Sklápění světel

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Sklápění světel

Poslaťod CHiP » Pia 9. Jún 2006, 21:13

Tak jsem neprve myslel, ?e sklápění světel nefunguje, ale v?dy kdy? jsem chtěl zjistit proč, tak sklápění fungovalo :lol:
Jen?e dneska při jízdě po tmě se mi stala nemilá věc :roll:, jedu a najednou se mi světla sklopily úplně dolů :shock: , tak?e na potkávací i dálkový jsem viděl naprosto kulový, při dálkových to bylo mo?ná je?tě hor?í, těsně před autem byl nasvícený malý flek a to oslnovalo tak, ?e jsem nic jinýho neviděl, tak?e jsem se pomalu na potkávačky plazil dál, najednou jsem přejel nerovnosti a světla se zase zvedli zpátky do původní polohy :shock:. Před vrácením světel do původní polohy jsem těch nerovností přejel víc, trvalo to dobrých deset minut, ne? se vrátili nahoru :( Tohle se mi je?tě stalo dvakrát cestou domů!
Z toho usuzuju, ?e někde bude ?patný kontakt, ale kde :?:
Má někdo nějaký tip co zkontrolovat nejdřív nebo a? budu mít o nějakém víkendu volno tak projít celou kabelá? od kolečka na sklápění světel a? po sklápěcí motorky? :evil:
Obrázok užívateľa
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod riggo » Pon 12. Jún 2006, 6:14

cabas,taky jsem něco podobnzho ře?il,měl jsem to rozkuchaný docela a? na atomy.Celá potí?,alespoň u mě,byla ve vaklech a nečistotach,jak v přívodních konektorech,tak i ve vnitrních součástech.Uvnitř je jakási kruhová dráha,snímající úhel natočení toho elementu(tím i světel),a ta byla celá zoxidovaná.Tzn.vyčistit a nějak zakonzervovat.Nevím,co by bylo nejlep?í,já pou?il Kontaktol a zatím to chodí.
riggo

Poslaťod CHiP » Pon 12. Jún 2006, 20:46

riggo: Ten ovladač na palubce jsem u? zvládnul kompletně rozebrat a vyčistit, ale nepozoroval jsem tam ?ádný náznak oxydace. Je?tě jsem to tam proměřil odpor po odporu a v?e je OK :)
Konektory u světel u motorků a u toho ovladače jsou snad taky OK :)
Asi se na to vyka?lu, nechám odpojený ty konektory od motorků a nebudu to ře?it :?
Obrázok užívateľa
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod riggo » Str 14. Jún 2006, 6:04

cabas,nemyslel jsem ovladac na palubce,v nem toho az zas tolik neni.je potreba vyndat ty ovladaci motorky primo na svetlometu,je to tam pridelany bajonet.zavitem,pak to jde trochu hur vyhaknout z takovych vidlicek(ale jsou kupodivu dost odolny na ulomeni).tenhle celej blazinec je dobry si dat nekam do klidu na stul a rozhodit,jde to docela v poho.ja to tam ve vnitr mel ohnily jako blazen,chybely uz i nektery medeny spoje tistaku,ale kdyz jsem to udelal,chodilo toa chodi v pohode.zkus to,jestli se ti bude chtit,je to tak na hodku a pul.jo a nejspis pak budes muset seridit svetla,ono se ti totiz asi nepodari,stejne jako mne,poskladat ty prevody vevnitr presne na zub,jak byly.ale to uz je zivacka,sroubovak,zed a mas to :-)
riggo

Poslaťod CHiP » Str 14. Jún 2006, 9:47

riggo: Tak je?tě tohle zkusím a jestli to nepomů?e, tak u? to budu bojkotovat :). Nejspí? o víkendu se na to vrhnu :P.
Světla si klidně nechám seřídit na STK, těch 60 Kč co za to chtějí za to dám rad?i, ne? před stěnou lítat s metrem. Navíc tam mi to seřídí i stranově, na zdi to zvládnu jenom vý?kově :)
Obrázok užívateľa
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod riggo » Štv 15. Jún 2006, 6:11

tohle by melo fakt zabrat,nic jinyho uz tam neni.a odkud ze to jsi,ze ti tam tak lacino serizujou svetla.ja jsem z Jablonce n.N. a tady za to chtej dve kila.dej mi pak vedet,jaxi dopadl.dik.
riggo

Poslaťod CHiP » Štv 15. Jún 2006, 13:50

Hradec Králové. Tuhle kartičku mám na druhé auto, bohu?el je nepřenosná, ale na podzim půjde i Xsara na STK, tak bude mít taky svoji kartičku 8)
S touhle kartičkou je během platnosti STK v?e u nich zadarmo, je na ní i ceník :)
Prílohy
autoprim.png
Ceník
autoprim.png (242.15 KiB) Zobrazené 12054 krát
Obrázok užívateľa
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod CHiP » Štv 15. Jún 2006, 20:18

Tak jsem zase o kousek dál :)
Motorky u? bravurně reagují na příkazy sklopení a zvednuní, ale problém je v tom, ?e nemů?u dostat tu kuličku na konci výsuvné tyčky do toho důlku, ve kterém původně byla :roll:
Nemáte nějaký grif jak jí tam zpátky dostat? U AXka je to celkem jednoduchý, tam jsem zepředu ?uknul do paraboly a bylo to, ta potvora tam zaskočila. Teď jsem si s tím hrál půl hodiny a nedostal jí tam ani na jedný straně :?
Obrázok užívateľa
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod CHiP » Štv 15. Jún 2006, 20:23

Po rozdělání, ani se není čemu divit, ?e se si to dělalo co chce :)
Prílohy
svetla1.jpg
svetla1.jpg (35.87 KiB) Zobrazené 12043 krát
Obrázok užívateľa
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod CHiP » Štv 15. Jún 2006, 20:23

A po důkladném vyči?tění :P
Prílohy
svetla2.jpg
svetla2.jpg (39.43 KiB) Zobrazené 12041 krát
Obrázok užívateľa
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod riggo » Pia 16. Jún 2006, 5:36

pravda,jde to tam trochu hur,ale jde.muj grif :vyndam si zarovku z paraboly,na tom nestastnym motorku se da serizovacim sroubem sroubovakem vysouvat a zasouvat ten trn s kulickou na konci,takze primerene vysunu,otvorem po vyndane zarovce si pritahnu parabolu ,tim i tu bilou vidlicku bliz, a ted uz se jenom musis trefit,jde to docela dobre timhle zpusobem.A pak uz jen ta svetla doseridit.Mozna je nejakej lepsi elegantnejsi zpusob,lec tudy jsem sel ja.Takze uz ti ty motorky cvici,jak maji?? :)
riggo

Poslaťod CHiP » Pia 16. Jún 2006, 17:20

riggo: ?lo to tak naprosto bez problémů, díky 8). Světla jezdí dolu, nahoru, zastavují se v určitých polohách, paráda :).
Jestli se ale dostavý tí?ený výsledek se uvidí a? pojedu někdy po tmě :lol:
Obrázok užívateľa
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod RadimK » Uto 11. Dec 2007, 19:08

Panove, chci se zeptat, jestli ten regulacni ovladac pro naklaneni svetel v palubce ma nejakou aretaci poloh. Ten muj jde nejak moc zlehka, jen je citet mirne zadrhavani (zrejme na plosnem spoji). Ovladac osvetleni palubky ma peknou aretaci, ale tenhle se mi nejak nezda. Diky za info!
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: XI Break, r. 98, 1.8i

Poslaťod CHiP » Uto 11. Dec 2007, 19:45

RadimK: Nemáą ty ovladače prohozený? Ten na sklápění světel má v kaľdé poloze pěknou aretaci, čili jdou zvolit jenom tuąím čtyři polohy sklopení světel /počítám i výchozí pozici/. Ten na ovládání podsvícení ľádnou aretaci nemá. Jde od minimálního svitu aľ po maximální naprosto plynule ...
Obrázok užívateľa
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod Hrnča » Uto 11. Dec 2007, 20:14

Já mám aretaci na obouch. Ten na sklon světel je opravdu hodně aretován. Ten na svit palubky je o hodně míň.
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázok
Obrázok užívateľa
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydlisko: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Ďalší

Späť na Exterier & Interiér

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia