Kondenzátor zapalovací lišty

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Kondenzátor zapalovací lišty

Poslaťod Kvido » Štv 29. Máj 2008, 7:31

Nechal jsem si před měsícem vyměnit svíčky,ale občas se mi stává,ľe má motor tendenci zdechnout,chystám se dneska na výměnu modrého snímače teploty chladící kapaliny,zda to nepomůľe,tak jsem si to chtěl jen omrknout co budu potřebovat a narazil jsem na tohle.viz foto.
Je to opálené o blok motoru,tak bych chtěl vědět,co to vlastně je a k čemu to je a kde to má být,je moľné,ľe je pozdě,je to dost opálené.
Prílohy
kondík.JPG
kondík.JPG (46.07 KiB) Zobrazené 5298 krát
1.jpg
1.jpg (49.11 KiB) Zobrazené 5298 krát
2.jpg
2.jpg (33.8 KiB) Zobrazené 5298 krát
Naposledy upravil Kvido dňa Pon 7. Júl 2008, 18:30, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Vůz: Hyundai i30 combi, 1.4 T-GDi,2019

Poslaťod ElTorpedo » Štv 29. Máj 2008, 8:35

čidlo klepání???Je to blbě na fotce vidět jestli to je ątekr nebo co :?
Obrázok užívateľa
ElTorpedo
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Kvido » Štv 29. Máj 2008, 10:21

Tak kdyby někdo nevěděl,byl jsem v Citroënu Kunín,kde jsem se ąel zeptat co to je a proč to tak je a pan Hájek jeątě z jedním autoelektrikářem řekli,ľe je to Kondenzátor,má být pod plastovým krytem,je sice dle měření funkční,ale riziko jeho zničení je.
Sportovně uznali svou chybu při výměně svíček,jen pro informaci,tohle se stane při povolování ąroubu liąty,ąroub tam je moc blízko a odlomí ten kondík z krytu,ale měli to zkontrolovat.
Takľe příątí týden jedu na výměnu,samozřejmě zadarmo.
Za tohle mají odemne palec dolů,protoľe uľ jsem tam z jednou reklamací po výměně svíček byl a nikdo si toho nevąiml.
Druhý palec dolů za to ,ľe mi při výměně těhlice prohodili kola,dělali i geometrii a já byl teď v pneuservisu ,nezdál se mi zvuk gum a při zatáčení drobné vibrace. Bylo zjiątěno,ľe gumy jsou prohozené a jedou "Proti srsti",ikdyľ rozváľené bylo jen jedno a to 15 g .
Ale co ,uľ jsem taky slyąel slova kdo nic nedělá nic nezkazí,mě na ątěstí jejich chyba nebude nic stát,to je fér. :wink:
Hyundai i30 combi 1.4 T-GDI 2019
Obrázok užívateľa
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Poslaťod Venca_VTS » Ned 6. Júl 2008, 14:28

Kvido píše:Tak kdyby někdo nevěděl,byl jsem v Citroënu Kunín,kde jsem se ąel zeptat co to je a proč to tak je a pan Hájek jeątě z jedním autoelektrikářem řekli,ľe je to Kondenzátor,má být pod plastovým krytem,je sice dle měření funkční,ale riziko jeho zničení je.
Sportovně uznali svou chybu při výměně svíček,jen pro informaci,tohle se stane při povolování ąroubu liąty,ąroub tam je moc blízko a odlomí ten kondík z krytu,ale měli to zkontrolovat.
Za tohle mají odemne palec dolů,protoľe uľ jsem tam z jednou reklamací po výměně svíček byl a nikdo si toho nevąiml.
Druhý palec dolů za to ,ľe mi při výměně těhlice prohodili kola,dělali i geometrii a já byl teď v pneuservisu ,nezdál se mi zvuk gum a při zatáčení drobné vibrace. Bylo zjiątěno,ľe gumy jsou prohozené a jedou "Proti srsti",ikdyľ rozváľené bylo jen jedno a to 15 g .
Ale co ,uľ jsem taky slyąel slova kdo nic nedělá nic nezkazí,mě na ątěstí jejich chyba nebude nic stát,to je fér. :wink:
:D no 15g je docela dost to by bylo citit i kdyby nesli "proti srst" jinak chyba mechaniku ze prohodej smerový kola je uplně běľná :wink:
Venca_VTS
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Peugeot 106 1.1 Sport (zloprcek 60šemíků v serii :D ) (BYla Xsara VTS :( uf není

Poslaťod Martinez » Ned 6. Júl 2008, 22:11

aj ja som rozmyslal na co to je .... kde to ma presne byt ? aj ja to mam ulomene.
MOTOROVÉ OLEJE, predajňa Bratislava http://www.eoil.sk
Obrázok užívateľa
Martinez
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara

Poslaťod Venca_VTS » Ned 6. Júl 2008, 23:11

Kvido píše:Tak kdyby někdo nevěděl,byl jsem v Citroënu Kunín,kde jsem se ąel zeptat co to je a proč to tak je a pan Hájek jeątě z jedním autoelektrikářem řekli,ľe je to Kondenzátor,má být pod plastovým krytem,je sice dle měření funkční,ale riziko jeho zničení je.
Člověče koujkal jsme na to a na tom krytu ani nikde pobliz to neni a to sem koukal na plně funkční xsaru souseda kondík by to mohl být ale z toho krytu odlomen asi nebude,soused nic neupravoval a nema to tam.
Venca_VTS
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Peugeot 106 1.1 Sport (zloprcek 60šemíků v serii :D ) (BYla Xsara VTS :( uf není

Poslaťod Kvido » Pon 7. Júl 2008, 18:32

Je to moľná podle motoru,to váľně nevím,ale pokud má stejný motor,měl by to tam mít. Na první fotku jsem umístil,kde byl před tím,teď ho mám umístěn jinde,na takovém drľáku,pokud nezapomenu ,zítra vyfotím.
Obrázok užívateľa
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 24 hostia