Ahoj, abych nezakládal zase nové téma, tak to plácnu tady. Jak už jsem kdysi tady psal, mám opačný problém. Centrál mi zamkne všechny dveře, ale neodemkne páté. Takže jsem si zvykl je odemykat klíčem, i když to bylo otravné, protože jsi vylezl z obchodu, plné ruce nákupu, dálku v dlani, cvak a kufr stejně nic. Nicméně od nového roku začal postupně zlobit i zámek při mechanickém odemykání klíčem, až tento týden se šprajcnul definitivně. Včera jsem rozebral tapecírunk a po vymontování motorku jsem zjistil, že při připojení na napětí 12V zamkne a při přehození polarity i odemkne. Tzn. že motorek je OK. Myslím si, že nemůže být ani přelomený drát v průchodce, nebo někde na trase, protože by to podle mě ani nezamykalo. Zajímavé ale je, že když jsem přehodil dráty v konektoru, tak to taky jenom zamykalo, ale neodemklo. Motorek, přece funguje tak, že jestli zamkne nebo odemkne záleží na polaritě, nebo se pletu? Myslel jsem, že za to může řídící jednotka centrálu, že nepřehazuje polaritu, ale jak je potom možné, že to nefunguje, když přehodím ty dráty v konektoru? Su z toho docela v pasti, ale napadlo mě, že možná vytáhnu nové dráty od bočních dveří, to by snad potom fungovat mělo

Pokud máte nějakou myšlenku, kde by mohl být zakopaný pes, budu vám vděčný. Díky