Skrat (asi) v motorovom priestore

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Skrat (asi) v motorovom priestore

Poslaťod Devilian » Ned 25. Júl 2010, 21:14

Zdravim xsamaradi

Dnesny den u nas patril k tym hodne uprsanym. Bolo toho ale dost na praci, a tak som cely den chodil na xsare hore dolu po dedine. Zrazu sa ale priatelka chytila za oko, ze je nejake podrazdene. Asi o 2 sekundy vysiel z ventilatorov dym, v ktorom sa nedalo dychat. Rychlo som vypol motor, vytiahol klucik a vybehli sme von. Vsetko bolo vypnute, ale brzdove svetla vzadu boli rozvietene naplno. Domov som dosiel (musel som). Vsetko, co som nepotreboval, som ale povypinal. Po ceste sa mi ale stavalo, ze auto na volnobehu len tak znicoho nic zvysilo otacky na 1100-1200. Po odparkovani som vypol baterku a auto stoji na parkovisku.

Viete niekto, ktory kablik dokaze rozsvietit brzdove svetla? Co musi byt odpecene, aby svetla nepocuvali a stale svietili? Co to ma spolocne s tym samovolnym 'miernym' pridanim plynu? Mate niekto schemu pinov konektora na riadiacej jednotke motora BOSCH? Budem velmi vdacny za kazdu pomoc.
Xsara I, r.v 2000, Hdi 2.0, plaisir, elektrony, cira optika na svetlach- no proste raketa- predana
Citroen C5 2.0i
Obrázok užívateľa
Devilian
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara I, 2000, 2.0HDI 66Kw Plaisir s BSI

Re: Skrat (asi) v motorovom priestore

Poslaťod snoopy » Pon 26. Júl 2010, 10:01

tohle se bude blbě hledat. nebo možná naopak dobře, podle toho kolik toho hořelo... Nejspíš máš někde spečený kabelový svazek, kde se roztekla izolace a propojil se ti kablik k brzdám na trvalé +12V

Pokud máš BSI a brzdy svítí i po vytažení klíčku, tak nejspíš došlo ke zkratu až za BSI - směrem k zadním lampám - vycházím z toho, že ti stejně jako mě po vypnutí klíčku brzdy nesvítí, ikdyž šlapeš na pedál...

ostatní závady mohou souviset s porušením kabelů...
Xsara Picasso 1.8v r.v.2003 "Bublina" - RIP
Grand C4 Picasso 1.6HDI r.v.2012 "Blueberry" - GoodBye
Xsara II 1.6i r.v.2003 "Frosty"
VW Touran 1.5TSI r.v. 2023
(jména autům vymýšlí naše děti :-) )
Obrázok užívateľa
snoopy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara II 1.6i r.2003

Poslaťod Devilian » Pon 26. Júl 2010, 12:13

Dym ale isiel z ventilatora, takze to ventilator niekde nasal, a bol pusteny vonkajsi okruh.. Dnes sa s tym bavim a rozoberam co sa da. Zatial som nasiel konektor plny vody (je to ten konektor, co ide do strieracov, nachadza sa hned vpravo pred spolujazdcom v zlabe na vodu) a dalej som nasiel vlhkost, ktora smerovala dnu do ventilatora, takze mi tam asi natieklo.. Je mozne ze to tam niekde spieklo? Je nieco pod tym ventilatorom? BSI mam, ale neviem, ci brzdove svetla predtym bez zapnuteho klucika svietili alebo nie. No nic, budem to postupne rozoberat dalej a dufat, ze na nieco pridem..
Xsara I, r.v 2000, Hdi 2.0, plaisir, elektrony, cira optika na svetlach- no proste raketa- predana
Citroen C5 2.0i
Obrázok užívateľa
Devilian
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Devilian » Pon 26. Júl 2010, 19:46

Po celodennej praci je, dufam, problem vyrieseny. Vyhorel mi spinac na brzdovom pedali, ktory ked som zabrzdil, sa zapol a tak sa aj pripalil, a ostal. Preto mi stale svietili brzdove svetla. Budem musiet zohnat novy. Neviem ale presne co to sposobilo. Nasiel som ale asi 3 skraty na aute, tak dufam ze to bol jeden z nich. Prvy bol konektor plny vody (stierace), druhy bola voda vo ventilatore kurenia, a treti zle zaizolovane draty. Dufam ze to bol jeden z nich a uz to pojde. Teda, auto ide, len ked zabrzdim, nerozvietia sa brzdove svetla. Takze som zase raz usetril za servis, a co je dobre, ani som nespravil tolko skody :) Vypalil som len 4 poistky :)

Dakujem vsetkym za rady
Citroen C5 2.0i
Obrázok užívateľa
Devilian
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 19 hostia