®iarovky v predných svetlometoch

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Poslaťod CHiP » Štv 20. Dec 2007, 23:57

Milan D. píše:tak jsem si nechal namontovat xenony za dobrou cenu a je světýlko jako ve dne a zatím je klid, jsou homologované, na STK bez problémů a jeątě mají menąí spotřebu, tak uvidíme a cena velice sluąná.

Co je dobrá cena? Homologované pro provoz na pozemních komunikacích v ČR? Tak o tom si u přestavbové HID sady můľeą nechat jenom zdát :lol: Krabice snese vąechno, pravda je ovąem úplně někde jinde :wink: Já se do xenonů chystám někdy z jara, kdyľ zbydou peníze. Kdyľ ne, tak aľ v létě, ale uľ aby to bylo :twisted:
Obrázok užívateľa
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod Mig45 » Pia 21. Dec 2007, 13:35

Milan D. píše:H7 u Xsary je jeden velký problém, uľ se to tady řeąilo několiktrát, mě bouchaly kaľdé tři měsíce a jeątě se pravidelně střídaly v pravo a v levo, tak jsem si nechal namontovat xenony za dobrou cenu a je světýlko jako ve dne a zatím je klid, jsou homologované, na STK bez problémů a jeątě mají menąí spotřebu, tak uvidíme a cena velice sluąná.

Tak to nechapu ,ze to proslo a jeste k tomu bez ostrikovacu svetel .
A autom. naklapeci taky urcite nejsou.
Mig45
Čestný člen
Čestný člen

Poslaťod Milan D. » Pia 21. Dec 2007, 17:06

Je to typizovaná stavebnice vyráběná pro H1 - H7, montuje se do vąech druhů aut a můľete si vybrat xenony nebo bixenony, nevím co tady řeąíte, moc tomu sice nerozumím a nemontoval jsem to, ale naklápět jdou a proč by se měly světla ostřikovat, to nějak nechápu, mají příkon 35 W coľ je o 5 W méně neľ doporučuje výrobce a světla jako ve dne. Tyhle stavebnice jsem viděl namontované ve vąech moľných autech počínaje mou Xsarou a konče Passatem, tak co řeąíte a cena bez montáľe je cca 6000 Kč a bixenony vyjdou asi na cca 9000 Kč a je to menąí zlo neľ si tam dát 100W a do modra a jeątě si přisvítit mlhovkama, to bych tady radąi řeąil, voják se stará, voják má a jede.
Milan D.
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod CHiP » Sob 22. Dec 2007, 1:44

Milan D.: Vím co to je. No docela Tě teda oąkubali, H7 HID přestavbová sada se nechá sehnat za 3300,- Kč a teď jeątě -10% jako omluva, ľe nemají skladem a musí se čekat :) Naklápění Ti jde pořád ruční, ovládaný kolečkem na palubce.

Aby jsi měl legálně Xenony, tak by jsi musel mít automatickou regulaci sklonu světel a ostřikovače světel. Moľná je toho jeątě víc. Pak to někde nechat homologovat a ve výsledku by jsi tohle vąe počítal na desítky tisíc Kč :wink:

Jakou máą teplotu světla?
Obrázok užívateľa
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod Milan D. » Sob 22. Dec 2007, 13:46

OK, tak to jsem nevěděl, mám takovou stavebnici, stálo mě to okolo 5000 Kč i s prací a DPH, dám si to do nákladů, tak mě cena nějak moc nezajímala, jen jsem chtěl abych pořád nemusel měnit H7 a aby to svítilo, teplotu nevím jakou mám, vąe nechávám na dvorním mechanikovi on to má Xantii a mě to fakt svítí super, brácha to má na Fiatu Marea, kolega si to dal na Merivu a mechnik to nestíhá montovat daląím, ąlo mi o to, ľe se nemusím o nic starat a svítí to a měl jsem velkou radost a druhý den mi ruplo čelní sklo, to jsem celý já, jen mi jde o to, ľe se pořád někdo do mě naváľí a sám tam má ve svítilnách humus první třídy, tj. jedno, jinak dík CHipe za upozornění jak se věcí mají a dej vědět jak se Ti svítí, já mám auto na práci, jinak to jde vąe mimo mě a pěkný svátky.
Milan D.
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod CHiP » Sob 22. Dec 2007, 23:23

Milan D.: Mě je úplně jedno co má kdo ve světlech, jestli 100W ľárovky a riskuje roztavení paraboly případně shoření elektroinstalace nebo HID přestavbu na xenony. Ale vadí mi, kdyľ někdo takový světla nemá ąeątelovaný nebo je při naloľení auta nesklopí dolů.
Naąe STK má fajnovou akci, kdyľ k nim zajedeą na STK, tak pak se tam jeątě můľeą zadarmo zastavit na seřízení světel, zkontrolování tlumičů, ... jeątě myslím dvě sluľby. Tak proč toho nevyuľít, hlavně těch světel a zabere to jenom pár minut :)
Obrázok užívateľa
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Re: ®iarovky v predných svetlometoch

Poslaťod Jarda3700 » Sob 4. Apr 2009, 14:35

Taky už jsem vyměnil za poslední rok a půl 4 žárovky.Zajímavý je že mi praská stále jen na straně u řidiče.Ale zaplať bůh za to,tam se mi aspoň vejde ruka,na druhé straně se nechytám,tam člověk nestrčí ani prst...
Obrázok užívateľa
Jarda3700
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara Break 2.0HDI Diesel 2003

Poslaťod Dave » Sob 4. Apr 2009, 19:25

tak sem trhnul rekord. v úterý jsem vyměnil a v pátek ráno praskla ta samá :twisted:
Xsara II 1.9D r.v. 2002 úúúplně obyč přibližovadlo
Obrázok užívateľa
Dave
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Grand Scenic II 2.0 dCi r.v.08

Poslaťod Rici.Kopis » Sob 4. Apr 2009, 19:29

Mám sice Picasso,ale před pár dny jsem zjistil,že mě odešla žárovka u spolujezdce.Auto mám něco přes rok,takže to není zas tak hrozné a svítím taky pořád.Ještě uvidím kolik koštuje.
Xsara Picasso r.v.2000 1,8 16v modrá metalíza
Obrázok užívateľa
Rici.Kopis
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydlisko: Dolní Bojanovice(ale pocházím z Rajnochovic okr.Kroměříž)
Vůz: Xsara Picasso 1.8 16v benzin r.v.2000 7,5l

Poslaťod Jarda3700 » Uto 7. Apr 2009, 8:02

Zdar chlapi,tak jsem se včera dozvěděl,že časté praskání žárovek může způsobovat nekvalitní ukostření té konkrétní žárovky,mě praská pořád jedna a ta samá,takže by na tom mohlo něco být.Sice to moc nechápu,ale jak jsem nakoupil,tak prodávám...
Obrázok užívateľa
Jarda3700
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Jarda3700 » Str 15. Apr 2009, 8:09

Chlapi,včera jsem zjistil,že mám prasklou jedničku - parkovačku na straně u řidiče.Zběžně jsem to omrk a jeví se mi to,jako když se to světlo musí vyndat celé ven?To znamená i nárazník..je to opravdu tak nebo máte někdo způsob,jak žárovku vyměnit bez tak obrovský rozborky?? :idea:
Obrázok užívateľa
Jarda3700
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod davados » Str 15. Apr 2009, 9:26

Co mas prasklyho?Co to je Jednicka?Jestli parkovacku a na II jce tak je tam takovej plastovej drzak na tu zarofku a tim ji pohodlne vyndas.U ridice cokoli menit je opruz,ale hodne pomuze odpojit kabel od kostky ABS
Obrázok užívateľa
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Renault Vel Satis

Poslaťod Jarda3700 » Štv 16. Apr 2009, 0:37

Jo,mluvím o parkovačce,ta se nachází v té nejnižší části reflektoru,tam,kam ani oko nedohlédne...Ale nerozumím ti,jak mluvíš o plastovým držáku..?říkáš,že pohodlně vyndáš,jo?tak to musím znova pořádně omrknout,ještě jednou mi ale prosim tě vysvětli ten držák,to jsem mimo mísu..dík
Obrázok užívateľa
Jarda3700
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod davados » Štv 16. Apr 2009, 4:12

Snad nemam jiny svetlo nez ty.Zkusim ti to pres den nafotit,teda snad se k tomu dostanu.Jak to popsat jinak,je tam plastova "fajfka"do ktery je ta zarofka uchycena a tu pak zastrcis do paraboly
Obrázok užívateľa
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod davados » Štv 16. Apr 2009, 7:15

ta žárofka není tuningová,ale je zdechlá(taky často odchází,ale nestojí ranec) a to celý je položený na odpojeným kabelu od ABS.Fakt je tam o dooost lepší přístup :jup: (pro šťouraly ANO mám tam zapadlou H7 skončilo jich tam docela dost než sem se naučil odpojovat ABS a nemám ten teleskopickej magnet abych ji vytáhl...)
Prílohy
držákparkovačky.JPG
držákparkovačky.JPG (101.43 KiB) Zobrazené 9742 krát
Obrázok užívateľa
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

PredchádzajúciĎalší

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 28 hostia