Druhý zapalovač picasso

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: Druhý zapalovač picasso

Poslaťod Cvrček » Štv 13. Jan 2011, 19:25

Myslím si,že nové Rope netahal. Když budeš mít rozkrytovaný ten střed,tak se napíchneš na ty,co jdou do toho origo. Pokud tam nebudeš mít velké odběry,tak to v pohodě stačí.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod Buff » Štv 13. Jan 2011, 19:35

No ono by to malo stačiť, lebo pokial viem tak tá zásuvka je stavaná na 10 A. Takže by k nej mali ísť patričné káble. A poistka na tom by mala byť tuším 10A ale nie som istý. A kebyže to chcem nezávisle, je to ťažké ?
Buff
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara Picasso 1,8 I

Poslaťod Cvrček » Štv 13. Jan 2011, 20:04

Pojistka tam je 20A. Připojit to u pojistkovky jde. Jen se musíš dostat za pojistkovku ke konektoru a tam to připojit. Takže paralelní odbočku uděláš o metr dříve,než když to uděláš přímo u zapalovače.
A dostat se konektorům u pojistkovky znamená sundat plast pod volantem,plast co je pod palubkou a kde jsou dvířka k pojistkám,odpojit ovládání zrcátek,reostat podsvícení a korektor sklonu světel,pojistkovku drží tři,nebo čtyři šroubky,povytáhnout a ze zadní strany jsou ty konektory. Ty odpojíš,pojistkovku odpojíš a pak si tam můžeš dělat,co potřebuješ. Dělal jsem to jednou. A podruhý si rozmyslím,jestli tam ještě polezu. Moc místa tam není.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod Buff » Štv 13. Jan 2011, 20:15

Ale myslel som tak, že keby to chcem aj capnúť na zvlášť poistku..
Buff
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Rope » Štv 13. Jan 2011, 21:25

Ja třeba necvakám kabel, jen stáhnu kousek izolace, připájím "odbočku" a zaizoluju.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod Buff » Štv 13. Jan 2011, 21:30

Okej, asi to spravím tak. Veď aj tak GPS + transmiter, to nemá skoro žiaden odber :)
A keby aj náhodou, tak poistku to spáli prinajhoršom...
Buff
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Buff » Sob 15. Jan 2011, 12:08

Tak, zásuvka je už doma, len nemali násuvné dutinky, ktoré by pomohli jednoduchšej montáži, takže to ešte chvílu počká..
Jedine ma zas mrzí, že zapalovač tam nevojde. Akože prežijem to, ja v aute nefajčím, nefajčím vôbec, keď tak cigarku a tá autozapalovačom ani nejde zapáliť :D
Potom samozrejme postnem fotky, a diky za rady zatial :)
Buff
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod trestik » Sob 22. Jan 2011, 20:43

Nikde jsem nenašel že by někdo měl s auto zapalovačem(zásuvkou) problém tak se ptám čím může být způsobeno to, že mi zásuvka napůl funguje i nefunguje ?:-) konkrétně řečeno, zapalovač jako takový když zamáčknu a vytáhnu tak je vařící, když napíchnu nabíječku od HF tak kontrolka svítí a troufnu si říct, že i nabíjí, ale když tam připojím originální autonabíječku od telefonu tak nefunguje přičemž v jiných autech mu funguje normálně... v autonabíječce problém není takže problém vidím pouze v zásuvce... pojistky jsou ok, zítra zkusím prohlídnout kabely jestli není nějaký špatný kontakt nebo něco ale nevím nevím, může to být způsobeno ještě něčím jiným?
Obrázok užívateľa
trestik
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara I, 1.6i, benzín, 07/99

Poslaťod rosta12345 » Sob 22. Jan 2011, 20:46

asi nedošáhne uplně dolů nebo ji máš málo zatlačenou :?:
EX: Citroen Xsara Picasso 1.6 16V SX 2009 Obrázok
Obrázok užívateľa
rosta12345
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: EX:Citroen Xsara Picasso 1.6 16V SX 2009

Poslaťod Buff » Sob 22. Jan 2011, 21:31

Tiež mám pocit že buď nedočiahne, alebo tie bočné klepetá slabo držia a vysúva sa ti von..
Otcovi na opli napríklad furt vyskakuje šteker navigácie von zo zásuvky (mňe v Pikasku to krásne drží)
Buff
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Buff » Sob 26. Mar 2011, 0:17

Ahoj, mám otázku..
Dnes som sa konečne dostal k inštalací druhého zapalovača..
No keď som mal "pod nosom" všetku tu kabeláž, všimol som si, že v popolníku je žiarovka. Obruba na pôvodnom zapalovači tiež vyzerá že má svietiť, je tam aj žiarovka.. Ani jedno z toho mi však nikdy nesvietilo..
Ako prvé som vymenil žiarovičky za nové.. Skúšal som dať klúč do normálnej polohy (keď naštartujem a pustím klúč - tak v tej polohe..) no nič - žiarovky nesvietili..
Skúsil som aj naštartovať, furt nič nesvietilo. Nedalo mi to teda pokoja a vybehol som pre multimerák a zmeral, či tam je napätie, a došiel som k zaujímavému zisteniu..

Popolník. Pri vytiahnutom klúči napätie 0V. Pri otočenom klúčiku je napätie 0V. Ale pozor, teraz to príde. Pri vytiahnutom klúčiku je medzi kontaktami na žiarovku nekonečný odpor.. Ak otočím klúčom, tak je tam nulový.. Čiže sa to tvári akoby na oboch svorkách bolo napätia / gnd, proste to isté na oboch..

Žiarovka na autozapalovači robí presne to isté.. Pri vytaihnutom klúči napätie medzi tymi 2 kontaktami 0V, a odpor nekonečný. Pri otočenom klúči napätie furt 0, avšak odpor nulový...

Vedel by niekto poradiť čo tomu je ? Nejaká poistka či nie je tam kde nemá byť, alebo ja neviem.. Najprv som si myslel, že sa tam používajú len štandardizované komponenty, a možno dizajnéri z citrónu nechceli svietiť do popolníka a na zaplovač.. Avšak vypálená žiarovka v tom popolníku hovorí za všetko - kedysi to svietilo a žiarovečka sa asi odpálila..

čo vy nato ? Svieti vám to ?

Vďaka za všetky rady..
Buff
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod milajda22 » Sob 26. Mar 2011, 8:48

Ahoj, když jsem já dělal taky druhý zapalovač, tak jsem měl taky prasklé žárovky jak na popelníku, tak na starém zapalovači, tak jsem je vyměnil a už svítí, jen u mě jsou spojený se světlama, tudíž se rozsvítí až rozsvítim parkovací světla. Novou zásuvku mám napojenou na rádio stálích 12V a ta stará je přes klíček.
Peugeot 5008 2.0l HDI 110kw Allure - r.v. 7/2012, před tím Citroen Xsara Picasso 1,8 16V Exclusive - rv. 6/2002
Email: milajda22@seznam.cz a jmenuji se Zdeněk

Obrázok
Obrázok užívateľa
milajda22
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 5008 2.0l HDI 110kw Allure r.v. 7/2012

Poslaťod Buff » Sob 26. Mar 2011, 12:27

Vidiš, to mi napadlo.. Ale neviem či som skúšal svetlá, už si nepamätám..
A znovu sa mi to rozoberať nechce :(
Buff
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Rope » Sob 26. Mar 2011, 17:28

Buffe, myslím že si zbytečně zatěžuješ hlavu měřením odporu, nejjednodušší v takových případech je žárovková zkoušečka a nehledat zbytečné problémy a měřit blbosti. Deně něco měřím a zkouším, ve vercajku mám jen žárovkovku, měřák je v šuplíku a ten vytáhnu sporadicky a osciloskop jen výýýjmečně.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod Buff » Sob 26. Mar 2011, 17:59

Doprdele..
Zas sa v tom pitvať :D Vôbec si nepamätám či som skúšal so svetlami..
A rozoberať sa mi to nechce preto, že neviem čo sú tam za závity, ale mám pocit že ten plast už endrží tak ako predtým..
Buff
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

PredchádzajúciĎalší

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 25 hostia