Zamlžování oken

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: Mlľení skel

Poslaťod Luboš » Sob 12. Jan 2008, 20:03

johnny79 píše:Problém, problém
Moc a moc se mi mlľí přední a boční skla. Trochu jde cítit kapalina z chladiče. A poslední dobou pokaľdé, jakmile zapnu topení, tak se mi začne z palubky valit dým (mlha), která jde cítit chladící kapalinou, pak mám celý předek zamlľený pořád utírám sklo.
Nevíme prosím, v čem bude nejspíą problém?????

Mám presne ten istý problém zápach chladiacej kapaliny atď. Najprv to bolo nesnesitelné a po mesiaci to troąku ustupuje ako keby sa tá diera zmenąovala. Smrdí to stále, ale okna sa aą tak nemlľia. Takľe čo teraz? zmes na utesnenie alebo to celé rozobra».
Xsara \I/2.0 HDI\205Nm/
Obrázok užívateľa
Luboš
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: XSARA 2.0 HDI

Poslaťod Killroy » Sob 12. Jan 2008, 20:37

Zdravím,
řeąil jsem stejný problém před měsícem s nástupem zimy. Pořád se to zhorąovalo, nakonec jsem uľ ani neviděl na cestu a sklo pořád mastný. Prostě mokvá (spíąe uľ teče) radiátor topení a před výměnou tě nic nezachrání. Útěchou ti bude ľe to bude potom podstatně líp topit a aľ uvidíą cos tam měl za shnilou trosku, tak na tebe půjde dávení...

BTW: nic tam nesyp, uľ to nemá smysl a je otázkou času kdy to poteče jako kropáč a budeą mít akorát nacucaný koberce. :cry:
Bylo Citroën Xsara I. 1.4i 55kW, R.I.P.
Nyní Citroën Xsara Picasso 1,6i 70kW, 2005
Obrázok užívateľa
Killroy
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroën Xsara Picasso 1,6i 70kW, 2005

Poslaťod riggo » Ned 13. Jan 2008, 14:01

Nekdy to pomuze, nekdy ne. Resil jsem obdobny problem jeste kdysi u ZX, koupil jsem na radu tenhle pripravek, myslim, ze u OMV, pomohlo to skvele, prestalo to tyct, tim padem i mlzit, ale po nejakem case, radove tyden, to taky prestalo topit. Udajne to zalepilo i trubicky v radiatoru topeni, mely za ty roky uz tak zmensenou svetlost a timhle jsem to definitivne zatemoval. Takze nasledovalo vypusteni, pak asi 3-4 naplne normal vody na vyplach, zacalo to samo zas mlzit, ale i topit. Takze si muzete vybrat, do ceho pujdete. Ja to vyresil prodejem ZXe.
Obrázok užívateľa
riggo
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara I 1,9D 50kW, r.v.98,po 300tis.km se mnou minulost, ted Seat Toledo III, r.v.2006,1,9TDi 77kW

Poslaťod Killroy » Ned 13. Jan 2008, 15:51

riggo mimo jiné píše:...zalepilo i trubicky v radiatoru topeni, mely za ty roky uz tak zmensenou svetlost a timhle jsem to definitivne zatemoval..

A to je právě daląí problém. Ono se to tím zatěsní, ale kompletně - protoľe ten radiátor je uľ i tak po letech zanesenej a poloprůchozí. Kdo to kdy viděl venku, tak ví. Jako přechodný řeąení v létě snad ano, ale co teď ? Dát si vedle bufíka... :lol:
Obrázok užívateľa
Killroy
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Milan D. » Ned 13. Jan 2008, 21:59

K tomu práąku: Ten Ti sám v topení nic nezanese, protoľe se ve vodě rozpustí a jak jsem zde psal a začne temovat aľ kdyľ příjde na vzduch, to znamená v netěsnosti, pokud to někomu něco zatemuje, tak je ten radiátor ko a aspoň jste to zkusili, pokud nepomůľe dát jeden práąek, tak zkusit dát jeątě jeden, no pakliľe to nepomůľe, tak to rozebrat, ale pořád je lepąí zkusit dva práąky za 250Kč, neľ topení za 900 Kč + práci, ale vľdy ten přáąek prostě nepomůľe.
Milan D.
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod riggo » Pon 14. Jan 2008, 7:43

Milan D. píše:K tomu práąku: Ten Ti sám v topení nic nezanese, protoľe se ve vodě rozpustí a jak jsem zde psal a začne temovat aľ kdyľ příjde na vzduch, to znamená v netěsnosti, pokud to někomu něco zatemuje, tak je ten radiátor ko a aspoň jste to zkusili, pokud nepomůľe dát jeden práąek, tak zkusit dát jeątě jeden, no pakliľe to nepomůľe, tak to rozebrat, ale pořád je lepąí zkusit dva práąky za 250Kč, neľ topení za 900 Kč + práci, ale vľdy ten přáąek prostě nepomůľe.

Asi mame zkusenost kazdy s necim jinym. To, co jsem do toho tehdy daval ja, nebyl prasek, ale jakasi nahnedla tekutina, cca 2deci, a v ni plavaly kousky, vypadajici neco jako mlete kafe! Pak, kdyz jsem na to koukal po naliti do chladice, tak to "kafe" v ty vode plavalo. Takze evidentne zadna reakce se vzduchem. Ten prasek je zrejme neco jineho. Tohle bylo tusim od OMV, asi za 130Kc.
Obrázok užívateľa
riggo
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara I 1,9D 50kW, r.v.98,po 300tis.km se mnou minulost, ted Seat Toledo III, r.v.2006,1,9TDi 77kW

Poslaťod Luboš » Pon 14. Jan 2008, 20:41

Tak dneska som to tam nasypal. Uvidím ako sa to bude chovat.
No tieľ by som rád vedel aký je postup pri výmene toho rádiatora. Dík.
Xsara \I/2.0 HDI\205Nm/
Obrázok užívateľa
Luboš
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod divizion » Pon 14. Jan 2008, 21:18

Luboą píše:Tak dneska som to tam nasypal. Uvidím ako sa to bude chovat.
No tieľ by som rád vedel aký je postup pri výmene toho rádiatora. Dík.

kdyz se podivas treba ma auto kelly,na ten radiator a das vyskyt produktu tak ti to napise ve kterych vozidlej se ten tvuj typ,kdyz by to treba shodne napr.s peugeotem 306,tak na to sezenes navod,mam i na to knihu.
xsara II 1,6 16V r.v01
Obrázok užívateľa
divizion
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod Luboš » Uto 15. Jan 2008, 18:42

Tak som naąel na webe mrknite sa na to mal by to by» návod:
http://brko.xf.cz/blog/citroen-xsara-vy ... oru-topeni
no no strach a hrôza asi len pre zručnejąích :shock: :shock: :shock:
Xsara \I/2.0 HDI\205Nm/
Obrázok užívateľa
Luboš
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod johnny79 » Uto 15. Jan 2008, 22:31

Kdyľ jsem se mrknul na ten odkaz, tak mám pocit, ľe mě tohle čeká :cry:
Citronek XSARA, 1.6i - 66kw, 1998 *LPG*
johnny79
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Luboš » Str 16. Jan 2008, 18:19

Tak já do toho idu uą som zistil ľe radiátor stojí 1500Sk ale mám problém ľe neviem aký sú dva druhy: s úchytmy pre ąrúby dalej od seba a úchytmi bliąąie k sebe. Takľe najprv to budu muset rozebrat a potom objednat a to je na prd pretoľe potrebujem auto kaľdý deň. Ak by niekto vedel poradte. Na autokelly som pozeral a tieą tam ponúkajú dva druhy.
A ten práąek nezabral. :!:
Xsara \I/2.0 HDI\205Nm/
Obrázok užívateľa
Luboš
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Killroy » Pia 18. Jan 2008, 19:40

No ono to není nikdy jisté jaký typ tam je a asi se tam montovalo to co momentálně bylo. Mě kdyľ to dělali, tak nebyli schopni předem zjistit co tam je. VIN+rok výroby a na nic. Vyřeąili to tím ľe napřed starý ven a potom vyzvednout nový podle toho co tam bylo. Co se týče té práce, vąichni říkají ľe musí celá palubovka ven. Podle mě vyndali jen přístrojovku, střední tunel a kastlík u spolujezdce. Co se týče výsledku, tak plná spokojenost a dokonce i celý board po sobě komplet vyčistili. Materiál+práce: 3500Kč bez nové chladicí směsi (měl jsem sebou vlastní, orig.).
Obrázok užívateľa
Killroy
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Blbost

Poslaťod brko » Ned 20. Jan 2008, 15:11

Killroy píše:No ono to není nikdy jisté jaký typ tam je a asi se tam montovalo to co momentálně bylo. Mě kdyľ to dělali, tak nebyli schopni předem zjistit co tam je. VIN+rok výroby a na nic. Vyřeąili to tím ľe napřed starý ven a potom vyzvednout nový podle toho co tam bylo. Co se týče té práce, vąichni říkají ľe musí celá palubovka ven. Podle mě vyndali jen přístrojovku, střední tunel a kastlík u spolujezdce. Co se týče výsledku, tak plná spokojenost a dokonce i celý board po sobě komplet vyčistili. Materiál+práce: 3500Kč bez nové chladicí směsi (měl jsem sebou vlastní, orig.).

... jsem autor článku na výąe zmíněném odkazu a radikálně s tebou musím nesouhlasit, protoľe informace, které jsi napsal jsou pro mně hodně zaráľející. 1) Kdyľ vyndáą přístrojovku, tak nic nevyřeąíą, protoľe je celá uloľená v plastovém kastlíku palubovky. Jinými slovy nic víc nevidíą. 2) Střední tunel nerozmontujeą bez alespoň částečné rozborky palubovky. 3) Přes kastlík spolujezdce neuděláą vůbec nic. Kdo to měl rozebrané, musí mně dát za pravdu. A co mně nejvíc zaráľí tak to je ta chladící směs, která se vůbec nemusí měnit a vyteče jí tak 2 dcl ... proto nechápu proč bych jí měnil = práce navíc. Závěr: na 99% ti nic neměnili nebo, nezlob se na mně, z nezjiątných důvodů si vymýąlíą. Kdyľ zavoláą do Citroenu, tak ti řeknou, ľe palubovka musí pryč. Tam tomu snad rozumí, ne?
brko
Návštěvník
Návštěvník

Poslaťod brko » Ned 20. Jan 2008, 15:17

Luboą píše:Tak já do toho idu uą som zistil ľe radiátor stojí 1500Sk ale mám problém ľe neviem aký sú dva druhy: s úchytmy pre ąrúby dalej od seba a úchytmi bliąąie k sebe. Takľe najprv to budu muset rozebrat a potom objednat a to je na prd pretoľe potrebujem auto kaľdý deň. Ak by niekto vedel poradte. Na autokelly som pozeral a tieą tam ponúkajú dva druhy.
A ten práąek nezabral. :!:

... dával jsem tam chladič topení model VALEO, obj.č. 16.18.590, cena 822,- Kč. Je ale prý jedno, který tam dáą. Skladem mají dva Valeo a Behr. Volil jsem levnějąí, protoľe je to tak primitivní záleľitost, ľe nevím proč bych měl platit zbytečně víc.
brko
Návštěvník
Návštěvník

Re: Blbost

Poslaťod Killroy » Ned 20. Jan 2008, 18:55

brko mimo jiné píše:... jsem autor článku na výąe zmíněném odkazu a radikálně s tebou musím nesouhlasit...

Rozumím. Tvůj článek jsem nečetl, ale není ani jakýkoliv reálný důvod si cokoliv vymýąlet. Napsal jsem jen to jak to na mne zapůsobilo a osobně jsem se té montáľe nezúčastnil. Co se týče směsi, měl jsem svojí novou a chtěl jsem to vypláchnout a vyměnit. Kolik by jim tedy skutečně vyteklo nebylo v mém případě podstatné. To zda museli vymontovat úplně vąechno nebo ne, také ne. Rozhodující je ľe to udělali bezchybně a to je to co mi zajímá. Radiátor je nový, je to vidět od motoru tam kde ústí hadice dovnitř a topí to mnohem líp neľ předtím. Starý byl totál a uľ mi potom teklo hnedle i na nohy. Cokoliv o tom ľe by mne "natáhli" tím odmítám - na to se přílią dobře známe a bylo by to příleľitostně "na oplátku". To spíą v Citroenu uľ neví co za to víc chtít. Alespoň tady v tom u nás a proto jsem to tam nedal...

BTW: uľ jsem se přesvědčil ľe ne vąechno co mi kdy u Citroena nakukali, byla vľdycky pravda. IMHO jako kaľdý jiný hájí pouze "svůj kąeft" a nikomu nic moc radit nechtějí. Kdyľ ty se domníváą ľe já si vymýąlím, můľu já si moľná zase myslet ľe ty reprezentujeą jednoho z nich...
Obrázok užívateľa
Killroy
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

PredchádzajúciĎalší

Späť na Exterier & Interiér

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia