Přes SZ mi přišla prosba o to,jestli bych mohl někde vyfotit pro porovnání naší hrbatou s nějakou jinou. Tak dnes v práci se mi to po dohodě s kolegou povedlo. Fotku jsem trochu upravil,aby to bylo lépe poznat. Bohužel,stříbrný na sluníčku... Jinak pro upřesnění. Na naší jsou gumy předepsaného rozměru 185/65 R15 a na druhé jsou 185/60 R15
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Tak na dnešním cyklovýletu po Jizerkách bylo jasně vidět že ta repase je nutná - prázdné auto jen se dvěma dospělýma a jedním dětským kolem na střeše, druhé dětské v kufru..
DSC01586.JPG (71.52 KiB) Zobrazené 16281 krát
Jinak díky Cvrčkovi za přijetí a odbornou konzultaci, v úterý volám do Příbrami..
Já jsem nyní také po repasu, až přijedu do garáže můžu změřit jak to mám vysoký vzadu, ale asi to není repasovaný, jsou tam nakoupení uplně nový díly...
Předtím: Xsara 1,8 8V 66kw 1998 Poté: C4 1,6 16V Hdi 80kw 2006 Znovu poté : Ford Mondeo 2,0 TDCi 85kw 2010 ECOnetic Současnost : Toyota Auris TS 1,6i 2017
1. jak se pozná, že auto sedí kvůli unaveným tlumičům anebo kvůli unavené torzce? Stačí propérovat zadek abych otestoval tlumiče? 2. pokud by při repasi zjistili že je unavená torzka vyřeší zdvihnutí zadku na standardní výšku presazení o jeden zub jak se píše anebo když je už unavená tak se musí holt vyměnit? 3. může to sedět jen kvůli unaveným tlumičům?
Díky za info, hned zítra tam zajedu. A co ta torzka? Když budou tlumiče OK znamená to, že je to díky ní anebo to půjde nahoru po repasi samo? To asi ne co, to se jen srovná sklon kol, nebo ne?
Pokud si necháš přesadit torzku,tak se ti auto zvedne. Ale s odklonem kol ti to nic neudělá.Odklon je dán špatnými (rozpadlími) ložisky,kdy čep již není ložisky držen "v ose".
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Ten odklon mi je jesnej, jen jsem chtěl vědět kdyby se to nezvedlo společně s tou repasí tak čím by to mohlo být a jesti nemám to posunutí torzky chtít rovnou, protože jsem dnes byl na tom testu tlumičů a jsou všechny v pořádku: přední náprava má limitní hodnotu 59, levé kolo má 23, pravé 29. Zadní náprava má limit 61, levé kolo 37, pravé 39 - takže zatím OK. Zajímá mě, jestli se to zvedne s tou repasí anebo mám rovnou při repasi chtít to přesazení o zub..
Při repasu ti výšku nastavý na tu co má být (t.j těch asi 60cm výška lemu od země). Ale on stejně se tě bude technik po příjezdu ptát,jestli to chceš nechat nebo přesadit. Vzhledem k tomu,že jezdíš s rodinou,tak bych to přesadit nechal. Bude líp držet nahoře.
Ok, nechám to přesadit, taky vzhledem k tomu že předchozí majitel to měl občas taky trochu jako stěhovák, stavěl dům, tak ty torzky budou asi trochu unavenější..