Zadní náprava do áčka,má někdo repas ?

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: Zadní náprava do áčka,má někdo repas ?

Poslaťod jmlcoch » Štv 16. Aug 2012, 11:01

Lidi, máte někdo tušení, jestli zadní náprava je stejná jak u lift/hatchbacku (xsara/P306), tak i u kombíků?
Mám možnost koupit kompletní nápravu vč. kotoučů a brzd v dobrém stavu za (myslím) dobrých 3500,-kč. Měla by být pár měsíců po repase a auto bylo bořeno na předek - zabil bych 2 mouchy, protože kotouče mám na výměnu.
A mimochodem - demontovanou nápravu asi moc prověřit nelze, že? nebo je možné nějak proměřit případné "A" ? Ono přece jen tvrzení o repase není doloženo.
Díky
jmlcoch
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: xsara picasso 1,6 80kW 2010 a C4 1,4i 16V 65kW 2008

Poslaťod pj » Štv 16. Aug 2012, 11:36

Zavolej nekam kde to delaji a mas nejrychlejsi odpoved.
Napr. Auto Domin - 565 533 498, 565 533 808
Kdyz jsme se o to zajimal tak se ptali jen zda tam mam kotouce ci bubny a neptali se jakou verzi auta mam ani rok vyroby.
Toto je navic dil, kde to se to, podle mne, resi hromadnou vyrobou a dava se vsude to same - podle tech. specifikaci se udava 'max. zatizeni zadni napravy' stejne pres vsechny verze (motorizace i 3d, 5d , kombi)u X2.
pj
Profesionál
Profesionál

Vůz: XI HDI break, r.v.99; C4GP 2.0HDI BMP r.v.09

Poslaťod mamina333 » Štv 16. Aug 2012, 19:00

Ahojky já tedy nevím, kde repas na autě byl dělán, ale já byla ve Strakonicích na repasování nápravy a mám záruční list na dva roky a doklad o opravě.Tyto koupě jsou vždy sázka do loterie, buď a nebo. Já volila osobní návštěvu , přesto, že jsem to měla na 5hodin jízdy tam a 5hodin jízdy zpět, ale jsem nad míru spokojená i se zárukou a nová náprava je za 4600kč a práce 1200kč.Ochota, obsluha a jednání Super. Záleží asi na tobě, ale možná i zkusit se zeptat přímo odborníka, by bylo asi dobré, třeba by to šlo prohlédnout ještě dříve, než se to namontuje, ale to akt nevím. Ahojky Heduš
mamina333
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Citroen Xsara 1.9D r.v. 2001

Poslaťod splatters » Sob 1. Sep 2012, 15:20

Čaute kolegovia,
moja xsara má za sebou repas zadnej n., som spokojný, rozdiel je viditeľný a citeľný. Avšak... To mierne klepanie mi i naďalej ostalo. Je to taký kovový zvuk, ako keby to bola nejaká vôľa, resp. hrkotanie niečoho v niečom. Tipujem že to budú ložiská, ale čoho to neviem. Ak sa robí repas nemajú sa meniť aj tie ložiská- ak sú to tie kvôli ktorým vychádza taký zvuk? Ešte by som dodal, ak to pomôže, že ten zvuk počuť, len ak jazdím sám. Ak sme viacerí v aute tak to v podstate ani nepočuť. Ďakujem za každú radu.
POzdravujem
splatters
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara 2001, 1.4i

Poslaťod Fanatik » Sob 1. Sep 2012, 15:41

A tlumiče si měnil. Ložiska zadních kol hučí, intenzita hučení ložisek se mění hlavně v zatáčkách a nezáleží na zatížení.
Fanatik
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0HDI 2001-02, Xsara Picasso 1.6i 16V 2007

Poslaťod jmlcoch » Sob 1. Sep 2012, 16:07

zkus nejdřív vlést pod auto a zkontrolovat výfuk, plechy a plasty, brzdové vedení,.... já měl třeba jednou vypadlou část táhla ruční brzdy a klepalo mi to do podlahy
jmlcoch
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: xsara picasso 1,6 80kW 2010 a C4 1,4i 16V 65kW 2008

Poslaťod felix » Sob 1. Sep 2012, 18:06

Taky je otázka jestli ti vyměnily silentbloky uložení nápravy, u většiny firem to není samozřejmostí při repasi.
felix
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: xšáryna 1.9td r.v. 99 exklusive

Poslaťod splatters » Sob 1. Sep 2012, 18:49

Tlmiče neboli menené, zdá sa, že sú v poriadku, ložiská neviem či vymenil, silentbloky podobne neviem. Ak teda ich nemenil, spravím to aj sám? Mám servisný man. k autu, už som všeličo povymieňal. Je to komplikované? Inak pozeral som aj výfuk atď, všetko sa zdá že je na mieste.
Dík, ak by som sa predsa len dopracoval k tomu, že treba meniť aj tlmiče, zvládnem to aj sám? Budem potrebovať nejaké špec. náradie? Zatiaľ som mal všetko čo som potreboval.
splatters
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod felix » Ned 2. Sep 2012, 11:48

Tlumiče by to taky mohly dělat, taky mi to bouchalo, mívá to vúly v těch spodních okách který drží tlumič na nápravě, bývají tam vymlácený ty gumový silentbloky takže budto ty silentbloky co drží nápravu a nebo ty tlumiče, vyměnit oboje není problém nejhorší je identifikovat závadu, nejlíp je vlézt někde na kanál pod auto a všecko prohlídnout, třeba ty tlumiče když s něma pořádně zameleš tak uvidíš jestli mají vúly v uchycení nebo ne.Jinak na faktuře by jsi měl mít rozepsaný co všecko ti dělaly né?
felix
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: xšáryna 1.9td r.v. 99 exklusive

Poslaťod splatters » Ned 2. Sep 2012, 12:15

Ok pozriem sa na to. Faktúru nemám, robil mi to známy(automechanik) a z dôvodu, ktorý tu nebudem rozpisovať (určite pochopíte). Jamu mám, takže kuknem sa na to. :)
splatters
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod baffy » Ned 2. Sep 2012, 15:07

A čo tak operadlá zadnej sadačky? Skús ich sklopiť a pojazdiť tak
Minulosť: Citroen sára 1.6 16V r.v.2001
Minulosť: Karol I 407 2.0 HDI 100kW r.v.2008
Minulosť: Karol II 508 Hybrid 4x4 2.0 HDI 120kW r.v.2015
Prítomnosť: Karol III 3008 2.0 bohužiaľ už BlueHDI 133kW r.v. 2018
Obrázok užívateľa
baffy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 508 Hybrid 4x4 2.0HDi 06/2015

Poslaťod splatters » Str 5. Sep 2012, 19:28

Ahojte,
ďakujem za návrhy :jup: , boli to nakoniec predsa len zadné sedačky, vyriešil som to lepiacou páskou, ktorou som oblepil kovové západky. :lol:
Ešte k repasu by som chcel dodať, že bol urobený kompletne, teda všetko čo trebalo vymeniť sa vymenilo, okrem tlmičov, ktoré sú v poriadku.
splatters
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod fricino » Štv 20. Sep 2012, 19:42

Zdravim, tak sem nakonec po delšim váhání byl taky na repasu.. Nakonec strakonic.. Se silentblokama cena 8300, což bylo víc než sem čekal.. Jede to ok, výška po lem taky ok (61-62cm). Ale co sem se doma trochu zhrozil je to, že mezi kolem a podběhem moc místa neni, stěží tam narvu prst. Neleží to na tom, ale mezi gumou a tim plechem je sakra málo místa.

Je to normální? Budu rád za reakce než tam budu hystericky volat:)) Předtim mi pravý kolo uplně leželo na podběhu, ale čekal sem že se to zlepší víc. Levý kolo je snad stejný jako před repasí, ikdyž opticky už kola do A nejsou....

Díky za odpovědi...
fricino
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: xsara 1.6

Poslaťod vena garážmistr » Štv 20. Sep 2012, 20:35

Tak to bys byl asi první, kdo by nebyl se Strakoničákama spokojenej.Už podle tý cenovky bych řek že ZN ti udělali kompletně včetně futer čepů. Takže otázka by mohla být spíš tahle máš pneu předepsané pro Xsaru? a druhá podobná máš předepsané disky ? Pokud nemáš tak je to nejspíš vyřešené xsara totiž neoplívá tím že by okolo kol bylo nějak moc místa a pokud máš širší pneu nebo jiné ET na disku tak je to znát hned. Moudřejší mě jistě rádi opravý pokud se mílím.
jezdím : Peugeot 807 2.0 Hdi 100 kw šestifofr, FAP OFF , automatický bufík, xenonové světlomety, denní LED, oranžové LED strobo ,grafický couvací asistent, HF Parrot, DVD přehrávač, sedmi sedačka

Obrázok
jezdil jsem :Berlingo 2.0 Hdi (Sir Tá-Burák)
Obrázok užívateľa
vena garážmistr
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 Hdi 100 kw.

Poslaťod empík » Štv 20. Sep 2012, 21:51

Myslím si, že fricino nie je jediný kto nie je spokojný po repase zadnej nápravy. Pritom ani tak veľmi nezáleží kde bol repas robený. Ja som už tiež bol objednaný na reklamáciu repasu u žužiča v BA, ale kvôli problému so zubami som tam nemohol ísť. Ja osobne nie som spokojný s odklonom zadných kolies (hlavne pravého) a čerešničkou na torte bolo keď som mal v aute výnimočne 5 ľudí tak po ich vystúpení sa náprava len pomaly a s patričným vrzotom dvíhala hore. (Tlmiče mám nové Kyb) Ináč k tej medzere medzi kolesom a podbehom. Mám 2 sady pneumatík 195/55/15 s diskami ET18 a letné pneu mi pred repasom šúchali o podblatník a zimné boli v pohode. Po repase mi samozrejme nešúchajú ani jedny, ale medzera medzi pneu a podblatníkom je tiež veľmi malá. Takže sa domnievam, že záleží aj na type pneumatík.
Som rád, že ste radi, že som rád...
Obrázok užívateľa
empík
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroen Xsara Break 2.0 HDI - 80kW r.2001

PredchádzajúciĎalší

Späť na Podvozek

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia