Potřeboval bych poradit když nastartuju a motoro je studenej tak mi něco v motoru jenom na volnoběh popískává mam podezdření na napínací klatku,ale když se motoro zahřeje tak už to nedělá.Mam jí vyměnit nebo je to jedno?
Jako první bych určitě vyměnil drážkový řemen (samozřejmě v případě že už jsi dělal komplet rozvody).Pokud pískání bude slyšet i nadále budeš muset měnit i kladky.Určitě bych to neodkládal. Kladka se může rafnout roztrhnout řemen ,ten rozmlátit trubky klimy popř. plastové kryty rozvodů kus se dostane pod rozvoďák ten přeskočí a máš po hlavě .Klasika.......
Ahoj. Tohle mi dělalo též nepěkné zvuky. Měl jsem po výměně rozvodů, včetně AC pumpy a všech ostatních bazmeků. Při reklamaci - trvalo to asi 2 měsíce, jsem to na doporučení technika stříkal takovým preyem na klí\ńáky - prý byl už straší ten řemen a proto to prohvízdávalo. Po výměně naprostý klid a pohoda..... Petr
TO: Rabbitic. DĹžka remeňa bude závisieť od toho či tam máš alebo nemáš klímu.Nemáš = kratší , máš = dlhší /píšem o remeni /
Minulosť: Citroensára1.6 16V r.v.2001 Minulosť: Karol I 407 2.0 HDI 100kW r.v.2008 Minulosť: Karol II 508 Hybrid 4x4 2.0 HDI 120kW r.v.2015 Prítomnosť: Karol III 3008 2.0 bohužiaľ už BlueHDI 133kW r.v. 2018
zdarec dneska se mi obevilo ze po nastartovani motoru se zacne od zadu od podvozku u nadrze linout takovy piskaci zvuka zkonci az motor zdechne mam podezdrřeni na pal.cerpadlo co myslite ?
Mám Xsaru Picasso 2001 2.0 HDi a to pískání drážkovýho řemenu mě momentálně trápí nejvíc. Zkusili jsme výměnu za nový, ten sprej na řemeny a autu je to úplně jedno. Pískání je docela intenzivní a hlavně píská pořád, ne jenom při studeném motoru. Už nevím co stím. U Fordů často pískala napínací kladka, ale tady neznám konstrukci. Auto mám týden a předtím jsem měl 10 let jenom Fordy.
Ahoj, mám ten samý problém... ze začátku mi to pískalo jen krátce po startu, ale teď to popískává pořát. Mám motor 1.9 TD, 66kw a zdá se mi že to jde z té napínací kladky. A chci se zeptat jestli jde nějak svépomocí opravit (promazat ložisko atp.) a nebo je to zapouzdřený a neopravitelný. Přítel se do toho chce pustit tak se ptám, zda je vůbec možné ji opravit, nebo musí dát novou.
Ložisko nijak promazat nejde.Pokud je to kladka s tlumičem (pokud máš klimu),tak tam jde rozebrat popř. promazat jen to uložení ramene k bloku na kterém je kladka připevněna.Je tam jehličkové ložisko ,ale často bývá KO.Je to i vidět bez demontáže .Při pohledu shora ,je kladka trochu s osy.Pokud můžu radit tak při výměně klínového řemene kupovat jen řemeny aby z vnější strany měli vroubky (mřížku).Ty nepískaj (většinou continental).
Mám motor bez klimy... Tak holt to kolečko půjde ven a vyměnit. Akorát se musí shodit alternátor... a pro jeho velký ruce je to super práce, to bude zaserád
2.0HDi po startu taky rambajz. V podstatě to začalo dělat chvíli po výměně drážkového řemene. Takže asi kladka. Vyměnit nejlépe asi obě, vypínací i vodící. Ale dilema. Je rozdíl mezi kladkami pro verzi s klimou a bez klimy? Stačí vyměnit jen vypínací kladku, nebo je k ní ještě něco dalšího, jako třeba napínák? Chystám se objednat vše potřebné k výměně a nějak v tom tápu. Koukal jsem, že napínací kladky jsou průměr 50 nebo 70mm.