Obrázok užívateľa
Kleki
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Citroen C5 Break 2,0HDI 100kW(EX Xsara break 1.9 TD r.1999, Xsara break 2.0HDI/80kW r.2002)

Ďalší

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 15 hostia