Zadní stěrač..

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

bsi nemám

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Uto 8. Apr 2008, 9:43

Tak jsem se k tomu dřív nedostal, ale BSI v mé xsařičce bohuľel, či bohudík není.

No réle bude vzadu nejspíą funkční, jelikoľ kdyľ ostríknu zadní sklo, tak se mi stěrač pustí a třikrát za sebou setře.

Bohuľel jsem nevyfotil koncovku co je zapojena k motorku tak jen přokládám nákres..

ľluté pole - stálé +
červené pole - stálé -
zelené pole - měnné - při vypnutí a poloze setření - ; při ostřiku a setření +
bílé pole - to nedělá nic ... ani + ani - v ľádné poloze.

takľe osobně si myslím, ľe to býlé pole je + ovládání od spínače na polohu pouhého setření..a ľe je kabel přeruąen..a tak je otázka kde, anebo je rozbitý ovladač na páčce..ale to si myslím, ľe by to alespoň zemnilo..
Prílohy
nový-1.jpg
nákres
nový-1.jpg (14.75 KiB) Zobrazené 4533 krát
------------------------------------------
ToFra, Xsara Break 1.4i rv 1999
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

motorček zadného stierača

Poslaťod Shingi » Pon 14. Apr 2008, 7:26

Tak sa pridávam aj ja do klubu nefunkčných zadných stieračov.
Som v stave, ľe stierač nefunguje v ľiadnej polohe ovládania zadného stierača. Nie som neaký extra silný v elektrike, tak hµadám informácie kdekoµvek sa dá. Chcem sa opýta», či môľe by» zhorené vinutie motorčeku, keď nechám páčku v polohe 1 a motorček sa začne bez pohybu iba hria». mam to totiľ celé von a uľ som sa mu pozrel na "zúbky" a to doslova. pretoľe som dal na radu "odborníka" zo servisu. Ten mi tvrdil po mojom opise (najprv stieral normálne, potom občas podµa búchania kufrom(urejme relé) ale sále fachal, a nakoniec iba preąiel z prava do µava a uľ sa nevrátil spä». Tak mi odporučil rozobra» ho či sa nezadrel. No ja neviem čo mam hµada», pretoľe po otvorení som naąiel relatívne navazelínované ąnekové ozubenie. takľe som to asi zbytočne rozoberal. A som tam kde som bol. :(
Xsara I, 1.9TD break, ´98
Shingi
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara TD Break I, 1905, diesel, 1998

zadní stěrač

Poslaťod petrunJ » Pon 14. Apr 2008, 17:14

Zdravim. já měl na zadním stěrači celkem tři závady: 1)přelámané vodiče v gumové přechodce 2)mechanicky zalehlá hřídel motorku 3)přeruąená cesta na ploąném spoji relé
Shingi: funkci motoru jsem zkouąel tak, ľe jsem mechanicky uvolnil hřídelku a potom jsem motor připojil ke zdoji napětí 12V. aľ na dva vodiče, které vedou přímo do motorku,v mém případě to byl bílý a černý vodič. tím vyřadíą z obvodu relé,které bylo v mém případě také vadné.zkus to a uvidíą jestli je vinutí spálené.
ToFra: měřil jsem napětí aľ na patici relé a bylo to takhle: 8...+ pól napájení 4...- pól napájení 1...+ spínaný (stírání) 6...+ spínaný (ostřik) 5,2... kontakt relé
petrunJ
Návštěvník
Návštěvník

zadný stierač

Poslaťod Shingi » Uto 15. Apr 2008, 7:59

No momentálne má celý motorček elektrikár. má to v čomsi namočené, pretoľe sa mi zrejme zadrela tá oska, na ktorej je ramienko stierača. nedalo sa mu vybra» ani hrubou silou. Mam sa zastavi» v piatok či sa mu to podarilo opravi» alebo aspoň zisti» či sa dá motorček zreparova» ak je na nič. Tak uvidím a dúfam, ľe do piatku nebude neako extrémne prąa». :lol: 8)
Shingi
Profesionál
Profesionál

zadný stierač

Poslaťod Shingi » Štv 24. Apr 2008, 19:49

Tak "my" sme uľ ako nový. Zadný stierač bol "iba" pridrený v tom mieste kde naň môľe daľďová voda. Uľ je premazaný a zaloľený. Skontroloval a opravil (preletoval) som drôtiky v prechodke piatich dverí a opä» bude dúfam hodnú chvíµu vąetko fungova» tak ako má. 8)
Shingi
Profesionál
Profesionál

Poslaťod Killroy » Sob 26. Apr 2008, 13:49

Tak jsem taky v klubu. Překlesané vodiče zelenoľlutý a oranľový v průchodce a hadička ostřikovače taky. Úspěąně opraveno. Chtěl jsem se zeptat, jak vám tam ąla zpět nasadit ta průchodka? Mě tedy dost mizerně. Do kastle bez problému, ale do těch dveří ji ne a ne dostat tak aby tam drľela správně...
Bylo Citroën Xsara I. 1.4i 55kW, R.I.P.
Nyní Citroën Xsara Picasso 1,6i 70kW, 2005
Obrázok užívateľa
Killroy
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroën Xsara Picasso 1,6i 70kW, 2005

Poslaťod pj » Pon 8. Sep 2008, 13:56

uz nekdo kupoval novou gumovou pruchodku a nebo si to nechaval nekde vymenit?
Na kolik by to vyslo (samotna guma, vymena)?
Jednou mi uctovali za zlomeny drat 400 Kc a podruhe 1200Kc a jeste mi zmrvili tu gumu, takze ted tam nedrzi vubec a je potreba nova a draty znovu protahnout. Vse v jednom servise v odstupu 1-2 let. Dik.
pj
Profesionál
Profesionál

Vůz: XI HDI break, r.v.99; C4GP 2.0HDI BMP r.v.09

Poslaťod Šedivka » Pon 8. Sep 2008, 14:14

Já to mám omotané izolační páskou a v pohodě, stejně očekávám, ľe se mi nějaký zase zlomí, ale to asi není odpověď na tvou otázku. Jinak se divím, ľe s takovou maličkostí chodíą do servisu a platíą takový nehorázný peníze.
Obrázok užívateľa
Šedivka
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroën Xsara 1.4i (55kW) Break 2002

Poslaťod pj » Pon 8. Sep 2008, 14:28

Šedivka píše:Já to mám omotané izolační páskou a v pohodě, stejně očekávám, ľe se mi nějaký zase zlomí, ale to asi není odpověď na tvou otázku. Jinak se divím, že s takovou maličkostí chodíš do servisu a platíš takový nehorázný peníze.
Souhlasim, vsak jsem spekuloval zda si to opravit sam a nebo obetovat stejny peniz jak posledne - 400Kc mi prislo v pohode. Mam 3 decka a cas na vrtani se v aute proste neni.
S temi 1200,- mne po pravde nasrali (prej 2 hod prace - jeste jsem mu ukazal misto kde je ruplej). Asi dost zalezi komu to auto v servise zrovna priradi. Jeden top ma za 30 min a druhej se v tom babre 2 hod a jeste zmrvi/poskodi gumu.
Proto se ptam na kolik by prislo vystrihani a predelani dratu do nove pruchodky. Pokud se odpichnu od ceny 1200 KC za 1 drat tak je to drazsi nez cele zadni dvere a venuji se tomu sam.
pj
Profesionál
Profesionál

Vůz: XI HDI break, r.v.99; C4GP 2.0HDI BMP r.v.09

Predchádzajúci

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia