Mokrý koberec u spolujezdce

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Mokrý koberec u spolujezdce

Poslaťod rosta » Pon 18. Jún 2007, 15:22

Dneska odpoledne vlezu do auta a u spolujezdce je na zemi na rohoľce louľička a jak je pylový filtr tak ten tapecírunk je taky mokrý.Sundal sem ho,vyndal sem i pylový fltr,ale vąude je sucho tak nevím od čeho to můľe být,napadlo mě topení tak jeątě kouknu jestli mi neubívá voda,ale myslím,ľe né.Nejvíc mokrý to bylo tam jak je filtr,ale víc do auta,je tam taková kruhová bandaska kde je na konci kolínko a na něm černá hadička s modrým prouľkem a vede aľ do motorovýho prostoru a tam ten tapecírunk byl nejvíc mokrý.Líp to neumím popsat :oops:
rosta

Poslaťod pavels » Pon 18. Jún 2007, 15:51

není to voda z klimatizace , kondenzát:?:
Obrázok užívateľa
pavels
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: C3 1.4i červená lucifer, YAMAHA X MAX 250i

Poslaťod rosta » Pon 18. Jún 2007, 15:54

To mě napadlo jako první,ale co s tím.Tak je asi něco ąpatně,jen tak to asi nekape :(
rosta

Poslaťod pavels » Pon 18. Jún 2007, 15:56

ja to rozebraný neměl ale skus tu hadičku co vede do mot prosroru ,není ucpaná :?:
Obrázok užívateľa
pavels
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: C3 1.4i červená lucifer, YAMAHA X MAX 250i

Poslaťod Sbohem vąem » Pon 18. Jún 2007, 18:17

To co popisujeą,je ventilátor,jen nevím na co je tam ta hadice,ale vím,ľe z ní nic neteče,měl jsem to uľ rozdělané.
kamarádovi se stalo něco podobného na seatu,praskla mu tam nějaká část plastového modulu topení,ale to nemusí být tvůj případ,můľe to téct i s prostoru předního blatníku,stalo se to otci na Fábii,ąkodováci tam zapoměli dát tmel. Skus to polívat vodou a sledovat jestli to někde neteče,zároveň odmontuj ten tapecirung a sleduj,nic jiného ti asi nezbyde.Záhada musí být odhalena !!!
Naposledy upravil Sbohem vąem dňa Pon 18. Jún 2007, 18:36, celkovo upravené 1
Sbohem vąem

Poslaťod rosta » Pon 18. Jún 2007, 18:33

No uvidíme jeątě zítra.Dneska dopoledne u nás právě tak 2 hodky hodně silně prąelo tak tam taky moľná nateklo?Zítra budu umívat xsaru /je zasraná jak svina/ tak na to kouknu.Právě,ľe sem odpoledne hodně jezdil a jak sem po ąichtě skočil do auta tak uľ nic neteklo.Jen to bylo mokrý.Sázel bych asi na to,ľe tam někudy nateklo,uplně sem se vyděsil co zas budu platit.
P.S. Dneska sem byl jak naschvál platit povinný ručení :roll:
rosta

Benzínové výpary

Poslaťod Gambrinus-standa » Uto 19. Jún 2007, 8:17

To nám zase občas nasaje ventilace benzínový výpary a taky nevím odkud, větąinou kdyľ auto dýl stojí, nebo je studený. Ale nelíbí se mi to, pylovej filtr jsem jeątě neviděl. Asi se budu muset konečně odhodlat a podívat, jen abych to zase zpátky poskládal ...
Nevíte někdo, kde by mohly vznikat ty benzinový výpary? Asi bude taky něco zaneąený/uvolněný ... jen nevím kde hledat a myslím ľe to je někde mezi motorovým prostorem a spolujezdcem.
XSARA; 1.8i; rv.1998
Obrázok užívateľa
Gambrinus-standa
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Sbohem vąem » Uto 19. Jún 2007, 11:45

Tak já to vím na 100 %,dělalo mi to taky,nech vyměnit vąechny benzínové hadice v motorové části,uľ budou staré a steřelé a objímka nová uľ stačit nebude.Udělej to včas,jelikoľ mě to prosakovalo z trubice do vstřikovačů a teklo to po horkém motoru,můľe se stát ľe se podíváą na měsíc !!!
Navíc spotřeba ti taky poroste,ale kilometry nikoliv.
Sbohem vąem

benzínový zápach

Poslaťod Gambrinus-standa » Uto 19. Jún 2007, 12:05

Kvido píše:Tak já to vím na 100 %,dělalo mi to taky,nech vyměnit vąechny benzínové hadice v motorové části,uľ budou staré a steřelé a objímka nová uľ stačit nebude.Udělej to včas,jelikoľ mě to prosakovalo z trubice do vstřikovačů a teklo to po horkém motoru,můľe se stát ľe se podíváą na měsíc !!!
Navíc spotřeba ti taky poroste,ale kilometry nikoliv.

Můľeą vyfotit? nevím kde přesně máą namysli, ... ten zápach není pravidelnej, objeví se tak jednou do týdne a spotřeba 1.8 - 7l/100km, přijde mi spíą ľe spotřeba nějak klesá od tý doby co máme auto, ale to můľe být taky způsobem jízdy, dost často vyřazuji z kopce a na rovných úsecích. Xsara sraz nám vyąel na 6,65 l/ 100km.
XSARA; 1.8i; rv.1998
Obrázok užívateľa
Gambrinus-standa
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Sbohem vąem » Uto 19. Jún 2007, 13:01

Mám motor 1,8 16V ten vypadá trochu jinak,ale ty hadice byly neskutečně uľ tvrdé,ale ono toho paliva zase tak moc neteče,spíą lehce prosakuje,ale jak stříká nafta,kdyľ praskne přepadová hadička to vím.
Je jasné ľe citíą benzín je při startu,protoľe v tuhle dobu je to právě tvrdé aľ se to vąe lehce zahřeje,tak to i těsní,ale jen minimálně.
Dělalo mi to samé,tak aľ ráno půjdeą k autu a nastartujeą lehce potlač na klapu a» zvýąíą otáčky a sleduj kolem přívodních a odvodních hadic benzínu.
Já bych si stím nezahrával,jestli se to dostane na nějakou elektrickou část,tak ti nebude stačit ani hasičák od Mikaelose :wink:

Teď ti to bohuľel nevyfotím,nemám auto doma.
Sbohem vąem

Re: benzínový zápach

Poslaťod CHiP » Uto 19. Jún 2007, 13:46

Gambrinus-standa píše:spotřeba 1.8 - 7l/100km

To to tlačíą ne? :shock: :lol:

Na Transitu se mi stalo, ľe jsem celý den v kabině cítil naftu, nakonec jsem zjistil, ľe jsou pode mnou sluąný kaluľe nafty, tak jsem zvedl kapotu a tam nafta stříkala jak vodotrisk, spíą teda naftotrisk :lol:, v tu dobu jsem byl rád, ľe to není benzín, kdyľ jsem viděl jak to teče po rozpáleným motoru dolů :shock:
Obrázok užívateľa
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod Gambrinus-standa » Uto 19. Jún 2007, 13:55

Omrknu ty hadičky, jen jestli budu vědět jaký. A snad ta výměna nebude tak nákladná, chápu ľe to auto má skoro 10let :roll:

Nikdo kromě Kvída se s tím nesetkal?
XSARA; 1.8i; rv.1998
Obrázok užívateľa
Gambrinus-standa
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod rosta » Uto 19. Jún 2007, 14:15

S tím benzínem sem se nesetkal.nic mi nesmrdí :lol:
Jeden známý mi říkal,ľe ta voda můľe být kondenzát z výparníku,nebo tak něco.uplně se bojím zapnout klimu
rosta

Poslaťod K4my » Uto 19. Jún 2007, 21:28

rosta píše:S tím benzínem sem se nesetkal.nic mi nesmrdí :lol:
Jeden známý mi říkal,ľe ta voda můľe být kondenzát z výparníku,nebo tak něco.uplně se bojím zapnout klimu

klima ma obeh po prave strane motoroveho prostoru az ke kopresoru, ten je myslim u vsech xsar vepredu. Pokud mas nekde unik pres trubky, poznas to tak ze budes mit louze pod autem ale ne v aute, tam se klima nema jak dostat, klima je pred hlavnim vetracim okruhem, dovnitr se nema jak dostat, tedy ne za klidneho stavu, to by byla vazne zahada teda
Xsara VTS "černá žabička"
Xsara I SX 1.4i "Sára" rv.2000Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
K4my
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod Mravec » Uto 17. Júl 2007, 12:46

Nazdar,
podla mna je to urcite voda kondenzovana z klimlatizacie, neodteka von. Pri spolujazdcovi nalavo pri tuneli je priechodka pre vytok von z auta. Ak je to upchane, resp. moze byt aj zle nasadene (ak bol meneny radiator a pod.) kondenzovana voda dosiahne urcitu hladinu a zacne vytekat von. Ja som momentalne pred opravou, mam to spatne poskladane po vymene radiatoru. Problem vsak je v tom,ze sa bude musiet vypustit klima (aspon ju precistim) asi aj odmontovat vyparnik a nanovo poskladat tie plastove diely spravne. Zavadu zistis urcite v case pouzivania klimatizacie, tak po 20 az 50 km to zacne niect pri tej priechodke.
Mravec
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Citroen Xsara Break 1.4i, r.v. 1999, Ocean blue

Ďalší

Späť na Exterier & Interiér

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia