Centrál

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Centrál

Poslaťod Miklásek » Uto 28. Okt 2008, 12:21

Ahojte šohaji a šohajky... Mám taký problémik. Prednedávnom miodišiel motorček centrálneho zamykania na kufri, vymanil som ho za funkčný a ten mi pred týždňom tiež odyšiel.. Robí to ešte niekomu? Je to "častý úkaz, a či ani nie? Mám X1 break
Xsara Break SX 1,9 TD, zelená metla, dovezená z Deutschlandu, o rok mladšia ako Cvrčkova. :)
Obrázok užívateľa
Miklásek
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara Break 1,9TD SX, Citroen C5 I Break 2,2 HDi Exclusive

Re: Centrál

Poslaťod Vedro Gonzales » Str 29. Okt 2008, 1:54

Cus, tohle delaj Xsaruny, proste je to nepovedenej dil. Mel sem predtim to same a ani sem to neopravil. Xsara ma jednu velkou vyhodu.. nikdo neceka ze tam neco cenneho budes vozit a navic se ti na central zamkne zbytek auta i kdyz kufr ne...
Ja to mel tak ze byla v cudu i komplet vlozka, tudiz to neslo ani klickem.
Xsara VTS 2,0i 1999, cerna barva, Musketier kit, 225/45/16 Stefan, 11l/100km
Vedro Gonzales
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Xsara 2.0i 16V, rv.99, černá s kitem od Musketiera, 225/45 r16 STEFAN,

Poslaťod Jufk » Str 29. Okt 2008, 15:17

No tak tohle mi dělá občas taky a nikdy nevím kdy to zamkne a kdy ne tak vždycky ,když zamykám stojím u dveří kufru abych slyšel cvaknutí .Je to ,jak se tady dočteš poměrně častá závada ,kterou způsobují nalomené kabely mezi karosérií a dveřmi kufru.Proto to někdy zamkne a někdy ne až se to úplně dojebe a pak si na to buď zvykneš a budeš zamykat kufr klíčem a nebo rozděláš obložení v kufru okolo těch kabelů a vyndáš je z gumové průchodky a sletuješ je na zlomených místech.Já bych ti doporučil pokud tomu sám neholduješ vzít si k tomu někoho kdo rozumí elektrice ,protože některé kabely je potřeba proměrit a navíc on to zaletuje dřív než laik.Pokud budeš opravu odkládat tak se k tomu stejně jednou dostaneš ,protože těch kabelů je tam víc a až se zlomí některý ke světlům tak to už budeš muset udělat.Já zatím vyčkávám ,protože na Xsře je spousta dalších věcí ,které se ti postarají o zábavu a tohle je taková prkotina.
Stříbrná Break 1,4 ,X1 ,s modrou kapotou
Jufk
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara break, 1,4 benzin, r.v. 1999 ,stříbrná s modrou kapotou.

Poslaťod Miklásek » Str 29. Okt 2008, 16:51

Jufko, viem čo to obnáša robiť elektriku v tej priechodke, nezaz som to mal rozobraté. No bojím sa, že zase bude v háji motorček. A čo sa elektriky týka, robím ju na lietadlách, tak auto i problém nerobí.. Keď som to mal rozobraté naposledy, natiahol som tam ďalšie dva dráty, pre prípad, žeby sa mi v budúcnosti nejaký zlomil, aby som to len preletoval z drátu na drát a hotovo...
Xsara Break SX 1,9 TD, zelená metla, dovezená z Deutschlandu, o rok mladšia ako Cvrčkova. :)
Obrázok užívateľa
Miklásek
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara Break 1,9TD SX, Citroen C5 I Break 2,2 HDi Exclusive

Poslaťod Bronnsky » Pia 30. Jan 2009, 9:09

Ahoj, abych nezakládal zase nové téma, tak to plácnu tady. Jak už jsem kdysi tady psal, mám opačný problém. Centrál mi zamkne všechny dveře, ale neodemkne páté. Takže jsem si zvykl je odemykat klíčem, i když to bylo otravné, protože jsi vylezl z obchodu, plné ruce nákupu, dálku v dlani, cvak a kufr stejně nic. Nicméně od nového roku začal postupně zlobit i zámek při mechanickém odemykání klíčem, až tento týden se šprajcnul definitivně. Včera jsem rozebral tapecírunk a po vymontování motorku jsem zjistil, že při připojení na napětí 12V zamkne a při přehození polarity i odemkne. Tzn. že motorek je OK. Myslím si, že nemůže být ani přelomený drát v průchodce, nebo někde na trase, protože by to podle mě ani nezamykalo. Zajímavé ale je, že když jsem přehodil dráty v konektoru, tak to taky jenom zamykalo, ale neodemklo. Motorek, přece funguje tak, že jestli zamkne nebo odemkne záleží na polaritě, nebo se pletu? Myslel jsem, že za to může řídící jednotka centrálu, že nepřehazuje polaritu, ale jak je potom možné, že to nefunguje, když přehodím ty dráty v konektoru? Su z toho docela v pasti, ale napadlo mě, že možná vytáhnu nové dráty od bočních dveří, to by snad potom fungovat mělo :?: Pokud máte nějakou myšlenku, kde by mohl být zakopaný pes, budu vám vděčný. Díky :ooo:
Peugeot Traveller 2.0HDi, r.v.2018
ex-X1 1,9TD Break r.v.99 stříbrná s podložkama
Harley-Davidson FLHTCU Ultra Classic Electra Glide
Obrázok užívateľa
Bronnsky
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara I Break, 1.9TD, r.v.99

Poslaťod rosta » Pia 30. Jan 2009, 11:06

Rozdělej pruchodku co ti vede z kastle do zadních dveří a uvidíš,že tam najdeš přelomený drát.
rosta

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia