Problém s kontrolkou..

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

čekám..

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Str 2. Apr 2008, 19:12

Tak rádci a poradci, čekám na vaąi pomoc s mím problémem, sypat penízky za autorizovaný servis, se mi naąemu blbečkovi nechce...
------------------------------------------
ToFra, Xsara Break 1.4i rv 1999
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Rope » Str 2. Apr 2008, 19:25

to ľe kontrolka zhasne mě utvrzuje v tom ľe problém bude v kufru, ten taky po pár minutách zhasne, ale jak to souvisí s kontrolkou?
Kabely směrem dozadu vedou středem auta pod středovým tunelem, pak vedou za spolujezdcem na kolmé stěně pod zadními sedadly a dělí se směrem dopředu (k Bsloupku do zadních dveří) a dozadu směrem do kufru po pravém prahu, nadzvedl bych koberec a koukl tam.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod MrKrok » Str 2. Apr 2008, 19:50

a otvoreny kufor ti signalizuje ako keby boli otvorene dvere? Ja nemam break a kufor mi svieti az ked ho otvorima od deri nie. Ale kazdopadne tam musi byt nejaky spinac signalizacie otvoreneho kufru inak by nezacala svietit ani ziarovka v kufry
xsara 1,4i 1999
Obrázok užívateľa
MrKrok
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: xsara 1.4i, benzin,r.v.1999 este bez pocitacu

Re: daląí testy

Poslaťod jakub_k » Str 2. Apr 2008, 20:10

ToFra_XsaraBreak píše:To jakub: Díky za názor, jeątě se tě zeptám na jednu věc, kdyľ otevřeą zadní víko, rozsvítí se ti kontrolka otevřených dveří??

Dnes jsem si na tebe u auta vzpomnel a koukal jsem na to, kdyz otevru kufr u breaka, tak se mi rozsviti kontrolka na palubce.
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Rope » Str 2. Apr 2008, 20:17

Takľe Jakub nás nakopl k tomu ľe je problém v 5 dveřích.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod MrKrok » Str 2. Apr 2008, 20:20

uz len najst ten spinac a skusit ho odpojit
xsara 1,4i 1999
Obrázok užívateľa
MrKrok
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: xsara 1.4i, benzin,r.v.1999 este bez pocitacu

Re: daląí testy

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Štv 3. Apr 2008, 6:03

jakub_k píše:
ToFra_XsaraBreak píše:To jakub: Díky za názor, jeątě se tě zeptám na jednu věc, kdyľ otevřeą zadní víko, rozsvítí se ti kontrolka otevřených dveří??

Dnes jsem si na tebe u auta vzpomnel a koukal jsem na to, kdyz otevru kufr u breaka, tak se mi rozsviti kontrolka na palubce.

Díky za názor a radu od breakaře...
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Štv 3. Apr 2008, 6:10

Rope píše:to ľe kontrolka zhasne mě utvrzuje v tom ľe problém bude v kufru, ten taky po pár minutách zhasne, ale jak to souvisí s kontrolkou?
Kabely směrem dozadu vedou středem auta pod středovým tunelem, pak vedou za spolujezdcem na kolmé stěně pod zadními sedadly a dělí se směrem dopředu (k Bsloupku do zadních dveří) a dozadu směrem do kufru po pravém prahu, nadzvedl bych koberec a koukl tam.

To, ľe kontrolka zhasne bych řekl, ľe ani nic neznamená. Pľe kdyľ jsem minulý tden měnil autorádio, tak jsem měl otevřené dveře a přisěcoval si světýlkem..ale cca po 15-30 minutách zhasla kontrolka i světýlko..podle mého nějaká ochana proti prasknutí ľárovky, či případnému poľáru...to by měla udělat i normální xsara, pokud máą moľnost, tak si to vyzkouąej.

Asi něco v kufru bude, pľe ten mi kontrolku zpět nerosvítí, ale vůbec nevím co kde spíná to, ľe jsou dveře zavřené..u dveří to je přes zámek, ale u kufru?? Tam mi do zámku vede ouze tyčka ovládání, ale kabely ľádné..

A něco bude i ve dveřích zadních za spolujezdcem, pľe ty mě kontrolku také zpět nerozsvítí..narozdíl od ostatních dveří...
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Štv 3. Apr 2008, 6:12

MrKrok píše:uz len najst ten spinac a skusit ho odpojit

®ádný spínač nikde nevidím...klidně vąe mohu nafotit a hodit sem fotky, ale váľně jsem nic nenaąel a ani mě nenapadá co můľe signalizovat otevření...
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Štv 3. Apr 2008, 6:16

MrKrok píše:a otvoreny kufor ti signalizuje ako keby boli otvorene dvere? Ja nemam break a kufor mi svieti az ked ho otvorima od deri nie. Ale kazdopadne tam musi byt nejaky spinac signalizacie otvoreneho kufru inak by nezacala svietit ani ziarovka v kufry

No on Break to má malinko jinak, jelikoľ má spojený prostor přepravní a pro lidi spojený tak se ľárovka v kufru rozsvicí třeba i při otevření dveří společně s ostatním osvětlením. Jakub mi to doufám potvrdí, pľe mě to tohle dělalo od začátku...z čehoľ plyne, ľe hlavní problém nemusí být ani tak v kufru, jako v těch dveřích...
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod jakub_k » Štv 3. Apr 2008, 8:53

ToFra_XsaraBreak píše:
MrKrok píše:a otvoreny kufor ti signalizuje ako keby boli otvorene dvere? Ja nemam break a kufor mi svieti az ked ho otvorima od deri nie. Ale kazdopadne tam musi byt nejaky spinac signalizacie otvoreneho kufru inak by nezacala svietit ani ziarovka v kufry

No on Break to má malinko jinak, jelikoľ má spojený prostor přepravní a pro lidi spojený tak se ľárovka v kufru rozsvicí třeba i při otevření dveří společně s ostatním osvětlením. Jakub mi to doufám potvrdí, pľe mě to tohle dělalo od začátku...z čehoľ plyne, ľe hlavní problém nemusí být ani tak v kufru, jako v těch dveřích...

jojo potvrzuju :)

jeste muzu zkusit co udelaji zadni dvere za spolujezdcem u me ..

jinak ja to taky spis tipuju na ty tvoje dvere za spolujezdcem, protoze je divny ze vsude se to rozsviti znovu, jen u nich ne .. to ze se to nerozsviti u kufru je celkem pochopitelny, protoze to je jina vec .. ale ze u 3 dveri se to rozne a u jednech ne - to je divny :)
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

kontrlka

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Štv 3. Apr 2008, 9:41

To jakub: kdyľ mě se ta kontrolka nerozsvítí ani při opětovném otevření kufru ( po zhasnutí kontrolky), takľe to vypadá na problémy dva...dnes pokud mi zbyde čas a dovolí to počasí zkontroluji celou kabeláľ, která vede do kufru a k nefučním dveřím..pokud bude v pořádku, tak uľ mě nic nenapadá, jeątě mohu zkontrolovat u dveří kabely, ale to je tak asi vąe, co mohu udělat...pak uľ jsem bezmocný..
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Cvrček » Štv 3. Apr 2008, 10:54

Kdyľ to tak čtu,tak fakt máą dva problémy. Já měl na podzim podobný problém u levých zadních dveří. A nakonec to bylo v té průchodce do dveří. Měl sem to zlomený těsně u konektoru,tak se to huř hledalo. A potvrzuju ľe u Breaka se zcela normálně rozsvěcí světlo v kufru,kdyľ otevřeą jakékoli dveře,nebo odemkneą centrál.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

crvček

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Štv 3. Apr 2008, 11:01

To cvrček: Pokud tě dobře chápu, tak jsi měl ulomený drát u spojky dveří s autem...??
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Cvrček » Štv 3. Apr 2008, 11:09

Ano. Přesně tak. A jinak. Právě sem se ze zájmu byl podívat u svojí Xsary. Uľ víą,kde je ten spínač na kufr?

Je v kufru ne ve dveřích! Na fotce sem ho zvýraznil. TAk zkusil hledat tam.
Prílohy
spínač 5.dveří.jpg
spínač 5.dveří.jpg (48.77 KiB) Zobrazené 11599 krát
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

PredchádzajúciĎalší

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 25 hostia