HDI - co kotrolujete pred dlouhou cestou?

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Poslaťod Honza » Str 28. Máj 2008, 14:32

Ahoj vsem.
Chystam se letos vytahnout Xsaru do Chorvatska, takze ji behem 8 dni ceka nejakych 3000km. Je to moje prvni dlouha cesta s dieslem a chci omezit moznost poruchy na minimum. Jake mate zvyky, popripade co byste mi doporucili zkontrolovat-vymenit pred odjezdem? Nejak se na me posledni dobou sypou clanky, jak jsou HDI nespolehliva, tak z toho mam trochu strach. A je pravda, ze kontrolka elektroniky motoru je skutecne nevyzpytatelna... Jsem objednany na prohlidky podvozku, hlavne asi zadni napravy, tak jeste zjistuju ten motor.

Vsem HDIckarum, ale i ostatnim diky za rady a nazory!
Xsara Break Exclusive 1.6 16V, r.v. 2003
předtím: Xsara Exclusive 2.0 HDi, r.v. 2002
Obrázok užívateľa
Honza
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara Break 1.6 16V 80kw

Poslaťod B@RT » Str 28. Máj 2008, 16:27

1) kontrola oleje
2) prostříknu chladič Wapem
3) vystříkám klimu
4)dofouknu kola a jedu :-)

stejně nic jiného neodhalíą, odejdte ti třeba altik a za 100km si nahraný ....
Sbírka modelů Citroën
Obrázok užívateľa
B@RT
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara 2,0 HDi 66Kw 2001, 2CV Kachna

Poslaťod Hrnča » Str 28. Máj 2008, 16:48

Pokud bych jel na noc, tak určitě doplnit ostřikovače. Taky zkontrolovat pro jistotu povinnou výbavu. Mám za to, ľe v Chorvatsku je vyľadováno i lano. Ale to asi víą...
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázok
Obrázok užívateľa
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydlisko: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Poslaťod B@RT » Str 28. Máj 2008, 17:09

Lano mam stále, jeątě chci koupit hasičák
Sbírka modelů Citroën
Obrázok užívateľa
B@RT
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara 2,0 HDi 66Kw 2001, 2CV Kachna

Poslaťod řepák » Str 28. Máj 2008, 18:59

B@RT píše:1) kontrola oleje
2) prostříknu chladič Wapem
3) vystříkám klimu
4)dofouknu kola a jedu :-)

stejně nic jiného neodhalíą, odejdte ti třeba altik a za 100km si nahraný ....

Moľná bych jeątě někde u zdi kouknul jak svítí světla _/ _/
1.8/16V EXCLUSIVní černá a s křííííídlem, to bylo tenkrát ... pak to byl nějakej Japonec, ale žádný zemětřesení .
Za to teď , je to ,,pořádnej kočár,, . To už je od 20.6.19 historie
Š.S 125 AT
Bezpečná jízda především !
Obrázok užívateľa
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Š.S nebo-li koncernovej znetek :-)

Poslaťod Rope » Str 28. Máj 2008, 19:23

Já větąinou před dlooouhou cestou vyměním multifukční řemen a starý hodím do rezervy co kdyby.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod Honza » Štv 29. Máj 2008, 17:00

Rope: multifunkcnim remenem myslis ten druhy vedle rozvodaku? Mozna se nevyjadruju presne, ale proste ten druhy v motoru. Ten jsem menil asi pred 25000, to by snad nemelo delat neplechu, ne? Nebo mas jine zkusenosti?
Obrázok užívateľa
Honza
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod viteon » Štv 29. Máj 2008, 17:11

já tak měsíc před Chorvatskem zajedu do spřáteleného servisu a nechám si auto zvednout a "prohmatat" i odspodu, je to na max. 20minut a buď se to jeątě stihne opravit (jednou jsem měl naruąenou brzdovou hadici) nebo jedu s pocitem, ľe jsem pro to něco udělal.
Obrázok užívateľa
viteon
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: (A-C4 1,6ka) + (V-C-HR 1,2ka)

Poslaťod Kvido » Štv 29. Máj 2008, 17:19

Vyjadřujeą se správně,já ho vozím jako rezervu taky. Stačí kdyľ na něj mrkneą,větąinou steří a stářím stvrdne a začně prokluzovat,pak se spálí a je vprd...
Xsary jsou bezproblémové auta :)
Ikdyby si proąel co se dá,vľdycky se můľe něco pokazit,ale základní věci nejsou na ąkodu.
Uvaľuji o opravaránské sadě na kola,nějaký ten sprej nebo něco,kamarád loni 2x píchnul a v noci,byl nahraný,neměl ani pumpu.
Jinak doplň náplně,dofoukej rezervu,projdi zda máą náhradní pojistky,jinak kus drátu,hadice,nůľ,kladivo a pak jeď.
Já jeden rok jel 2300 km s přidřeným loľiskem v kole a přidřeným loľiskem v rozvodové napínací kladce,zadní kola mi drhly o podběhy a jeątě mi přestal fungovat ventilátor,takľe klimu jsem měl na prd,to byla dobrá jízda,pak jsem jenom opravoval,ale xsara to dala,neselhala,vydrľela.
Hyundai i30 combi 1.4 T-GDI 2019
Obrázok užívateľa
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Vůz: Hyundai i30 combi, 1.4 T-GDi,2019

Poslaťod Rope » Štv 29. Máj 2008, 19:13

Jo kromě rezervy vozím i takový malý kompresorek co je ve VW a ten sajrajt na zalepení, ten je taky z VW. Dneska nové koncertové vozy vůbec rezervu nemají a jak si jezdí. Ten kdo přijede na sraz, kompresorek v akci uvidí, bude nám foukat do bečky.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod Honza » Pia 30. Máj 2008, 19:00

Kvido: To musela byt docela jizda smrti, ne? :-)
Diky vsem za rady, nejak to vsechno dam dohromady... V pondeli jsem objednany do servisu na kontrolu podvozku, tak uvidim.
Obrázok užívateľa
Honza
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Verdom » Pon 2. Jún 2008, 7:52

Kvido píše:Vyjadřujeą se správně,já ho vozím jako rezervu taky. Stačí kdyľ na něj mrkneą,větąinou steří a stářím stvrdne a začně prokluzovat,pak se spálí a je vprd...
Ikdyby si proąel co se dá,vľdycky se můľe něco pokazit,ale základní věci nejsou na ąkodu.
Uvaľuji o opravaránské sadě na kola,nějaký ten sprej nebo něco,kamarád loni 2x píchnul a v noci,byl nahraný,neměl ani pumpu.
Jinak doplň náplně,dofoukej rezervu,projdi zda máą náhradní pojistky,jinak kus drátu,hadice,nůľ,kladivo a pak jeď.
Já jeden rok jel 2300 km s přidřeným loľiskem v kole a přidřeným loľiskem v rozvodové napínací kladce,zadní kola mi drhly o podběhy a jeątě mi přestal fungovat ventilátor,takľe klimu jsem měl na prd,to byla dobrá jízda,pak jsem jenom opravoval,ale xsara to dala,neselhala,vydrľela.

Tys dostal xsaru asi za trest co? :lol:
.Obrázok
Obrázok užívateľa
Verdom
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara I 1.4 break, Peugeot 308SW Vti

Poslaťod Kvido » Pon 2. Jún 2008, 8:12

Verdom píše:
Kvido píše:Vyjadřujeą se správně,já ho vozím jako rezervu taky. Stačí kdyľ na něj mrkneą,větąinou steří a stářím stvrdne a začně prokluzovat,pak se spálí a je vprd...

Tys dostal xsaru asi za trest co? :lol:

I tak by se to dalo říct,není uľ měsíc aby něco nepřestalo fungovat,rok a» jeątě vydrľí,poladím ty drobnůstky a příątí rok půjde. Teď lituju,ľe jsem na jaře prodal tu manľelčinu felicii r.v 2000 v plné palbě,kromě klimy,měl jsem to udělat naopak.
Abych ,řekl pravdu a drľel se tématu,já kdyľ vyráľím na dlouhou cestu modlím se abych dojel,resp.aby to auto vydrľelo.
Hyundai i30 combi 1.4 T-GDI 2019
Obrázok užívateľa
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Vůz: Hyundai i30 combi, 1.4 T-GDi,2019

Poslaťod Maro » Pon 2. Jún 2008, 13:38

Tak zkuąenosti zrovna moc nemám, ale tak nějak souhlasím s chlapama co aspoň vzít sebou, jako ľe kromě povinné výbavy aspoň to lano, vesty a ten hasičák bych asi taky vzal, jinak jako Rope vozím standartně i malý kompresor - co kdyby :wink: a co se týče servisu, tak těch pár minut, co tam budeą není určitě na ąkodu. A hlavně s»astnou cestu bez poruch. _ok_
Obrázok užívateľa
Maro
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroën C4 Grand Picasso 1.6 HDI 2008 + Fiat Punto 1.2 LPG 2003

Späť na Cokoliv se nikam nevešlo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia