Vrzani/praskani v predu pri brzdeni a rozjizdeni [vyreseno]

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Vrzani/praskani v predu pri brzdeni a rozjizdeni [vyreseno]

Poslaťod jakub_k » Uto 20. Máj 2008, 19:53

Ahoj, setkal se s tim nekdo ?

Je to takovy dost strasidelny zvuk, jako kdyz se ma kazdou chvili neco zlomit. Dela to hlavne pri brzdeni, uplne to ve predu zapraska, a pak nasledne pri rozjezdu. Jako by se tam neco posouvalo stale ve dvouch polohach, dopredu dozadu. Trosku to dela i kdyz stojim na miste a tocim volantem z jedne strany na druhou.

Drive to delalo jen obcas, hlavne kdyz bylo venku teplo, v zime to bylo potichu. Menil jsem nedavno vsechny cepy ve predu, dost to pomohlo, asi tyden mi to vrzalo opravdu malinko, ale ted to vrze zase strasne moc. Uz to nedela jen obcas, dela to vzdy. Nekdo mi rikal ze to bude kloub u poloosy, ale to se mi moc nezda, to by bouchalo pri plynu v zatacce - mel jsem to kdysi u felicie, a chovalo se to uplne jinak. Tohle co mam ted jsou fakt velky rany, dokonce to citim i v podlaze, jak to lupne.
Naposledy upravil jakub_k dňa Pia 6. Jún 2008, 15:55, celkovo upravené 1
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Rope » Uto 20. Máj 2008, 20:00

to bych tipoval na horní uloľení tlumičů.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod jakub_k » Uto 20. Máj 2008, 20:02

Rope píše:to bych tipoval na horní uloľení tlumičů.

a kolik to tak stoji ?

uf jsem z toho trochu zoufalej, kazdej rika neco jineho :( kdybych vymenil vse co mi kdo rika, tak si muzu jit koupit radsi novy auto rovnou
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Rope » Uto 20. Máj 2008, 20:09

Horní uloľení pokud je ąpatné, tak při točení se ozývají zvuky a můľe být takový jakoby poskok při točení, teda kdyľ točíą tak se to můľe jakoby poskočit. Při zatáčení se totiľ natáčí i tlumič, proto má navrchu uloľení v loľisku a pokud se domrví tak dělá neplechu. Chtělo by to zajet k někomu kdo tomu rozumí a konzultovat to s odborníkem.
Cena by se měla pohybovat v řádu stovek, bohuľel se musí rozebrat cely tlumič. Můľe se stát ľe práce bude draľąí neľ matroą.
Ale hlavní rada zní zajeď k odborníkovi.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod jakub_k » Uto 20. Máj 2008, 20:15

Rope píše:Horní uloľení pokud je ąpatné, tak při točení se ozývají zvuky a můľe být takový jakoby poskok při točení, teda kdyľ točíą tak se to můľe jakoby poskočit. Při zatáčení se totiľ natáčí i tlumič, proto má navrchu uloľení v loľisku a pokud se domrví tak dělá neplechu. Chtělo by to zajet k někomu kdo tomu rozumí a konzultovat to s odborníkem.
Cena by se měla pohybovat v řádu stovek, bohuľel se musí rozebrat cely tlumič. Můľe se stát ľe práce bude draľąí neľ matroą.

k "odbornikum" jezdim porad, ale stale nikdo nic nevi poradne ... zitra to zkusim zase nekde jinde, na koho jsem dostal kontakt od znameho, tak uvidim ..
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod jakub_k » Uto 20. Máj 2008, 20:20

Rope píše:Horní uloľení pokud je ąpatné, tak při točení se ozývají zvuky a můľe být takový jakoby poskok při točení, teda kdyľ točíą tak se to můľe jakoby poskočit. Při zatáčení se totiľ natáčí i tlumič, proto má navrchu uloľení v loľisku a pokud se domrví tak dělá neplechu. Chtělo by to zajet k někomu kdo tomu rozumí a konzultovat to s odborníkem.

kazdopadne ten zvuk docela odpovida, ze je to vrzani a chvilema to "poskoci". tak doufam ze mas pravdu, to by snad nebyla takova palka. Ale tyka se to i toho brzdeni ?
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Rope » Uto 20. Máj 2008, 20:22

Nemusíą mě citovat, kdyľ píąeą příspěvek pod můj, citace je deląí neľ odpověď a zabírá to databázi a navíc mě pak bolí prst od rolovacího kolečka :lol:
Ber to jen jako návrh a moľnost co by to mohlo být, v ľádném případě jako 100% jistota.
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod jakub_k » Uto 20. Máj 2008, 20:31

to je jasne :) jistotu nemam nikdy :(

nekdo tu uz kdysi psal, ze mu vrzalo to lozisko nad tlumicema pri zataceni, jenze me to vrze prave jen kdyz stojim, za jizdy ne, a navic pri tom brzdeni, tak mam strach ze to bude neco horsiho. tak prave zjistuju komu to vrzalo i pri tom brzdeni, abych zas nenechal vymenit neco co nebylo potreba..

ale urcite diky za radu, zkusim se na to ulozeni zeptat zitra v servise
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod jakub_k » Pia 23. Máj 2008, 9:32

Tak v servise mi rekli, ze si mam na vrakaci sehnat cele nove rizeni ...

to se mi zda nejake divne .. co si o tom myslite ? pripadne kolik tak to muze na tom vrakaci stat ?
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod urpin » Pia 23. Máj 2008, 11:31

nic víc ti k tomu neřekli ?
současnost - Toyota C-HR 1.2
bejvalka - C4 3dv 1.6ka okřídlené VTR
bejvalka - Xsara 3dvířková 1.4ka
Obrázok užívateľa
urpin
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Toyota C-HR

Poslaťod jakub_k » Pia 23. Máj 2008, 15:26

prave ze ne .. akorat ze na 99% to bude rizeni .. ted jsem se byl poptat na vrakaci ve Slusticich, a tam rikali ze to bude stat kolem 3 -5 tisic .. tak premyslim jestli do toho jit nebo ne ..

nevim .. chapal bych kdyby to vrzalo jen pri otaceni kolama .. ale je mi divny, ze by to praskalo pri brzdeni kvuli rizeni ..
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod jakub_k » Pia 23. Máj 2008, 19:38

tak maly update situace :)

odpoledne pri shaneni rizeni po vrakacich se najednou pri klidne jizde asi 60km/h ozvala rana a od te doby to vrze porad, uz nemusim brzdit, ani tocit volantem, staci jet treba 30km/h rovne .. navic obcas slysim pri kazde otacce kola jakesi dreni .. pri jizde vpred je to jen mirne, pri couvani slysim uplne skrabani ..

takze to nakonec vidim spise na ten homo kinetak u poloosy nez na rizeni .. navic je to dost pravdepodobny, protoze ta manzeta byla spatne pripevnena, takze do toho nastrikala voda a vyteklo to mazivo ..

opatrne jsem nastesti stihl dojet do servisu a v pondeli budu vedet vic .. co si o tom myslite vy ?
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod medvidek » Pon 26. Máj 2008, 9:06

mám stejný problém, teda v malým, pouze vrzání a občas bouchnutí, na technický mi s tím známej viklal na stolici,a nic nenaąel (čepy, stabilizátor, silentbloky ..., alless o.k.), tak dyby jsi to objevil, dej vědět ...
dík, b.
ps: jak Ti radili "nový řízení", to bude asi blbost, vzhledem k povaze mýho vrzání je to jednoznačně vůle mimo řízení, ale nevím kde ... .
medvidek
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsara Break 1,9TD 1998 žabochrochtí dechtožrout

Poslaťod jakub_k » Pon 26. Máj 2008, 9:48

ja s tim byl prave take na technicky a nikde nic nebylo videt, zadna vule, povidali naprava v krasnym stavu.

jak dlouho ti to dela ? me asi pred ctvrt rokem, a take to delalo driv jen malinko .. jen to trosku obcas vrzalo (hlavne kdyz bylo venku teplo), a az ted ke konci uz to byl takovej praskavej zvuk.

odkud jsi ? ze bychom to kdyztak porovnali nekdy.. me dnes budou v servise menit kinetak, tak dam pak vedet jestli to byl on nebo ne ..
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod řepák » Pon 26. Máj 2008, 16:57

...nečetl sem vąechny příspěvky ... kost-i :?:
Odkud jsi :?:
Stačí si to dopsat v nastavení .
1.8/16V EXCLUSIVní černá a s křííííídlem, to bylo tenkrát ... pak to byl nějakej Japonec, ale žádný zemětřesení .
Za to teď , je to ,,pořádnej kočár,, . To už je od 20.6.19 historie
Š.S 125 AT
Bezpečná jízda především !
Obrázok užívateľa
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Š.S nebo-li koncernovej znetek :-)

Ďalší

Späť na Podvozek

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia