Klimatizace

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Klimatizace

Poslaťod kovisek » Pia 9. Nov 2007, 11:12

Zdravím vąechny Citroeňáky, a mám dotaz ohledně klimatizace.
Mám Xsaru 1,8i rok 1998 a nefunguje mi klimatizace, v autobazaru kde sem to koupil mi tvrdí, ľe tam je čidlo na sepnutí při určité teplotě. Prosím o odpověď jestli někdo ví jak to má fungovat.

Díky
kovisek
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara Break, 1,8i, r.v.1998

Poslaťod pj » Pia 9. Nov 2007, 13:18

nenapsal jsi zda mas manualni ci automatickou a podle ceho soudis ze ti nefunguje klimatizace.
Ja mam manualni X1 r.v.99: zmacknu tlacitko a sepne se el.mag. spojka pohanejici kompresor bez ohledu na teplote (leto/zima) - takze bych rekl ze tam zadne teplotni cidlo ktere by to spoustelo nemam.
http://www.xsara.cz/forums/viewtopic.ph ... limatizace
Pokud tvrdi neco jineho zajed do vytopene garaze a zkus ji spustit.
pj
Profesionál
Profesionál

Vůz: XI HDI break, r.v.99; C4GP 2.0HDI BMP r.v.09

Poslaťod kovisek » Pia 9. Nov 2007, 13:48

mam manualni a kdyz to zapnu tak se nic nestane kompresor nebezi. Zkusim tu garaz jestli nekoho sezenu :D. Diky
kovisek
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Hrnča » Pia 9. Nov 2007, 16:12

Jak se dá poznat jestli běľí kompresor? Jeho řemenice se přeci točí pořád....
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázok
Obrázok užívateľa
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydlisko: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Poslaťod řepák » Pia 9. Nov 2007, 20:01

pj píše:nenapsal jsi zda mas manualni ci automatickou a podle ceho soudis ze ti nefunguje klimatizace.
Ja mam manualni X1 r.v.99: zmacknu tlacitko a sepne se el.mag. spojka pohanejici kompresor bez ohledu na teplote (leto/zima) - takze bych rekl ze tam zadne teplotni cidlo ktere by to spoustelo nemam.
http://www.xsara.cz/forums/viewtopic.ph ... limatizace
Pokud tvrdi neco jineho zajed do vytopene garaze a zkus ji spustit.

HMMM v roce 98 automat .... Trochu přemýąlej .
1.8/16V EXCLUSIVní černá a s křííííídlem, to bylo tenkrát ... pak to byl nějakej Japonec, ale žádný zemětřesení .
Za to teď , je to ,,pořádnej kočár,, . To už je od 20.6.19 historie
Š.S 125 AT
Bezpečná jízda především !
Obrázok užívateľa
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Š.S nebo-li koncernovej znetek :-)

Poslaťod řepák » Pia 9. Nov 2007, 20:05

kovisek píše:mam manualni a kdyz to zapnu tak se nic nestane kompresor nebezi. Zkusim tu garaz jestli nekoho sezenu :D. Diky

Nebo taky , děravej chladič klima .. jako já .
nebo v p.....y kompresor
a nebo jen bez média .
Tak bych to někde risknul a jako 1. a nechal to naplnit . Ev . tam co dělají klima ti to nafouknou a moľná by i mohli zjistit kde ti to ev. utíká .
cca 1.000,-
1.8/16V EXCLUSIVní černá a s křííííídlem, to bylo tenkrát ... pak to byl nějakej Japonec, ale žádný zemětřesení .
Za to teď , je to ,,pořádnej kočár,, . To už je od 20.6.19 historie
Š.S 125 AT
Bezpečná jízda především !
Obrázok užívateľa
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Š.S nebo-li koncernovej znetek :-)

Poslaťod Rope » Pia 9. Nov 2007, 20:35

Hrnča píše:Jak se dá poznat jestli běľí kompresor? Jeho řemenice se přeci točí pořád....

JO řemenice se točí, ale to je jen před spojkou, kdyľ se podíváą pozorně, zjistíą ľe střed stojí.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod kovisek » Pia 9. Nov 2007, 21:29

přesně tak řemenice se točí a spojka sepne aľ kdyľ se zapne tlačítko klimy.
Dneska sem to měl ve vytopený garáľi a stejně to nesepnulo vypadá to na to ľe je asi prázdná bez tlaku a proto to nesepne.
kovisek
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Rope » Pia 9. Nov 2007, 21:35

Navątiv nějakého autoelektrikáře, aby ti spojil tu spojku "nakrátko" abys měl jistotu ľe spojka jede, bývá to častá závada klimy.A potom pokračuj v kontrole naplnění. Větąinou ti to nikdo zadarmo nenatlakuje a nezměří.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod Marek » Pia 9. Nov 2007, 22:44

V bazaru byli dobrý lháři, klima se pouľívá i v zimě na odmlľování a podle návodu k autu se má nechat proběhnout alespoň 1x měsíčně, aby se kompresor promazal (olej je totiľ v chladivu). Pokud je v systému malý tlak, řídící jednotka klimatizace kompresor nepustí, pořád je řeč o manuální klimatizaci, elektronika hlídá tlak a pouątí sahary, také vypíná klimu při velkém zvýąení teploty motoru, aby se odlehčil. Mám auto z roku 1999, kdyľ jsem s ním byl v roce 2005 u chlaďaře, řekl mi, ľe po 6 letech je běľné, ľe je třeba chladivo doplnit nebo vyměnit. Nenech si klimu plnit někde v pneuservisu, kde je "plnič" s rychlokurzem, chladiva musí být určité mnoľství a přidává se do něj olej a signální látka, která svítí pod UV lampou, aby se naąel případný únik. Mně se na podobné speciální úkony osvědčili zaběhnutí ľivnostníci, nejsou drazí a dělají kvalitně, protoľe jim jde o pověst. Jen je třeba je najít...
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1 Break, 1.8 8V LPG,r.v.1999

Poslaťod divizion » Sob 10. Nov 2007, 8:50

Marek píše:V bazaru byli dobrý lháři, klima se pouľívá i v zimě na odmlľování a podle návodu k autu se má nechat proběhnout alespoň 1x měsíčně, aby se kompresor promazal (olej je totiľ v chladivu). Pokud je v systému malý tlak, řídící jednotka klimatizace kompresor nepustí, pořád je řeč o manuální klimatizaci, elektronika hlídá tlak a pouątí sahary, také vypíná klimu při velkém zvýąení teploty motoru, aby se odlehčil. Mám auto z roku 1999, kdyľ jsem s ním byl v roce 2005 u chlaďaře, řekl mi, ľe po 6 letech je běľné, ľe je třeba chladivo doplnit nebo vyměnit. Nenech si klimu plnit někde v pneuservisu, kde je "plnič" s rychlokurzem, chladiva musí být určité mnoľství a přidává se do něj olej a signální látka, která svítí pod UV lampou, aby se naąel případný únik. Mně se na podobné speciální úkony osvědčili zaběhnutí ľivnostníci, nejsou drazí a dělají kvalitně, protoľe jim jde o pověst. Jen je třeba je najít...

ja kdyz jsem byl na doplneni tak taky jsem ppuze u zaskoleneho pracovnika,ale tam masina mu ukazovala kolik tam ma byt a podle typu auta to tam taky natlaci a signalni latka se dava pouze tehdy kdyz ti ta masina zkousi jestli ti drzi tlak.
xsara II 1,6 16V r.v01
Obrázok užívateľa
divizion
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod Hrnča » Sob 10. Nov 2007, 8:54

Rope píše:
Hrnča píše:Jak se dá poznat jestli běľí kompresor? Jeho řemenice se přeci točí pořád....

JO řemenice se točí, ale to je jen před spojkou, kdyľ se podíváą pozorně, zjistíą ľe střed stojí.

No na střed se jen tak nepodívám. Kompresor je dole a zespodu mám kryt. Takľe vám budu věřit. ;-)
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázok
Obrázok užívateľa
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydlisko: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Poslaťod Rope » Sob 10. Nov 2007, 15:11

Vąichni máme kompresor dole. Vem si světlo a posvi», nejlépe to poznáą na hlavičkách těch ąroubků co tam jsou.
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod divizion » Sob 10. Nov 2007, 17:06

nebo najdi hlinikove trubice nebo z jakeho materialu jsou a podle nich hledej.Kdyz se podivas na chladic tak je musis videt a pak te to navede ke kompresoru. :arrow:
xsara II 1,6 16V r.v01
Obrázok užívateľa
divizion
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod Rope » Ned 11. Nov 2007, 18:31

divizion píše:nebo najdi hlinikove trubice nebo z jakeho materialu jsou a podle nich hledej.Kdyz se podivas na chladic tak je musis videt a pak te to navede ke kompresoru. :arrow:

Zas tak moc ho nepodceňuj, myslím ľe chce říct ľe nevidí na střed te řemenice, né ľe neví kde je kompresor :lol:
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Ďalší

Späť na Cokoliv se nikam nevešlo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia