centralna jednotka airbagov

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

centralna jednotka airbagov

Poslaťod marjon » Ned 1. Mar 2009, 8:16

chcel by som sa opytat jednu vec:
potrebujem vybrat centralnu jednotku airbagov z dovodu reaktivacie,jednotku som nasiel: je v stredovom panely pred rychlostnou pakou. akurat neviem ci nebude problem pri odpojeni tej "scartky" ktora k nej vedie. netreba pred vytiahnutim tej scartky odpojit akumulator? nemozu samovolne strelit aibagy,mylsim bocne,tie mam v poriadku.....da sa z vozidlom po vybrati jednotky normalne jazdit?
dakujem
xsara I.break 1,9 D rv.2000
marjon
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara Break 2,O HDi 80kW

Re: centralna jednotka airbagov

Poslaťod Hrnča » Ned 1. Mar 2009, 9:28

Baterku bych určitě vypojil. Jistota je jistota. No a mám za to, že bez tý jednotky budeš moct normálně jezdit, jen pak budeš muset na diagnostiku vymazat chybu z ŘJ...
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázok
Obrázok užívateľa
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydlisko: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Poslaťod marjon » Ned 1. Mar 2009, 9:51

ja ju potrebujem vybrat koli reaktivacii a vymazaniu crasch dat. nasiel som cez net jednu firmu ktora to robi a bolo mi povedane ze ju treba fyzicky vybrat a priniest. auto bolo totiz niekedy burane,airbagy su vymenene a tento tyzden som menil pyropasy.uz to treba len sfunknit....
marjon
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod marjon » Uto 3. Mar 2009, 9:12

tak to je fantazia.
pred chvilou som telefonoval do citroenu a ziadal som o pomoc pri mojom probleme s airbagmi. potrebujem zistit aka dioda je prisrojovke a signalizuje cinnost celnych airbagov, mam ju totiz odletovanu. ich odpoved bola ze to zistit nedokazu a s takouto poziadavkou sa zatial v svojej historii nestretli. oni by vymenili celu pristrojovku a hotovo. este mi bolo povedane ze nemam funkcne ani bocne vaky,nakolko podla nich kedze niekedy doslo k nehode a mam nefuncne celne,nastal zapis do riadiacej jednotky airbagov a ta je spolocna pre obydva systemy - celne aj bocne, a to ze mi na diagnostike uz dva krat povedali ze bocne su plne funkcne nie je pravda. kontrolka bocnych funguje,po nastartovani zhasne.
momentalne som z toho uplne vedla. dali mi kontakt na sukromnika-autoelektrikara,vraj ten moj problem dokaze riesit.
auto mam stvrty rok a do dnesneho dna som veril ze mi funguju aspon bocne vaky, o celnych viem ze by mali byt vymenene,nedavno som menil pyropasy takze teraz potrebujem sfuncnit cely system....
hadam sa to podari
marjon
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 24 hostia