nejde mi ventilator topeni

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

nejde mi ventilator topeni

Poslaťod vojtcek » Pon 29. Nov 2010, 15:05

dobry den chtel bych se zeptat prestal mi jit ventilator topeni jde jen nekdy a kdyz potrebuju aby sel tak nefunguje porad se mi to mlzi nekdo rika ze nejake odpory mam pul palubky rozebrane tak prosim o radu dik :(
vojtcek
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: citroen xsara 1.9 td - 98

Re: nejde mi ventilator topeni

Poslaťod Rope » Pon 29. Nov 2010, 15:47

viewtopic.php?f=57&t=4248 tady je toho spoustu, jen je třeba vědět jaký máš ventilátor, či máš klimu, či poloautomatickou klimu a pak se bude radit jak o závod.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod Sleemak » Pon 29. Nov 2010, 15:56

můžou to být odpory můžou to být uhlíky...projdi téma co ti posílá rope a tam už si vybereš co by to mohlo být :mrgreen:
1.8i 66kW Break rv.98 červená s bílou nálepkou "FR" (freeride.cz) na zadku a bílýma zástěrkama

Obrázok
vysněný stroj Specialized SX Trail II
Obrázok užívateľa
Sleemak
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara 1.8i 66kW Break 98

Poslaťod pecit33 » Str 1. Dec 2010, 17:57

Dobrý večer,jsem tu nový,tak prosím o trochu trpělivosti se mnou,pročetl jsem zde všechno o kabinovém ventilátoru,protože jak začalo mrznout,tak blbne jako pár lidem tady. Zničeho nic přestane jít,vypnu motor a když hned nastartuju tak zase chvíli běží,nebo ho vypnu vypínačem a už nenaskočí,zas jen po novém zapnutí motoru.Je tu dost psáno o úpravě spínací skříňky,ale když koukám do schématu ( nejsem tedy odborník) tak ta by nato neměla mít vliv,podle mě se spíná ventilátor až nějakým impulsem od alternátoru a přes tu spínačku jde proud k nějaké klapce na proudění vzduchu??? ventilátor bych měl mít dobrý,jen nevím jestli je tam nějaká tepelná ochrana,případně prosím kde ji hledat,ještě dodám že mám poloautomatickou klimu.Také tam někdo psal,že je to snad na jednom okruhu s výhřevem zadního okna ( z toho schématu jsem to nebyl schopnej vyčíst),když mi nejde ten ventilátor,tak ale výhřev běží,což tedy usuzuju,že to tou spínačkou nebude,už jsem z toho na prášky,zrovna v tomhle počasí,potřeboval bych nějakou radu,děkuji a hezký večer.
pecit33
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: citroen xsara 1.8 66kw 1997 a 1.4 55kw 2001

Poslaťod viteon » Str 1. Dec 2010, 18:09

v prvním vlákně Elektriky je asi 15 témat, ale spínací skříňka mi připadá jako jedna z požností
Obrázok užívateľa
viteon
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: (A-C4 1,6ka) + (V-C-HR 1,2ka)

Poslaťod pecit33 » Str 1. Dec 2010, 18:25

díky za odpověď,všechno jsem to pročetl,jen mi nějak není jasný jak to všechno funguje,co se tedy spíná tou spínačkou?
pecit33
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod viteon » Str 1. Dec 2010, 18:39

o návštěvě servisu jsi nepřemýšlel? Taky nejsem elektricky zdatný, takže bych se netrápil :D
Obrázok užívateľa
viteon
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: (A-C4 1,6ka) + (V-C-HR 1,2ka)

Poslaťod Rope » Str 1. Dec 2010, 18:53

Máš zkoušečku, chuť ,čas a zručnost?
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod pecit33 » Str 1. Dec 2010, 19:00

...zkoušečku mám,čas taky,jen to počasí mi nepřeje...nemám garáž,tak jsem chtěl spíš pochopit jak to pracuje,než se do toho pustím a nebo to odvezu do servisu,jak radí Viteon,hlavně mi šlo o to co spíná ta spínačka?? ale i tak díky až se to vyřeší,tak dám vědět.
pecit33
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Rope » Str 1. Dec 2010, 19:55

když se koukneš na elektroschémata na straně jedna je vedle sebe ventilátor a vyhřívání okna, je to na jiném kabelu ze spínačky.
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod Cvrček » Str 1. Dec 2010, 20:10

S tím,že výhřev okna a kabiňák jsou na jednom okruhu,je malinko jinak. Ono je to společně ovládané. Tedy přesněji řečeno,že relé výhřevu a relé kabiňáku mají spínací okruh společný a jsou spínány po nastartování od altíku. Jinak SILOVÝ okruh mají rozdílný. (Což je ze schémat čitelné) Čili ta spínačka to být může. Chce to projít se zkoušečkou.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod pecit33 » Štv 2. Dec 2010, 7:59

chlapi díky moc,teď už to začínám trochu chápat ?? napadlo mě ,že bych to vyzkoušel takto,když běží motor i ventilátor tak by na všech kabelech od spínačky mělo být napětí ( snad se nepletu ) když mi přestane jít ventilátor a já ty kabely proměřím,tak by na jednom nemělo být nic a to by měl být kabel k ventilátoru? a když na něj přivedu samotným kabelem od baterky + a ventilátor se rozběhne,tak je to jasný,je to spínačka, nejsem odborník,ale takhle mi to připadá logické...nebo se pletu? no a potom bych využil toho schéma na předělání tý spínačky, tak ještě jednou díky.
pecit33
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod jardamaly » Štv 2. Dec 2010, 19:34

tak úvaha asi dobrá,ale víc ti tu poradí elektrikáři,nebo ti co už to dělali,já si jen myslím,že pokud budeš mít nastartovanej motor a ventilátor poběží,tak nebude napětí na drátu co jde ke startéru,je to tak??
jardamaly
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: xsaraI 1.8 benzín 66kw 97r.v 5dveří

Poslaťod Cvrček » Štv 2. Dec 2010, 19:59

Osobně bych si vyhledat dráty okruhu ventilátoru a celý ho prošel. Tím zjistíš,kde je chyba.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod Sleemak » Štv 2. Dec 2010, 20:06

No já měl na ventilátoru totál vybroušené uhlíky, ventilátor nefungoval. Uhlíky jsem vyměnil, občas ten vent. ze začátku neběží ale pak se rozjede v pohodě, nejspíš to bude nějakým káblíkem BO když jsem ho vytáhl znovu a vše zkontroloval a pořádně nasadil káblíky tak valil hned. Jinak mám auto s klimou, a k tomu výhřevu: když jsem měl v autě ventilátor i když nefoukal, tak výhřev fungoval normálně. Pak jsem tři týdny jezdil z vytaženým vent. a panečku to byla kosa..
V současné době se mi mlží krapet okna i když mi jede ventilátor, ale tuším že v tom má prsty klimatizaci, protože nemá náplňa bůh ví co s ní ještě je, časem se to ovšem rozlouskne.
1.8i 66kW Break rv.98 červená s bílou nálepkou "FR" (freeride.cz) na zadku a bílýma zástěrkama

Obrázok
vysněný stroj Specialized SX Trail II
Obrázok užívateľa
Sleemak
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara 1.8i 66kW Break 98

Ďalší

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 29 hostia